Sari la conținut

UPC

trax

Postări Recomandate

Am primit un upc defect de la un coleg.....Povestea lui : intr-o zi nu a mai mers...la desfacut tatal colegului meu ....se pare ca depistase problema erau o perechie de 2 mosfeturi IRF3205....erau in scurt...a incercat sa faca nu stiu ce acolo ca a intrerupt si cateva trasee.....dupaia a ajuns la mine am refacut traseele sm schimbat mosfeturile cu altele identice de la alta placa de upc cu uC dus , dupaia sa vad daca mergee....bag papucii tot pun bateria si ai dau drumu....tac tac releele si ma trezesc ca iese fum din niste diode, dai si scoate repede bateria.....am studiat pe acolo traseele si am vazut ca un alt mosfet IRFZ24N este in scurt....in scurt cu puntea :| pe unde vin cam 18v pentru a incarca bateriia si restu.....lam schimbat cu IRF3205.....dupaia mia venit sa masor si diodele[puntea] surpriza 2 erau mai slabe fata de celalalte 2....leam scos si am pus o punte de 35A...bun dai si bagal in priza...iam dat drumu ...se aprindea...dar piuia ca nu iam pus bateria....bun il sting ai scot cablu de 220 si pun bateria...ai dau drumu incepe sa cupleze releele si se aude transformatoru cum lucreaza..ee happi fericit ca merge....de unde poc ca iese fum si din IRF asta scratch_one-s_head.gif dai si scoate repede bateria....si de aseara tot asa....CE E DE fACUT??? de ce face scurt la punte?? posibil ca sa nu imi dea curent in baterie cand el genereaza tensiune?? tot din baterie??? daia ai face scurt la punte?? chair.gif chair.gif support.gif support.gif

post-2611-1270115441_thumb.jpg

post-2611-1270117058_thumb.jpg

post-2611-1270117126_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu nu am gasito pe net a placii mele decat a lui BNT-1500AP seamana umpic cu al meu dar almeu este si pe 12v nu pe 24v.....al meu este BNT-800AP...dar nu am gasit nici o schema a lui

post-2611-1270117966_thumb.png

Editat de trax
Link spre comentariu

bateria este noua io am cumparato si este incarcata iar q4[ianinte a fost IRFZ24N si era in scurt si acum am pus IRF3205] si restu nu au nici o defectiune asa este creeat ups am mai testat dar am scos un fir de la transformator cand merge pe baterie si da curent am oprit acel mosfet sa nu mai cupleze in scurt si imi incinge lm317 care incarca bateria deoarece are vro 19v el daia a fost pus dar nu mi se pare corect sa faci scurt la o bobina asta ar insemna ca soliciti transformatorul si se duce si bateria mai repede si acuma mam gandit sa ai pun un releu in loc de mosfetul ala care sa imi intrerupa intrarea din transformator cand el merge pe baterie...am pus si cateva poze si merge daca scot firu negru sau rosu alea sunt bornele de 19v care incarca bateria cand este alimentat

post-2611-1270127581_thumb.jpg

post-2611-1270127602_thumb.jpg

Link spre comentariu

OFF TOPIC : ce sa fac...fac post dublu daca nu imi ajunge 1,46mb....macar de erau 5 mega :| aia care au aparate foto si fac poza de 4 mega?? fac arhiva?? scratch_one-s_head.gif

post-2611-1270127890_thumb.jpg

post-2611-1270127916_thumb.jpg

Link spre comentariu

am oprit acel mosfet sa nu mai cupleze in scurt

Rolul lui, din ce am vazut, este de sarcina variabila, dar daca daca este supracomandat, ajunge sa sunteze prea tare diagonala puntii, crescand excesiv consumul pe punte.Eu am impresia ca este comandat gresit.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

el nu primeste semnal cand upc este bagat la 220 numai cand se cupleaza bateria ca sa genereze 220 si asa am impresia ca opreste puuntea daia mia si ars acele diode si am pus punte si asta rezista acuma dar loa fos mosfetul....semnal in mosfel era de 6v acuma mai am umpic si tremin releul de pus si vad cum va merge

Link spre comentariu

merge si cu releul mau dar la incarcare imi piuie abundent....cred ca este nevoie de acel mosfet,apropo semnalul catre el oscileaza....am pus un condesator la releu ca sa nu mai bazaie....acuma merge imi da 220v cu baterie...totusi nu inteleg daca cumpar acel mosfet va merge bine?? :| ca am pus un mosfet mai puternic si iesea fum din el scratch_one-s_head.gif cel care il avea si era in scurt este IRFZ24N si cel care lam pus este IRF3205 care e diferenta asa de mare intre ele??

Link spre comentariu

TARE....se vede cum iese fum din el.....nu il tin mult cum vad ca a iesit am scos bateria...nu inteleg....o sa il duc la vecinu meu de repara tv ca are pe cineva in atelier care sa ocupat de ups....dar asta dupa pasti.....

Link spre comentariu

• 1 month later...

am revenit cu ups dar sunt in pana de idei....nu stiu ce sa ai mai fac...omu de repara tv a zis ca nu mai are rost sa il faca cand unu nou cu baterii nu depaseste 200lei....io totusi vreau sa il fac functioneaza perfect numai ca este problema cu incarcarea respectiv acel mosfet probabil comandat gresit....mam gandit sa il scot de tot si sa fac alt stabilizator de 13v-14v pentru incarcarea bateriei.....daca gasiti o schema va rog sa o postati ca nu am gasit nimic...poate aveti surse...multumesc

Link spre comentariu

deci cat de idiot sa fiu???? rofl2.gif rofl2.gif rofl2.gif scratch_one-s_head.gif desi stiint mai de mult ca nu imi da ca de obicei 14v pentru incarcarea bateriei si imi dadea 19v dc nu am verificat io lm317??? rant.gif rant.gif rant.gif de aceea se activa acel mosfet pentru a scurcicuita pragul prea mare care venea din transformator catre baterie....acuma am reglat si acel potentiometru la 14v ca umblasem la el mai demult crezand ca se va schimba ceva....acuma vad ca merge sa vad pe parcurs....deci sa nu mai ignorati o piesa crezand ca merge...nare ce pati...pana si o rezistenta daca arata bine poate fi arsa sau alta valoare....numai bine

Link spre comentariu

gata merge am scos acea punte si am pus diode 1n4007 acuma ca nu imi mai face scurt de al acel mosfet nu mai am de ce sa imi fac griji iar lm 317 lam pus pe un radiator cu coler ca cel care il avea era mic si se incalzea cred ca si dasta a cedat cel vechi...dar cred ca era si chineazarie....poze

post-2611-1273076614_thumb.jpg

post-2611-1273076634_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock