Sari la conținut

KIT100 - LuxMan DIY Audio Amplifier (colectia Tehnium Azi)

releu
 Share

Postări Recomandate

Asa cum am promis, al treilea kit din Colectia DIY Tehnium Azi este versiunea nr.3 a amplificatorului LUXMAN, pe care o prezint mai jos:
Luxman v3 300W Hi-Fi Audio Amplifier with thermal track BJT.pdf
Indicatiile practice de executie raman aceleasi ca la versiunile anterioare.

UPDATE Luxman v2: Inlocuiti strapul J16 cu o dioda 1N4007, astfel incat anodul acestei diode sa fie spre catodul diodei tranzistorului U6A, iar multiturul din schema il inlocuiti cu unul de 100Ohm. Aceasta modificare am cuprins-o si in vers.3 postata mai sus. In cursul zilelor urmatoare am sa incerc sa updatez pdf-ul Luxman v2 cu aceste observatii.

NOTA: Vers. 4 si 5 Luxman le voi realiza de abia dupa ce, un utilizator din acest forum, va realiza una din cele trei versiuni prezentate. Am considerat necesar sa fac asta ca s-a adun in colectie si alte kituri (nu numai audio) mult mai necesare si foarte mult solicitate pe adresa de e-mail a redactiei, cum ar fi: TDA7294, amplificator audio clasa D, generatoare de semnal, frecventmetre, corectoare de ton s.a.m.d.

NUmai BIne si TINETI APROAPE

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Super fain v3. Felicitari. Chiar vroiam sa va spun mai demult.

Cand am putea vedea in colectie o clona de amplificator QSC ? O sursa in comutatie pentru audio?..............

Editat de politehnica
Link spre comentariu

• 1 month later...
  • 3 months later...

Don Petru am si io o mica problema (avand in vedere ca as fi vrut sa fiu primu care se risca sa faca acest amplif):nu gasesc tranzistori pentru oricare din variante.Imi poti sugera echivalenti pentru ei?

Am gasit un singur tip pe Farnell, dar cu 110 roni transportul din SUA.Si nu prea pare convenabil.

Toate bune!

Link spre comentariu

Imi cer scuze.Ma refeream la finali.In principiu o sa ma mai ajute un coleg de munca, inginer electronist de profesie,

eu sunt novice sa spunem asa.M-a sfatuit sa va cer simularile Dvs, ca sa vada puncte de test,curenti prin circuit etc.

Toate bune!

Link spre comentariu

Imi cer scuze.Ma refeream la finali.In principiu o sa ma mai ajute un coleg de munca, inginer electronist de profesie,

eu sunt novice sa spunem asa.M-a sfatuit sa va cer simularile Dvs, ca sa vada puncte de test,curenti prin circuit etc.

Toate bune!

Mai aveai putin si cereai lu donpetru si studiile de fiabilitate, furnizorii de componente etc :cheers2:

Eu din cate am inteles, in colectie sunt prezentate prototipuri, care pot sa functioneze din prima corect sau mai trebuie umblat la niste valori de rezistente. NU cred ca e cazul amplificatorului clona Luxman, pentru ca valorile compontelor pasive sunt cele din manualul de service, dar pana nu-l faci practic, nu ai de unde sa stii exact daca mai trebuie sau nu facut ceva! :rock:

Editat de leo_electro
Link spre comentariu

• 6 years later...

Asa cum am promis, al treilea kit din Colectia DIY Tehnium Azi este versiunea nr.3 a amplificatorului LUXMAN, pe care o prezint mai jos:

attachicon.gifLuxman_v...rack_BJT.pdf

Indicatiile practice de executie raman aceleasi ca la versiunile anterioare.

Donpetru, va rog atasati din nou aceasta versiune, nu pot descarca fisierul .pdf.

Multumesc,

Editat de pelikanu
Link spre comentariu

Imi puteti va rog trimite fisierele eagle cu care ati lucrat pentru a construi PCB-ul amplificatorului "Luxman v3 300W Hi-Fi Audio Amplifier with thermal track BJT"?
Vreau sa fac PCB-urile folosind metoda CNC, insa pentru acest lucru imi sunt necesare fisierele .brd generate de Eagle

Multumesc

Link spre comentariu

Fisierul nu a fost realizat in Eagle si in cadrul proiectelor de acest tip prezentate de mine in forum nu vor fi disponibile fisierele gerber de nici un fel. Asta am stabilit-o de la bun inceput, proiectul prezentat fiind conceput special pentru cei care doresc sa realizeze cablajul prin metoda PnP numai pentru uz propriu, de regula, unul sau doua exemplare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock