Sari la conținut

Motoare sau generatoare magnetice! - sf sau realitate?

ciro

Postări Recomandate

Nu cu mult timp in urma uitandu-ma la filmuletele de pe net mi s-a parut fascinanta ideea de Rotoverter,consuma putin, produce mult...Yess mi-am spus,o sa am si eu o sursa inepuizabila de energie...mi-am procurat cele necesare,i-am dat drumul si...nu se potrivea ceva...,cu toate ca am ajuns la aceiasi parametri ca cei prezentati in filmulete,era practic inutilizabil,ceea ce nu se precizeaza acolo e ca tensiunea si curentul din secundar nu sunt in faza,si orice incercare de a extrage ceva putere activa a fost sortita esecului :hi2:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 weeks later...

se spun multe....free energy,curent electric pe degeaba si multe altele.chiar daca sar inventa tot am plati pt ele.luam um motor bedini.un rotor citiva magneti,bobina si e aproape gata.functioneaza dar consuma curent

cum putem incerca sa il inbunatatim<facem o combinatie intre un motor traditional si acesta

luam de la o masina cit de cit de generatie noua,dupa 97,unitatea ecu,bobina de inductie ,senzorul arbore cotit si fulia acestuia{semnele dupa ea sint citite de senzor}.facem un motor bedini cu 4 bobine,alimentam bobina,unitatea ecu.excitatia bobinelor se va face cu curent de mare intensitate prin fise traditionale de la bobina.fiecare bobina va fi alimentata la momentul optim{treaba facuta de senzor}.o intrebare ar fi<o sa functioneze?o sa fie destul de puternic sa invirta cel putin un alternator pt incarcarea bateriei?credeti ca ar putea functiona?am incercat ceva dar sint depasit de electronica.trebuie incercat de cineva care a terminat ceva facultate de specialitate.asteptam si pe altii cu mai multe idei,inbunatatiri.....multumesc.pt cei ce cauta magneti.....se gasesc la ikea suporturi magnetice pt. cutite,polonice.....are fiecare 10 magneti paralelipipedici potriviti pt experimente.

Link spre comentariu

Nu cu mult timp in urma uitandu-ma la filmuletele de pe net mi s-a parut fascinanta ideea de Rotoverter,consuma putin, produce mult...Yess mi-am spus,o sa am si eu o sursa inepuizabila de energie...mi-am procurat cele necesare,i-am dat drumul si...nu se potrivea ceva...,cu toate ca am ajuns la aceiasi parametri ca cei prezentati in filmulete,era practic inutilizabil,ceea ce nu se precizeaza acolo e ca tensiunea si curentul din secundar nu sunt in faza,si orice incercare de a extrage ceva putere activa a fost sortita esecului :music_guitarred:

Link spre comentariu

• 2 months later...

Am si eu o singura intrebare. A reusit unul dintre voi acasa sau in ateliere sa faca un astfel de motor ? daca da ia dati ceva poze sau scheme ca de asa numitul "

PERENDEV " m-am saturat ca daca incerci sa ii contacteti iti raspunde doar un robot.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Ce e ala motor magnetic? Un magnet permanent are o energie magnetica (aria curbei de histerezis BH), dar este o energie pierduta, care se transforma in caldura atunci cand se parcurge ciclul. O instalatie cu magneti in miscare reciproca este o frana magnetica (exista si se utilizeaza). Reclamele bine mascate la supermagneti chinezesti nu au ce cauta pe acest forum. Parerea mea.

P.S. Un perpetuum mobile de speta a 3-a este cel ce contrazice principiul al 3-lea al termodinamicii (al lui Nernst) si nu are legatura cu magnetii permanenti.

Numai bine si burta pe carte!

Link spre comentariu

• 11 months later...

Biela,

si cam cat de departe a ajuns nenea asta?

ca sa inregistrezi o inventie sau sa obtii un brevet nu trebuie sa faci ceva functional, cei de la oficiile respective nu-s interesati de valoarea stiintifica sau practica, ei verifica daca nu exista o inregistrare similara, sau daca exista atunci verifica daca se diferentiaza suficient, in rest, ei iti iau cu mare drag banii pentru inregistrare si te trec in baza de date. In unele tari e un proces lung si anevoios care implica firme de avocatura specializate si tarife pe masura (am trecut personal in doua cazuri prin asa ceva cu US patent office, si nu e simplu dar nici imposibil)

RR

PS - Toti inventatorii din domeniul asta au cateva lucuri in comun, unul este lipsa studiilor in domeniu. Inca nici unul nu a putut contrazice legea lui Ohm, legile lui Kirchoff sau Ecuatiile lui Maxwell cu toate ca au construit un prototip si sutin cu tarie ca "inventia" lor e "altfel" si nu se supune legilor fizicii. (il mai tineti minte pe ala cu farfuria zburatoare cu structura sudata din teava de 2 toli?)

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

...Un perpetuum mobile de speta a 3-a este cel ce contrazice principiul al 3-lea al termodinamicii (al lui Nernst) si nu are legatura cu magnetii permanenti...
Intr-un referat de toata increderea, un student ne invata altceva:
... Expresia perpetuum mobile de spe?a a treia este de dat? recent?, nu este legat? de termodinamic? ?i se refer? la sisteme fizico-chimice izolate care, odat? puse ?n mi?care, Deoarece nu schimb? energie cu mediul ambiant ?i nu-?i schimb? forma energiilor din sistem (?n jargon tehnic sunt lipsite de pierderi) ??i p?streaz? mi?carea pe timp nelimitat. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem deriv? din ireversibilitatea fenomenelor.

...

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

In loc de concluzie: Motoarele electrice, au fost intens utilizate, cu mult timp inainte de a fi teoretizate. Sa ne amintim, ca atunci cand Edison a construit primul tramvai, ele existau si se produceau industrial. Motorul cu magneti permanenti are vre-o cativa ani buni de cand a fost inventat si inca nu are nici-o utilizare. O inventie utila, deriva dintr-o necesitate practica, pe care o satisface practic instantaneu. Oare de ce, are motorul cu magneti nevoie de studiu, inainte de a fi utilizat efectiv?! Doar ca sa satisfaca orgoliul unor savanti, deja "galonati" cu titluri academice?! Spera cineva, sa mai dobandeasca premiul Nobel, pentru inventii sau cercetari fara nici-o utilitate. Asa s-a intamplat in 1907, cand Albert Michelson, a primit premiul nobel pentru experienta din 1887, care a dovedit fara echivoc ca vidul este vid si nu exista nici-un "eter". Deci pentru esecul unei teorii, s-a luat cel mai important premiu stiintific. Cu toate acestea, sute si mii de "trepadusi" fac cheltuieli si eforturi mari, pe dispozitive care incearca sa extraga energia din vid. Parerea mea este, ca aceste eforturi sunt demne de o cauza mai buna.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu

Nici o necesitate practica nu justifica promovarea escrocheriilor si a falsurilor stiintifice. Sunt nenumarate manuale universitare si reviste stiintifice serioase care pot fi consultate. Nicaieri nu apare termenul "motor magnetic". Termenul "energie magnetica" se refera la energia PIERDUTA atunci cand un magnet permanent se afla intr-un camp magnetic variabil ciclic (aria curbei de histerezis). Jucariile cu magneti permenenti (unele imaginate pe vremea bunicilor) produc o cantitate de caldura la fiecare rotatie. O energie pierduta nu poate fi transformata miraculos intr-una castigata. Pacat!

Link spre comentariu

• 1 year later...

1. Utilizatorul @prog a primit cateva puncte avertizare pentru modul cum s-a manifestat in acest topic.

2. Utilizatorul @andreigradu nu l-am penalizat cu puncte de avertizare pentru OFFTOPIC-urile din acest subiect fiind nou venit in acest forum dar la urmatoarea abatere lucrurile vor sta cu totul altfel. Spun asta deoarece subiectul adus in discutie de dumnealui trebuia sa reprezinte punctul de plecare a unui nou topic, nu sa-l prezinte in acest subiect care a avut de la bun inceput o cu totul alta problema spre dezbatere. In plus, topicul actual era destul de vechi (cred ca nu a observat d-lui) si o continuoare a discutiei nu prea isi mai avea rostul.

In cel mult 24 de ore voi inchide acest topic.

Multumesc pentru intelegere, iar daca mai e ceva de spus, on si off-topic, va rog sa o faceti in maxim 24 de ore.

Numai bine

EDITARE ULTERIOARA: TOPIC INCHIS.

Link spre comentariu

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock