Sari la conținut

stk 4192II

vivi83

Postări Recomandate

Am dat search pe forum dar nu am gasit nici o schema cu STK 4192II sau alte integrate din aceasta serie a STK-urilor. Daca totusi este deschis un alt topic rog sa se mute posturile mele la acel topic.

Acum sa va spun ce problema am. Sa incep cu inceputul. Am o carcasa cu tot cu transf de la batranul amplificator A350 . Am renuntat la corectorul de ton si eajele finale deoarece erau defecte si nu se meritau reparate , parerea mea. am pastrat doar modulul cu potentiometrul de volum ptr LOUDNESS. am facut un alt corector de ton si e in perfecta stare de functionare. Ptr amplificare am hotarat sa fac un montaj cu STK 4192II , deoarece tensiunea continua dupa filtrare e de +/- 32 V , numai bun ptr un STK. Am realizat montajul din datasheet-ul STK-ului, doar k in loc de 4192 II am folosit 4162 II odata si 4161V a doua oara si ambele integrate au crapat , arzandu-mi si rezistenta de 100R care este intre pinul 11 si 12 , inclusiv condensatorul dintre pinul 12 si masa. Mentionez k am folosit montajul in care este figurat si schema de protectie DC pe care eu nu am realizat-o. Rugamintea mea este daca are cineva o schema de amplificare cu STK 4192II rog sa o posteze sau sa imi ofere niste indicatii referitoare la schema din datasheet (ce piese ar trebui adaugate/scoase sau ce valori ale respectivelor componente ar trebui modificate.) k nu as vrea sa renunt la proiect.

Cu respect Victor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnu Miron , schema care am folosit-o este cea de la pagina este cea de la pagina 7 din datasheet, dar nu am mai folosit montejele "protect" , "muting" si " shut down".

am folosit ptr filtrare cate 2 condensatori de 6800 micro pe ramura, iar condensatorii sunt recuperati din ampliful A350. sa fie asta o problema?

Editat de vivi83
Link spre comentariu

la pagina 7 din datasheet, dar nu am mai folosit montejele "protect" , "muting" si " shut down".

Atunci este cea de la pagina 6.Poate dati mai multe detalii, cum s-a defectat, in ce conditii.In mod normal, daca ati realizat schema recomandata de fabricant, ar trebuii sa functioneze.

arzandu-mi si rezistenta de 100R care este intre pinul 11 si 12 , inclusiv condensatorul dintre pinul 12 si masa.

Acolo este ceva defect, prin acea rezistenta se alimenteaza etajul de mica putere, deci consum mai mic decat finalul, cred ca placatul este desenat gresit de Dvs.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

eu nu vreau sa folosesc " Muting"-ul care e la pinul 6. Spuneti-mi dak tre sa leg pinul 6 la masa, pe plus sau minus ca sa am semnal pe iesire Am vazut intr-un amplif k pinul 6 e legat la masa, dar nu folosea pinii 7 si 8 care erau lasati liberi.

Link spre comentariu

Schema Dvs. este aproape identica cu cea din foaia de catalog, doar R11 si R13, de 3,3K/3,3K, sunt inlocuite cu 2,2k/2K si pe intrare foloseste un condensator mai mic(0,1uF in loc de 2,2uF) cu o valoare mai mica a rezistentei spre masa, respectiv 22K fata de 56K, astfel basii sunt cam redusi.Eu cred ca problema Dl-ui, este realizarea gresita, nu configuratia.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

asa arata cablajul cu pozitionarea compnentelor. N-am mai pus condensatorii aia de 10 micro de pe alimentare. i-am pus pe montajul de alimentare , iar pinul 6 l-am lasat liber

post-542-1272803519_thumb.jpg

Editat de vivi83
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock