Sari la conținut

aparat de sudura oxihidric

marc buzau

Postări Recomandate

Daca ma poate ajuta cineva sa construiesc un aparat de sudura oxihidric care foloseste hidrogenul si oxigenul pentru ardere obtinut prin disocierea apei.Mai precis ma intereseaza constructia generatorului unde se obtin H si O prin electroliza. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Nu vreau sa va stric dorinta dvs. de a realiza ceea ce v-ati propus, dar cred un "generator unde se obtin H si O prin electroliza" NU prea se poate realiza in regim DIY = Do it yourself (e cam periculos!). Dar sa vedem si alte pareri.

Numai Bine

Link spre comentariu
  • 6 months later...

Nu vreau sa va stric dorinta dvs. de a realiza ceea ce v-ati propus, dar cred un "generator unde se obtin H si O prin electroliza" NU prea se poate realiza in regim DIY = Do it yourself (e cam periculos!). Dar sa vedem si alte pareri.

Numai Bine

Subscriu! Mai mult decat atat, hidrogenul este exploziv in oxigen - adica arde instantaneu fara sa-i fi dat cineva foc. De aceea aceste instalatii au o anumita rglementare legala. O asemenea incercare este de evitat.

Link spre comentariu

Dincolo de pareri si supozitii afirmate de oameni se gasesc entuziasti care costruiesc asa ceva.Ma bate si pe mine gindul insa e destul de scump.Tabla de inox recomandata e destul de scumpa....

Iata aici un site (sper sa nu fie cenzurat de staful acestui site) http://www.energielibera.net/Motorul-cu-apa/experimentele-lui-flavian.html

Si blogul celui care a construit o asemenea celula

http://blog.flavian.ro/search/label/Tehnologie

Iar aici un design special conceput pentru cei care vor sa isi construiasca acasa asa ceva.

http://www.scribd.com/doc/39450149/Build-a-high-Quality-browns-gas-HHO-electrolyzer

De periculos e intr-adevar periculos;periculos e si sa zbori cu avionul sau sa mergi cu masina sau, sau,sau,etc

Prin urmare, grija mare si respectati indicatiile din carte pentru a va proteja de eventuale accidente.

PS.daca reusiti sa faceti ceva , dati-mi si mie de veste;ati putea folosi farfurii de inox din alea chinezesti insa nu stiu ce calitate are inoxu din ele ...

Link spre comentariu

Sunt interesante acele demonstratii filmate, dar am impresia ca acea persoana are timp sa se joace cu asa ceva. Nu a reusit decat sa topeasca unele chestii, dar intr-o peroada de timp destul de mare si cand vrei sa sudezi ceva nu cred ca iti arde sa te joci cu flacara...poate poate se incinge si se sudeaza cat de cat.....e departe de o sudura de calitate. In opinia mea nu este deloc eficient.

Editat de marius_med
Link spre comentariu

Metoda este deosebit de eficienta (ca parametri de ardere dezvoltati) insa doar executata cu instalatii ultra-profesionale, care respecta toate normele tehnice si de protectia omului si a mediului obligatorii. Aceste instalatii sunt foarte scumpe si de aceea inaccesibile nu numai userilor hobbisti, ci chiar si marii majoritati a profesionistilor. Nu trebuie sa uitam ca dupa un model simplu, arderea (instantanee) a hidrogenului in prezenta oxigenului, reprezinta chiar procesul principal al reactiilor naturale solare. Nu numai ca arderea este foarte greu controlabila (hidrogenul se aprinde instantaneu in prezenta oxigenului) dar asa dupa cum se stie, hidrogenul este un gaz superfluu, orice masura de etansare adoptata pana acum si-a dovedit eficienta doar intr-o masura mai mare sau mai mica, dar nu in totalitate. De aceea, el nu poate fi stocat in conditii de siguranta. Pe de alta parte, chiar si metodele traditionale de descompunere a apei in oxigen si hidrogen sunt complicate si scumpe (energofage)

In alta ordine de idei, toate acestea sunt convingeri rezultate din studiul personal in domeniu, ca urmare a interesului pe care tema a reprezentat-o inclusiv pentru subsemnatul si nu doar pareri si supozitii. Dimpotriva, userul sinergicus, enunta adesea doar pareri si supozitii si ii recomand sa fie mult mai moderat in relatiile cu ceilalti useri, indiferent de parerile, supozitiile si chiar convingerile pe care la are. Suntem o comunitate bazata pe respect - chiar si daca el se manifesta la persoana a II-a.

Altminteri, Toate Bune!

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Metoda este deosebit de eficienta (ca parametri de ardere dezvoltati) insa doar executata cu instalatii ultra-profesionale, care respecta toate normele tehnice si de protectia omului si a mediului obligatorii.

Nu ma indoiesc ca exista asa ceva in lume si mai ales in varianta profi. Comentariul il facusem pentru ceea ce am vazut in acele filmulete si care era departe tare de o sudura in adevaratul sens al cuvantului. Nici partea cu alimentarea acelui generator nu m-a convis deoarece obtinerea acelui gaz a necesitat, cred eu, un consum de energie care nu stiu daca este compensat. Mai mare era mirarea celor din jur decat rezultatul...

Cred ca este foarte greu ca in regim de amator sa reusesti sa obtii un astfel de aparat eficient si cu care sa iti faci si treaba ulterior.

Editat de marius_med
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock