Sari la conținut

Functionare defectuasa stabilizator dual

Bobby_TM

Postări Recomandate

Am nevoie pentru LCD-ul recuperat de care vorbeam intru-un topic pe aceasta sectiune de +5Vcc si undeva pe la -22Vcc pentru contrast.

Gasec un alimentator potrivit dual ce furnizeaza 5 si 22 V ca.

Asa ca pentru ele construiesc un stabilizator bazat pe 7805 si LM337 pentru a putea regla tensiuniuna un pic in caz ca cei 22 v sunt prea multi sau prea putini.

Problema ca desi am realizat schema propusa in datasheetul integratului tesiunea de iesire se poate regla de la 0 la 14.4 V desi integratul se alimenteaza cu vreo 29 V...

De ce nu pot scoate mai mult de 14 v din stabilizatorul reglabil ?

Am verificat schema de 2 ori si nu am gasit nimic dubios...

Pe partea de 5 V totul este OK.

post-484-1269545900_thumb.jpg

Editat de Bobby_TM
Link spre comentariu

Da, am listat datasheetul la imprimanta sa fiu sigur ca nu gresesc.

Si mi ciuda ca am folosit o schema recomadata de producator nu una luata de pe net... Daca elimin semireglabilul ajung la 16.7 v...

LM337 = gunoi mare... kungfu.gif

Mai bine foloseam BD140 si un semireglabil chiar daca riscam un pic...

Link spre comentariu

vreau sa spun ca stabilizatoarele integrate lasa de dorit, eu tot ma confrunt cu o asa problema, mi se pare ca acestea de pe piata nu sunt originale de firma ci produse cine stie pe unde

Consider ca ar fi mai bine sa faceti unul pe baza de zener si VT

Link spre comentariu

DUpa ce am desfacut juma din monatj si l-am verificat la sange plus inlocuire stabilizator sursa a plecat si tensiunea se poate regla... dance2.gif

Mai am de alimentat 2 leduri verzi.

Unu cu 5 V si altul cu 22 - 24..

Insa ce valori trebuie sa aibe rezistentele ? Eu am calculat pt 5 v 330 ohmi si 1500 ohmi pt 22 V.

La 15 mA lumina lor e destul de OK.

Link spre comentariu
plus inlocuire stabilizator

Incercati acum si cu cel care n-a fuctionat, poate erau lipituri reci.Daca nu doriti sa luminati o suprafata, poate 15mA este cam mult.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock