Sari la conținut

VGA to TV

vw6n2

Postări Recomandate

Salut, am o problema in vizionarea filmelor/pozelor de pe laptop deoarece e foarte incomod, iar acesta nu are TV-Out.As vrea sa-l conectez la tv pt o mai buna vizionare,dar se pare ca am nevoie de un adaptor VGA-TV.

M-am interesat de un astfel de adaptor si pe langa faptul ca se gaseste cam greu e si cam scump, 250-300 lei. (e criza mare !!), asa ca vreau sa-l construiesc singur (ma pricep la electronoca) dar nu am gasit pe net decat scheme de pe timpul bunicii (adaptoare CGA-tv) care necesita nu stiu ce softuri ca sa le faca functionale.

Ce vreau eu este o schema de adaptor VGA-TV de tipul Plug and Play, care sa-mi ofere la iesire 50 hz pe cadre si cca16 khz pe linii, fara softuri & shits.

Daca are cineva vreo schema pentru asa ceva il rog sa-mi dea o mana de ajutor.Multumesc anticipat.

Editat de vw6n2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

pai nu e asa simplu cum pare.

VGA are semnale de sync discrete (separate de RGB analog) si mai mult sunt diferite in functie de rezolutie.

cand zici TV probabil te referi la semnal PAL/NTSC (ca Secam nu mai folosesc nici francezii care l-au inventat)

PAL si NTSC lucreaza intretesut (interlaced) iar majoritatea PC-urilor din ziua de azi sunt progresive scan (neintretesut) cu toate ca pot scoate si semnal intretesut cu drivere potrivite.

Televizoarele mai noi (flat panel) au intrare vga direct.

Deci in concluzie daca vrei sa encodezi PAL/NTSC un semnal VGA cel mai indicat e sa folosesti un cip specializat (Texas instruments, Analog Device)

dar e o mare prostie pentru ca decimeaza semnalul (scade calitatea)

RR

Link spre comentariu

un laptop are minim 600 de linii la 60Hz (600 x 800 x60) si tu vrei sa vezi PAL/NTSC la 317 linii pe semi cadru la 50 Hz "pt o mai buna vizionare". Success.

mai bine zis tu cauti o schema sa se vada mai mare si mai prost? cam care ar fi sansele sa construiasca cineva asa ceva? (inaintea ta)

asta ca o explicatie a faptului ca nu gasesti multe scheme.

RR

PS. Am luat ca exemplu rezolutia de 800 x 600 x60 pentru ca e cea mai apropiata de PAL ca rezolutie, din pacate majoritatea placilor video VGA nu pot 50Hz. Oricum 800 x 600 e progresive scan si ai frecventa liniilor 38Khz. Practic trebuie sa decimezi liniile cu 2, dar ai nevoie de filtrare pe verticala (half band filter) inainte de decimare. (dar probabil ca o stiai si pe asta)

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Man, chiar nu esti de nici un folos, sorry ca-ti zic asta dar daca te plictisesti si nu ai pe cine tachina iti recomand alte topicuri sau forumuri.

Daca vrei sa dai o mana de ajutor prin postarea de scheme sau linkuri catre ele ok, daca nu... quiet_trans.gif

Daca toti ar avea mentalitatea ta nu ar mai fi aparut pe piata astfel de aparate si nici placi video cu tv-out, ca vezi bine doamne pericliteaza calitatea imaginii.Am zis cumva ca am pretentii de HD ?

Daca un astfel de adaptor nu ar avea pretul asa de piperat in vremurile astea de criza as fi cumparat unul din comert, dar asa...va cer voua ajutorul.

Link spre comentariu

In primul rand, cand spunem VGA ne referim doar la semnal video; cand spunem TV ne referim la un semnal (analog sau digital) care contine informatia audio si video.

Deci, un convertor VGA-TV face doar conversia semnalelor video intre doua tipuri de formate video predefinite. Chiar daca banuiesc ca ati mai vazut scheme cu AD722, va recomand aceasta varianta si datorita simplitati relativ reduse (celelalte variante sunt cu microcontroler, variante pe care am inteles din acest topic ca nu le agreeati):

VGA_to_PAL_NTSC_1.gif

Numai Bine

Link spre comentariu

Donpetru,

schema de mai sus functioneaza cu VGA 640 x 480 (cateodata) nu poate functiona la nici o alta rezolutie din cauza diferentelor mari de sync. Daca laptop-ul poate scoate 640 x 480 si 50 Hz atunci exista o sansa sa se vada ceva cu schema asta.

Schema mai simpla ca asta prezentata mai sus de codor PAL/NTSC cu intarari analogice nu stiu sa existe (si lucrez full time in industria asta)

sunt multe diferente intre VGA si CVBS

cele mai notabile, rezolutia verticala e cel putin jumate (interlaced) la CVBS, fata de aceeasi rezolutie la VGA, iar informatia de culoare e jumate (latimea de banda a semnalului de crominanta e jumate fata de cel de luminanta) din cauza asta un televizor analogic (sau unul digital cu intrari CVBS) se va vedea mult mai prost decat un monitor VGA de aceeasi rezolutie. Dar se pare domnul de mai sus e ok cu asta si cauta o schema mai simpla care ma indoiesc sa existe cunoscand complexitatea semnalului PAL. Eu unul ii doresc mult success.

RR

Editat de donpetru
indepartare citat inutil a postului anterior
Link spre comentariu

Va multumesc pentru interesul fata de aceasta problema si promit ca ma apuc de construit montajul de indata ce voi cumpara CI-urile, mai ales ca am gasit si schema cablajului imprimat.

Va doresc numai bine. :hi:

Link spre comentariu

• 3 weeks later...
  • 3 months later...

Ba mai sunt si altii interesati de acest subiect.Eu de pilda voiam sa transform un P3 de 1GH in multimedia player dar nu avea AGP sa-i pun placa video cu tv out,si m-am apucat sai fac adaptorul postat de donpetru dar varianta simplificata doar cu 74ls86.Nu a mers defel asa ca m-am lasat pagubas.Nu stiu daca varianta pusa pe forum de donpetru merge asa ca nu ma incumet sa o fac.CI din schema le gasesti doar prin vreun sertar la vreun electronist prieten.Bafta la construit si daca functioneste zine si noua.Numai bine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock