Sari la conținut

Problema statie ruseasca nopta 75y

tonu iulian

Postări Recomandate

Sal am o statie ruseasca nopta 75 y 202c asa scrie pe ea pe situri rusesti am vazut ca se chiama amfiton 35 y 202 c eu am luat-o mai de mult de la cineva si mergea numai pe un canal foarte incet si s-a ars de tot, eu am desfacut condensatorii de filtraj acu vreo luna ca mi-au trebuit pt o proba la alt amplificator si acuma i-am legat la loc dar numai stiu sigur dca i-am legat bine i-am legat ca alimentare diferentiala si imi da la _ si + 70 de v trafu e de 2 x25v statiile acestea merg la asa mare voltaj ?

M-am apucat frumos am desfacut amplificatoarele din statie le-am luat la masurat si la unul erau dusi numai finalii avea pus bd 240 si 2n3055 de la celalalt care am luato nustiu cine a mai umblat in ea in rest numai are nimic ars pe acest amplificator eu am pus ca finali bd 711 bd 712 care rezista pana la 100 v ii aveam prin casa la celalt amplificator is arsi finalii avea bd 249c si bd250 c si 2 prefinali npn dar l-am lasat deoparte ca am zis sa-l fac intai pe acesta care e in regula si dupa aceea am zis ca sa probez pe el 2 bd 139 sa vad daca merg ca prefinalii sunt rusesti si nust ce inlocuitori ar veni dar sa-l lasam deoparte am montat amplificatoru bun la alimentare si atat fara preampl vumetru si fara placuta din spate din care es plusurile la difuzoare si nu imi merge imi bazaie puternic in difuzor ce se intampla poate sa ma ajute cineva va rog mult ca nustiu ce sa-i mai fac ma inebuneste de cap doar am facut amplificatoare de la 0 de pe schita ma mai pricep cat decat zic eu teorie nu prea stiu va rog mult tare ajutatima poate mai are careva vreo statie la fel am si schita la ea si nu-i dau de capat

http://www.rw6ase.narod.ru/a/amfiton/amfiton35u202s.html asta e statia

Editat de tonu iulian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Te-as sfatui sa cauti un electronist cu experienta, schemele rusesti nu sunt chiar simple si usor de inteles, ca sa poti face reparatia prin corespondenta.

In plus, daca se pune problema inlocuirii de componente, trebuie gasite echivalente, cele originale, fiind de negasit, chiar eu am cautat tranzistorii finali, fara sanse.

Link spre comentariu

Te-as sfatui sa cauti un electronist cu experienta, schemele rusesti nu sunt chiar simple si usor de inteles, ca sa poti face reparatia prin corespondenta.

In plus, daca se pune problema inlocuirii de componente, trebuie gasite echivalente, cele originale, fiind de negasit, chiar eu am cautat tranzistorii finali, fara sanse.

da merg inlocuitori de exemplu 2n 3055 si perechea lui si ar trebui sa mearga si cu bd nu ar merge bine conform standardelor ei dar ar functiona nu sunt sigur daca merge fara placuta aia din spate nustiu pt ce e ca - de la difuzor ii pe masa pe gng si + l-am luat de langa o bobina de pe amplif care ar trebui sa fie + care duce in placuta din spate

Link spre comentariu

Nu incercati sa faceti o poveste foarte mare din problema dvs. pentru ca, cu siguranta, nu va avea nimeni rabdare sa o citeasca. In primul post, e suficient 4, 5 randuri si cateva imagini (daca este cazul). Dupa aceea, intrebarile vor veni si se va putea trasa un dialog, cu raspunsurile de rigoare.

Nu stiu a cata oare trebuie sa o spun: ca sa reparati un amplificator nu este suficient sa verificati si sa inlocuiti doar tranzistoarele finale. Mai sunt si alte lucruri pe care trebuie sa le faceti. Asadar, postati o imagine cu interiorul amplificatorului si dupa aceea veti primi indicatii pe marginea acestei imaginii.

Numai Bine

Link spre comentariu

Nu incercati sa faceti o poveste foarte mare din problema dvs. pentru ca, cu siguranta, nu va avea nimeni rabdare sa o citeasca. In primul post, e suficient 4, 5 randuri si cateva imagini (daca este cazul). Dupa aceea, intrebarile vor veni si se va putea trasa un dialog, cu raspunsurile de rigoare.

Nu stiu a cata oare trebuie sa o spun: ca sa reparati un amplificator nu este suficient sa verificati si sa inlocuiti doar tranzistoarele finale. Mai sunt si alte lucruri pe care trebuie sa le faceti. Asadar, postati o imagine cu interiorul amplificatorului si dupa aceea veti primi indicatii pe marginea acestei imaginii.

Numai Bine

iupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii am reparato nu trebuia sa separ amplificatoru de restu ei acuma merge mama ce bine de 2 saptamani ma chinuiam cu ea smultumesc se poate inchide

Link spre comentariu

• 1 month later...
Sal am o statie ruseasca nopta 75 y 202c asa scrie pe ea pe situri rusesti am vazut ca se chiama amfiton 35 y 202 c eu am luat-o mai de mult de la cineva si mergea numai pe un canal foarte incet si s-a ars de tot, eu am desfacut condensatorii de filtraj acu vreo luna ca mi-au trebuit pt o proba la alt amplificator si acuma i-am legat la loc dar numai stiu sigur dca i-am legat bine i-am legat ca alimentare diferentiala si imi da la _ si + 70 de v trafu e de 2 x25v statiile acestea merg la asa mare voltaj ?

M-am apucat frumos am desfacut amplificatoarele din statie le-am luat la masurat si la unul erau dusi numai finalii avea pus bd 240 si 2n3055 de la celalalt care am luato nustiu cine a mai umblat in ea in rest numai are nimic ars pe acest amplificator eu am pus ca finali bd 711 bd 712 care rezista pana la 100 v ii aveam prin casa la celalt amplificator is arsi finalii avea bd 249c si bd250 c si 2 prefinali npn dar l-am lasat deoparte ca am zis sa-l fac intai pe acesta care e in regula si dupa aceea am zis ca sa probez pe el 2 bd 139 sa vad daca merg ca prefinalii sunt rusesti si nust ce inlocuitori ar veni dar sa-l lasam deoparte am montat amplificatoru bun la alimentare si atat fara preampl vumetru si fara placuta din spate din care es plusurile la difuzoare si nu imi merge imi bazaie puternic in difuzor ce se intampla poate sa ma ajute cineva va rog mult ca nustiu ce sa-i mai fac ma inebuneste de cap doar am facut amplificatoare de la 0 de pe schita ma mai pricep cat decat zic eu teorie nu prea stiu va rog mult tare ajutatima poate mai are careva vreo statie la fel am si schita la ea si nu-i dau de capat

http://www.rw6ase.narod.ru/a/amfiton/amfiton35u202s.html asta e statia

Deoarece am observat ca schema amplificatorului care se gasea la adresa indicata de tine este incompleta. Vreau sa te ajut. Voi anexa cateva fisiere in care vei gasi schema completa precum si caracteristicile aparatului insotite de manualul de exploatare. Aceste documente sunt originale (sunt editate in limba rusa).

amf35u_202c_1.zip

amf35u_202c_2.zip

amf35u_202c_3.zip

amf35u_202c_4.zip

post-9416-1274827751_thumb.jpg

post-9416-1274827762_thumb.jpg

post-9416-1274827775_thumb.jpg

Link spre comentariu

Acestea sunt toate fisierele despre care spuneam mai inainte. Referitor la etajul final echipat cu acei tranzistori de productie ruseasca, dificil de gasit, ti-as recomanda sa-i inlocuiesti cu cate o pereche de 2N3442 si complementarul sau BDX20 ( sau in lipsa cu 2N3055 si complementarul sau BDX18). Bineanteles ca lista echivalentilor cu care se poate echipa etajul final nu se limiteaza numai la sugestia mea.

post-9416-1274827875_thumb.jpg post-9416-1274827889_thumb.jpg

post-9416-1274827905_thumb.jpg post-9416-1274827919_thumb.jpg

Link spre comentariu

• 1 year later...

Salutare, ma poate ajuta si pe mine cu asa ceva? este varianta cu tranzistori si nu cu integrate. Caut o schema de mult timp. Cand am cumparat statia mergea numai un rand de leduri, cel de jos. Am umblat fara sa am schema si acuma nu mai merg deloc ledurile. Merci de ajutor.

post-19603-054272000 1328370135_thumb.jpg

post-19603-018705300 1328370945_thumb.jpg

Editat de Eugen92skill
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock