Sari la conținut

monitor lcd ma5aba

lucaconstantin

Postări Recomandate

am cumparat din talcioc un monitor chinezesc ma5aba de 15inch wide.bagat in priza imi afiseaza disconected,cuplat la calculator imi spune ca n-am semnal la intrare,deci altceva,dar intra in standby si gata nu-mi arata nimic,pe orice calculator l-asi pune.mentionez ca am monitor lcd care functioneaza corect.ce fel de monitor e asta si cum asi putea sa-l fac sa functioneze,va rog?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai mai depanat monitoare LCD?

Desfa capacul monitorului si posteaza aici niste imagini. AM sa-ti arat ce sa verifici, desi cred, dupa ce spui, ca va trebui sa-l arunci la gunoi. Dar incercam, sa vedem daca merge reparat.

Editat de politehnica
Link spre comentariu

dragi prieteni :inainte de a-l arunca la gunoi am dedus ca n-ar fi rau sa-i schimb memoria 24bc16. i-am pus 24c16 si acum functioneaza. memoria a costat 3lei. mentionez celelalte 2 circuite integrate de pe placuta:realtek rtd 2120l si realtek rtd 2023l.

Link spre comentariu

dragi prieteni :inainte de a-l arunca la gunoi am dedus ca n-ar fi rau sa-i schimb memoria 24bc16. i-am pus 24c16 si acum functioneaza. memoria a costat 3lei. mentionez celelalte 2 circuite integrate de pe placuta:realtek rtd 2120l si realtek rtd 2023l.

vrei sa fii amabil sa atasezi aici si programul pe care l-ai scris in memoria aia?

chiar imi trebuie.

mersi

si smoking.gif

Link spre comentariu

Releu,

memoria aia nu contine software, ci date. Driverul (PC-ul) citeste continutul ei si in functie de continut nu trimite decat rezolutiile suportate de monitor, continutu memoriei se numeste EDID.

Pe mufa de monitor sunt semnalalel de CLK,DAT (un bus I2C) pentru ca pc-ul sa poata citii continutul. Placile video mai ieftine nu tin cont de informatia EDID si trimit rezolutii care nu se pot afisa, sau unele nu pot decodifica ce e scris in EDID (au tot adugat tipuri de date noi in EDID) si nu mai trimit semnale deloc sau numai in modurile VGA legacy. Sunt utilitare free cu care poti citi/scrie continutul EDID doar atasand monitorul la calculator.

despre EDID http://en.wikipedia.org/wiki/Extended_disp...tification_data

RR

Link spre comentariu

da are dreptate lucaconstantin si io programez pentru un om care repara televizoare, el nu prea se impaca cu calculatorul si am facut un programator la el la atelier si acuma ai programez ce vrea si exact cum a spus si lucaconstantin unele microprocesoare au softul in ele doar ca la unele aparate se strica memoria de la descarcari electrice ale tubului din cauza umiditatii si astfel se strica si procesorul nu o mai poate scrie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock