Sari la conținut

Postări Recomandate

Sault Frorin,

Eu am incercat toate variantele de legare a primarului si secundarului. Indiferent cum le-ai conecta, e acelasi lucru. Am bobinat 10, 15, 20 de spire si facut diverse teste. E ca apa de izvor, adica nu te omoara dar nici nu te vindeca.

Am incarcat aici cateva poze de proasta calitate, dar lizibile (sunt luate cu telefonul mobil).

Se pot vedea cele 3 tipuri de tor (doua mai mici si rotunde, al treilea e lunguiet)

Acum am facut testele cu al 3-lea. E bobinat si legat exact asa cum ai prezentat tu. Are fic 13 spire fiecare infasurare.

La o tensiune de alimentare de 0.7V caderea de tensiune le LD este de 0.65V, iar la 2v pe intrare am in jur de 1.75V pe LD, cu un curent undeva in jur de 50-60mA.

Daca schimb sarcina si pun una care functioneaza la peste 5v, nu mai functioneaza.

Regards,

Alx

post-3396-1270303431_thumb.jpg

post-3396-1270303438_thumb.jpg

post-3396-1270303446_thumb.jpg

post-3396-1270303456_thumb.jpg

Salut miron,

Da, esti pe aproape. Problema la Maxim este ca e limitat la max 5.5V si mie-mi trebuie in unele cazuri 7.5-8v. Apoi eu pe intrare am mai mult de 1.5V, de regula 3-4V. Dar hai sa spunem ca nu asta e problema. Pot avea sa spunem si 1-1.4V pe intrare. Oh... am gasit acum ... Pretul e prohibitiv: 4-6Eur+TVA pe bucata, la care se mai adauga si restul componentelor si deja depasesc usor 10Eur... E mult. Alta solutie/chip?

Mersi,

Alx

Editat de alx

la iesirea spre led daca pui aparatul de masura nu o sa iti arate 3v ci tot aproape cit are bateria asa m-am pacalit si eu si am zis ca nu functioneaza si cind am pus led-u surpriza functiona laugh.gif

miezul acela rotund bobineazal cu cite 2 fire deodata nu jumi/juma

Editat de FlorinPTM
miezul acela rotund bobineazal cu cite 2 fire deodata nu jumi/juma

Miezul acela rotund, a fost initial bobinat cu 2 fire deodata. Asa cum am spus mai sus, am facut mai multe teste, legat de infasurare.

Acum am facut masuratorile pe miezul lunguiet. Si cu toate acestea, daca conectez un consumator care merge la 4V, gata, e pa montajul!

Sa inteleg ca E OBLIGATORIU SA LEG PE IESIRE, in serie cu LD-ul meu si condensatorul acela electrolitic? Ce valoare sa fie?

Alx

Editat de alx
Puteti incerca cu 100nF, dar daca spuneti ca nu functioneaza cu consumatorul Dvs., inseamna ca nu poate debita un curent suficient de mare pentru acest consumator..

miezul lunguietz este bobinat corect, 13 spire (duble) si asa cum m-am convins practic, nu are nici cea mai mica importanta cum legi capetele bobinei. E la fel de bine sau de prost in oricare din cele 2 variante posibile. Apoi, eu nu am nevoie de PULSE ci de CW!

probabil daca voi pune 2 leduri in serie si inca 2 in paralel va functiona. dar eu nu asta am nevie. Problema tocmai asta este. eu pe iesire nu voi conecta un LED ci un dispozitiv care merge NUMAI in CC, deci am nevoie de peste 5V curent continuu si nu altceva!

Alx

Referitor la subiect, putina teorie:

http://www.bcae1.com/trnsfrmr.htm

O alta schema care poate reprezenta punct de plecare in problema dvs. este aceasta:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...lector_coil.png

unde bobina L1 poate fi primarul unui "transformator ridicator". Ca sa modificati frecventa de oscilatie si "puterea transmisa" prin transformator, vor trebui modificate valorile condensatoarelor si a rezistentei din emitorul tranzistorului. Primarul transformatorului ridicator se va dimensiona avand cunoscuta deja inductanta primara.

Numai Bine

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock