Sari la conținut

convertor 12v dc-90v dc

Postări Recomandate

tease.gif vrei convertor calumea nu gluma mai bine te uiti dupa SMPS sunt scheme de convertoare si ca sa poti sa scoti atata cumpara un tor de ferita mai mare ca sa ai loc sa bobinezi linistit [ca sa vezi cum este o astfel de sursa dai la surse de alimentare : proiect smps ]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rferitor la schema din PROIECTUL SMPS , daca doresc sa obtin o putere destul de maricica(doresc sa alimentez un av800)trebuie sa umblu doar la miezul feromagnetic al tranformatorului T1 si bineinteles la bobinaj. Am adaugat schema ca sa se intealaga la ce fac referire.

Va multumesc !!!

post-4600-1275220509_thumb.png

Link spre comentariu

da depinde cate spire ai , ca sa ai rezultate foloseste un tor de ferita cumparat de calitate nu te zgarci la bani ca nu vei face treaba

Link spre comentariu

Cu privire la schema de mai jos....pt a obtine 65 de volti pe o iesire si un curent de 15 amperi.....sunt indeajuns nr de tranzistori in partea finala????

Multumesc mult !!

PS:fara a lua in seama tranformatorul T1 care o sa fie p masura

sectiune_convertor_dc_dc_sch.pdf

Editat de jack_roby2008
Link spre comentariu

Pentru puterea aia ai destul de mult curent in primar (~100A).

IRFZ44n duce 49A teoretic. Practic nu se folosesc cu sarcina mai mare de jumatate (de obicei 25-30%).

De aici rezulta ca acei 4 randuri de feti sunt la limita dar merg. Pentru siguranta poti sa mai adaugi un rand sau chiar 2 de tranzistori, eventual schimba BD139/BD140 cu ceva mai puternic.

Link spre comentariu

felicitari , io am abandonat umpic proiectul deoarece am de dat examen de electronica la liceu ca sa intru in clasa 11si nu am timp de el...acuma partea cea mai grea e realizarea transformatorului...bafta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock