Sari la conținut

pretul centralelor eoliene de la 30kW in sus?


burcuta

Postări Recomandate

Din cate cunosc, puterea care se poate debita in reteaua electrica se face de regula pe partea de medie tensiune (tipic prin transformator ridicator 6/110kV sau 20/110kV) in concordanta cu necesarul de putere stabilit in urma unui contract si impus de dispeceratul energetic a SDFEE Electrica in momentul si pe timpul racordarii in sistem a generatorului.

Deci, daca doriti sa debitati in reteaua publica de energie electrica trebuie sa aveti un contract bine stabilit din care sa reiasa:

- puterea nominala maxima care se poate debita la un moment dat;

- posibilitate de reglaj a puterii injectate in sistem;

- posibilitati de reglaj a factorului de putere. In acest sens trebuie sa aveti un control riguros in ceea ce priveste cantitate de putere activa redata sistemului si cea absorbita pentru magnetizarea generatorului, mai exact puterea reactiva);

- respectarea unui regim din punct de vedere a stabilitatii frecventei tensiunii dar si a sigurantei in exploatare;

- conditii privind calitatea parametrilor energiei electrice impuse prin standardele actulale, ex. SR EN 61000-3-2, SR EN 61000-6-2 etc.

 

Aceste conditii enumerate reprezinta minimul necesar prevazut intr-un contract de furnizare. De regula contractul de furnizare se stabileste in concordanta cu necesitatea surplusului de energie redat de dvs. in sistem. In plus, conteaza foarte mult daca este necesar acest surplus.

Centrala pe care ati vazut-o dvs foarte probabil sa debiteze energie intr-o retea electrica independenta. Generatoarele sincrone existente la ora actuala in sistem au puteri cuprinse intre 10- 200MVA, cu posibilitate de control a curentului de excitatie si a puterii active injectate in sistem. Limita minima a puteri generatorului intr-o astfel de situatie stiu ca este analizata de o comisie din partea "producatorului", deci depinde de la caz la caz.

 

P.S. Spre exemplu, pretul unei centrale eoliene de 100kW era anul trecut aprox. 60-80000 Euro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bine acuma de debitat debiteaza 0.4 / 20 kV in reteau de medie tensiune clar nu se pune problema e prevazut trafo clar

...apropo pretul de unde il ai ... am inteles ca te cam streseaza astia cu o gramada de avize ..stii pe careva care a mai executat asa ceva....am vazut ca si opcomu asta baga o gramada de reguli ..

 

 

 

 

 

P.S. Spre exemplu, pretul unei centrale eoliene de 100kW era anul trecut aprox. 60-80000 Euro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

apropo pretul de unde il ai

Pretul din cate imi aduc aminte l-am vazut anul trecut pe un site de profil canadian (denumirea sau adresa site-ului din pacate nu o mai stiu).

bine acuma de debitat debiteaza 0.4 / 20 kV in reteau de medie tensiune clar nu se pune problema e prevazut trafo

Cu afirmatia anterioara chiar ca nu stiu ce vrei sa spui ??? Sunt centrale care debita pe 20kV dar pentru a alimenta un grup de consumatori imprastiati pe o raza de 1Km sau motoarele de tractiune in regim de generator pot debita in reteaua monofazata de medie de tensiune utilizata in tractiunea electrica feroviara. Totusi, apropo de exemplu dat, nu prea cred ca reteaua electrica de medie tensiune de care vorbeai mai sus este conectata la SEN.

am inteles ca te cam streseaza astia cu o gramada de avize

Asta stiu, dar... :h2:

stii pe careva care a mai executat asa ceva

Cunosc o persoana care a avut intentia de a construi o eoliana dar dupa problemele intampinate in constructie si mai tarziu in functionare...restul iti imaginezi. In plus, realizarea unei surse conventionale de energie, cum ar fi o eoliana, pe care ulterior sa o conectezi la sistem, necesita o munca enorma de proiectare si executie care depaseste pragul unui studiu individual amatoricesc.

A..si inca ceva. Daca vrei sa-ti racordezi generatorul eolianei la SEN trebuie sa ai o "EOLIANA OMOLOGATA". Dupa aceea trebuie sa faci rost de avizele de care aminteai mai sus, avize care se vor aproba de abia dupa ce se stabilesc anumite puncte din zone geografice unde ai putea sa vii sa te racordezi la SEN. Deci, sa nu iti inchipui ca poti sa te legi unde vrei tu. In plus, daca necesarul de putere din SEN este acoperit de celelate tipuri de centrale (hidro, termo si nucleara) ai foarte putine sanse sa obti avizele de care aminteai. Nu iti mai ramane altceva decat sa alimentezi o retea electrica independenta de SEN.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am vazut zilele acestea la Dicovery,la emisiunea How is made,cum este facut,un generator eolian.Am ramas uimit de simplitate.Avea, o elice cu 2 pale pusa direct pe axul unui alternator auto,ce avea mai special,era un regulator centrifugal(mecanic),care frana la o anumita turatie si asta era tot.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock