Sari la conținut

Problema amplificator

FlorinPTM

Postări Recomandate

Buna ziua

Am realizat o schema cu un amplificator pt woofer si se aude distorsionat crying.gif adica in general in bass se aude ceva cijiitura pe voce se aude bn chiar daca e la volum mic chiar daca e la volum mare se aude in bass ceva, nu se aude clar

L-am alimentat la 2X30V +20A

2rgosux.jpg

1z3cqw3.jpg

1zgx53r.jpg

doxnc6.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ati incercat si cu alt difuzor? Poate este descentrat, sau are corpuri straine intre bobina si piesele polare.

da si tot la fel, ma gindesc ca poate trebuie schimbate rezistentele alea de 5W cum sunt si amplificatoarele pe MOSFET ex:2x30v 0,33 Ohm/2x40v 0,44 ohm

Editat de FlorinPTM
Link spre comentariu

ai masurat daca ai DC (curent continuu) pe iesire?

(fara semnal)

RR

la iesirea din punte 60V + FILTRAT 80V

la iesirea spre boxa 0v (fara semnal)

cind pun mina pe dif se simte un brum (fara semnal)

Editat de FlorinPTM
Link spre comentariu

da si tot la fel

Poate sunt distorsiuni de racordare(crossover), vedeti daca dispare sau se atenueaza, prin inserierea cu cele doua diode 1N4007, a inca unei diode .O alta explicatie ar putea fi, lipsa grupului RC pe iesirea de difuzor.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

recomand folosirea unei superdiode cu tranzist si semireglabil,si totusi pune-i un grup rc la iesire cam 1 om si 100nf apoi vezi daca mai ai brum si distorsiuni

Link spre comentariu

gata l-am terminat detot crying.gif shok.gif

am mai pus inca o dioda acolo (in loc de 2 am pus 4) si se auzea super si dupa 10 secunde a iesit fun din finalii

Editat de FlorinPTM
Link spre comentariu

am mai pus inca o dioda acolo (in loc de 2 am pus 4) si se auzea super

Deci erau distorsiuni de racordare.

si dupa 10 secunde a iesit fun din finalii

A fost prea mare curentul cu 4 diode, ideal ar fi fost ca polarizarea finalilor sa fie reglabila(super dioda), pentru a putea fixa corect curentul de repaus.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

data viitoare (sau perechea viitoare) pune o sarcina mai mare (mult peste 8 Ohmi) sau limiteaza curentul de emitor la finali (punind rezistente de ordinul ohmilor in circuitul de emitor (alea de 0.44 ohm) macar cat faci experimente.

Ma tot intreb daca tranzistorii aia erau adevarati sau erau facaturi.

RR

PS - imi cer scuze se vedea in poza ca erau TIP

PS2

Ma uitam pe website la STMICRO (din poza se vede ca e sigla ST pe tranzistori) si nu gasesc nici o varianta de TIP142 in capsula TO218. (am gasit in schimb TO220 si TO247)

e posibil sa nu-i vad eu, daca cineva gaseste TIP142 in capsula TO218 la ST-MiCRO sa-mi dea si mie un link.

PS3- cum de nu s-au ars sigurantele, si s-au ars tranzistorii finali?

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock