Sari la conținut

Postări Recomandate

Ce curent ai prin sarcina cand actioneaza protectia?

Ce tensiune ai la iesire in gol?

Ai cel putin 0.8V pe R8 cand aplici suprasarcina?

Daca Vce al ui T4, care in gol zici ca e cca 2.5V nu scade sub 1V, tranzistorul nu e saturat. Trebuie sa maresti R8 si sa micsorezi R5.

De ce nu stabilesti definitiv valoarea semireglabilului de 50K, sa pui o rezistenta fixa, sa stabilesti definitiv plaja tensiunilor de iesire, si abia la urma sa pui la punct circ de protectie?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2903-alimentator-cu-tl071/page/14/#findComment-27480
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 198
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Ce curent ai prin sarcina cand actioneaza protectia?

Ce tensiune ai la iesire in gol?

Ai cel putin 0.8V pe R8 cand aplici suprasarcina?

Daca Vce al ui T4, care in gol zici ca e cca 2.5V nu scade sub 1V, tranzistorul nu e saturat. Trebuie sa maresti R8 si sa micsorezi R5.

De ce nu stabilesti definitiv valoarea semireglabilului de 50K, sa pui o rezistenta fixa, sa stabilesti definitiv plaja tensiunilor de iesire, si abia la urma sa pui la punct circ de protectie?

Daca R8= 1 Ohm si R5= 560 Ohmi, curentul prin sarcina cand actioneaza protectia este de 0,62A.

La iesire, in gol, tensiunea se poate regla de la 0V la 16V din potentiometrul paralel cu dioda zener de 5,1V.

Vce a lui T4, cand actioneaza protectia este de aprox. 2,25V si cand sursa merge in gol Vce T4 = 0,56V.

In locul lui semireglabilului de 50K am pus o rezistenta de 22K, inainte de a efectua masuratorile de mai sus.

am mai facut urmatoarele teste, dar nu am reusit sa fac Uce T4 sa scada mai putin de 1,25V: am schimbat rezistenta de pe iesire operationalului cu una de 1K. Am inlocuit rezistenta din baza T4 cu una de 680R, apoi 560R, apoi am suntat-o. Am deconectat circuitul de afisare a intrarii protectiei.

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2903-alimentator-cu-tl071/page/14/#findComment-27485

Pana la urma vad ca orice as face nu reusesc sa fac Uce la T4 sa scada sub 1,8V in protectie. Am incercat urmatoarele: 1. am scazut din valoarea lui R1 la 1K si pe valoarea lui R5 am scazut-o la 560 ohmi, 2. am schimbat T4 cu BC337, 3. am suntat rezistenta R5. Toate aceste 3 lucruri nu au dat niciun rezultat, Uce la T4 (T4= BC337) era tot de 1,8V. Curentul care circula prin T4 cand sursa este in protectie este de 4,66 mA.

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2903-alimentator-cu-tl071/page/14/#findComment-27487

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock