Sari la conținut

Amplificator in punte sau finali in paralel

Postări Recomandate

Am patru finali 2sc 3281 si doresc sa construiesc un amplificator mai...."maricel",adica un amplif care sa scoata peste 80 de w reali.Acuma,nu stiu cum ar fi mai bine; sa construiesc doua amplificatoare si sa le conectez in punte sau sa construiesc un singur amplif si sa pun cei patru finali in paralel? Am auzit de la diversi electronisti ca amplificatoarele conectate in punte dau ceva putere insa introduc si distorsiuni destul de importante,ceea ce nu-mi convine deloc. Care credeti ca ar fi solutia optima in acest caz? In care configuratie,amplificatoarele dau mai multa putere?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2852-amplificator-in-punte-sau-finali-in-paralel/
Distribuie pe alte site-uri

Va recomand varianta stereo deoarece puteti obtine cu o pereche de finali aprox. 100W /4Ohmi. In plus, optiunea "amplificator in punte" nu este chiar asa de usor abordat mai ales la puteri mari. Si intr-adevar, daca nu este bine realizat, un amplificator audio in punte poate distorsiona "mai tare" decat un amplificator simplu. Deci, in primul si in primul rand trebuie sa cautati o schema HiFi, simpla, care acopera necesitatea dvs. Dar de ce 80W? Va spun si dvs. ca nu watti reprezinta totul intr-un sistem audio, ci va trebui sa acordati o atentie deosebita si incintelor acustice, in special eficientei acestora.

Revenind la amplificator, detineti cumva si complementari 2sc 3281? In functie de raspuns o sa va recomand si o schema...

Numai Bine

Atunci puteti realiza schema de mai jos folosind finali 2SC3281 (numai doi pe canal in cazul in care va ganditi sa realizati doua montaje identice):

CS200v1_Power_Audio_Amplifier.jpg

Editare ulterioara: Schema cu un singur rand de finali se va alimenta la aprox. +/-40Vcc.

Cu tranzistoarele 2SC3281 / 2SA1302 poti face un amplificator pe cinste. Uite, mai jos, am postat schema de service a amplifului Layman - l-am auzit si crede-ma, suna mai bine decat celebrul Quad.

hfe_luxman_m_02_service.pdf

Nu ar fi rau sa facem un kit DIY Layman!! Oare ar prezenta interes?

BAFTA smoking.gif

Da, nu ar fi rau, dar "oare" cati utilizatori ar fi interesati? Sa facem un sondaj?

@releu, daca iese mult mai ieftin decat prototipul MX, atunci... facem kitul.

Numai Bine

domnu miron, nu prea am inteles ce vreti sa spuneti. Vreti sa ma apuc iar de fumat. Tocmai m-am lasat acum 120 minute! biggrin.gif

am sa deschid un topic cu kitul DIY LAYMAN... poate se aduna lume sau macar facem un cablaj sa-l reproduca lumea acasa, in regim DIY. E bine? punk.gif

De corodat un circuit si plantat piese pe el este relativ usor in regim de amator(in casa), dar realizarea carcasei si inscriptionarea ei, sunt probleme mai greu de rezolvat.

Scuzati ''interventia'' dar vreau sa spun si eu ceva legat de kiurile ''MX" .

Am vazut ca au fost ceva precizari in privinta pretului , pretul este mai mult decat OK , pentru module , problema insa este costul final si cerinta ''electronistului amator'' , cu alte cuvinte costul final aproximativ al unui astfel de amplificator sare de 500e daca se vrea facut cu componente de calitate si cu o carcasa pe masura . urmatoare problema este costul difuzoarelor care la puterea aceia sare si el peste 200e bucata , apoi nu stiu cati dintre noi are nevoie intradevar de asa o putere mare 2x400W , poate doar la sonorizari si evenimente , caci intr-un mediu audiofil mai putin .

Cred ca ar fi mai bine conceperea unor kituri de putere mai mica 2x50 2-100 insa la fel clasa A AB , deci intradevar HI-FI , eventual neasablate , caci pana la urma acesta este tot farmecul kiturilor asamblare si punerea in fucntiune .

Ma scuzati daca am gresit cu ceva este doar parerea mea de ''hobby-ist entuziast''

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock