Sari la conținut

lanzar 300

Postări Recomandate

salutare tuturor.

am realizat un amplificator si a aparut o problema pe care nu o pot solutiona singur, asa ca cer ajutor la cei care ma pot ajuta si de aceasta data.

la conectarea la sursa de alimentare +-40V curentul de repaos nu se regleaza, insa este circa 25-35 mA. pe cind ar trebui sa fie 70-100mA

am incercat sa pun o sarcina asa ca am pus o rezistenta de 4,7 ohm si curentul pe plus creste pina la 200-300mA ceia ce provoaca incalzirea finalilor de pe plus, ear cei de pe minus ramin neschimbati, curentul pe minus fiind citiva mA.

tranzistorii de la diferentiale leam imperechiat

eata schema

post-5050-1271580594_thumb.jpg

Editat de pereman
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2884-lanzar-300/
Distribuie pe alte site-uri

salutare tuturor.

am realizat un amplificator si a aparut o problema pe care nu o pot solutiona singur, asa ca cer ajutor la cei care ma pot ajuta si de aceasta data.

la conectarea la sursa de alimentare +-40V curentul de repaos nu se regleaza, insa este circa 25-35 mA. pe cind ar trebui sa fie 70-100mA

am incercat sa pun o sarcina asa ca am pus o rezistenta de 4,7 ohm si curentul pe plus creste pina la 200-300mA ceia ce provoaca incalzirea finalilor de pe plus, ear cei de pe minus ramin neschimbati, curentul pe minus fiind citiva mA.

tranzistorii de la diferentiale leam imperechiat

eata schema

Alexandru, ia si conecteaza intrarea la masa apoi incearca ce urmari o sa fie, daca nu se primeste, atunci masoara dac ai tensiune dupa etajul diferential, daca este atunci problema ii undeva pe acolo.

Mai incearca sa intrerupi reactia, ca daca o intrerupi si totul e ok atunci problema iar ii la diferential.

Inca o metoda buna de testare: verifici etajele pe rind ,adica alimentezi etajul de intrare, ii dai semnal 1Khz si cu osciloscopu la esire verifici, nu te mai invat eu ca cred ca Taranovici to spus cum ... apoi vezi cel de esire etaj, sau ai sa vii mine la mine in laborator si vom vedea.

A sa nu uit schema ii de pe interlavca? daca da atunci verifica cablajul ca acolo ii prapadenie pe saitul lor, ei au postat schemele pentru vinzare nu pentru ca sa realizam noi sau altii, asa ca ai invedere si de acest lucru. helloooo.gif

Dispozitivul respectiv a fost realizat si functioneaza, numai ca se incalzeau finalii , ceia ce rezulta ca ceva nu coincide, aceste scheme is obtinute pe baza altora si secretul inca nu la aflat nimeni, cei care au postat schemele si fotogrfiile cu ele realizate apai sa stii ca is pentru reclama, ia de interes fa comanda de acest dispozitv sa vezi cum ti-l dau functionabil si nu o sa coincida cu al tau .

Uite si aici :http://www.forum.tehnium-azi.ro/amplificatoare_audio-f1-curent_de_repaos_la_amplificator_fulger-t2209.html

Editat de victor postolachi
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2884-lanzar-300/#findComment-26393

la esire din diferential sunt +240 mV

nui chiar bine... acesti 240mV ar trebui sa fie mult mai putin daca pui intrarea la masa.

in lipsa sarcinii nici un tranzistor nu se inclazeste. am incercat cu semnal si cinta insa cei de pe plus 2*2sc5200 se incalzesc

Pai cum sa nu se incalzeasca daca tu ai probleme pe umarul pozitiv .

Ia si intrerupe etajul de intrare si anume baza la vt5 si vt6 sapui ai sa vezi dacda se va incalzi...

Numai bine!!!

post-3767-1271613944_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2884-lanzar-300/#findComment-26408

1. Cat este tensiunea b-e a fiecarui prefinal (VT8 si VT9)? Dar tensiunea Uce pe tranzistorul VT7 BD135?

2. Ati montat in circuit tranzistoarele MOSFET?!

3. Nu cred ca ati imperecheat foarte bine tranzistoarele din diferential deoarece, am cumparat asemenea exemplare, de la mai multe magazine de profil din Romania, si vreau sa va spun ca, nu am putut sa le imperechez corespunzator in functie de beta. Dar poate nu ati cumparat de la aceleasi magazine! Din acest motiv, spuneam candva, ca in regim DIY, se merita facute anumite scheme de amplificatoare audio NUMAI cu anumite componente (tranzistoare). Nu credeti in toate povestile, inclusiv de prin alte forumuri, ca schemele de amplificatoare X, Y, Z, merg extraordinar de bine, pentru ca multe "spuse"" sunt... de umplutura in acele surse de informare sau dezinformare. Asadar, mare atentie, si va rog sa nu mai credeti, ca orice schema gasita pe vreun site, poate fi 100% functionala. Multe din acele scheme sunt doar... "ciorne".

Numai Bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2884-lanzar-300/#findComment-26412

problema aproape este rezolvata

am gasit din 20 de vt 5551 si 20 de vt 5401 patru identici cu hfe270

acum totul este normal la esire avem 2,7 mV, insa asta nui problema, curentul de repaos de la inceput este 50mA apoi creste incet odata ce se incalzesc asta cred ca nu eam montat pe radiator, am dat semnal audio si suna normal, am se verific la osciloscop

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2884-lanzar-300/#findComment-26422

Calitatea pieselor comercializate azi, pune mari probleme celor care vor sa construiasca cate ceva.

Rog pe aceasta cale, pe cei care stiu sursele de componente, sa ne invete de unde sa cumparam.

Eu sunt de acord cu cele spuse mai sus!!!

Ia uitativa ce face China...

Insa eu am aflat secretul la chinezi , ei fac lucruri foarte bune insa problema este in consumatori si anume in toate tarile din lume exista persoane care se ocupa cu comercializarea componentelor electronice si aparatelor .

In concluzie imi exprim si parerea : dupa ce bani aloca comercializantii de componente asa si marfa primesc, spre exemplu eu doresc sa realizeze 100 multimetre la pret de 1000 euro si sa se numeasca VICTOR, ei asa si vor face nu au sa spuna ca noi nu facem ci din contra, iata asa se primeste si cu componentele procurate de noi de la diferite magazine care se ocupa cu vinzarea acestora.

Saptamina trecuta am fost sa procur un microfon Shur Beta 58A de la un magazin de firma si ma intreaba vinzatorul de care doresti original sau China, eu mirat intreb da originalul undei facut , ei spun tot in China de aceias firma da numai ca sunetul este diferit si costa mai mult.... Atunci cinei devina noi ca dorim intodeauna efti si bun sau firma ca primesc comenzi de realizare a dispozitivelor mai putin bune...

Iata si o imagine de demonstrare a acestui lucru si pe parcurs am sa mai revin cu informatie

Numai bine tuturor!!!!!

post-3767-1271704532_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2884-lanzar-300/#findComment-26430

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock