Sari la conținut

Functionare defectuasa stabilizator dual

Bobby_TM

Postări Recomandate

Am nevoie pentru LCD-ul recuperat de care vorbeam intru-un topic pe aceasta sectiune de +5Vcc si undeva pe la -22Vcc pentru contrast.

Gasec un alimentator potrivit dual ce furnizeaza 5 si 22 V ca.

Asa ca pentru ele construiesc un stabilizator bazat pe 7805 si LM337 pentru a putea regla tensiuniuna un pic in caz ca cei 22 v sunt prea multi sau prea putini.

Problema ca desi am realizat schema propusa in datasheetul integratului tesiunea de iesire se poate regla de la 0 la 14.4 V desi integratul se alimenteaza cu vreo 29 V...

De ce nu pot scoate mai mult de 14 v din stabilizatorul reglabil ?

Am verificat schema de 2 ori si nu am gasit nimic dubios...

Pe partea de 5 V totul este OK.

post-484-1269545900_thumb.jpg

Editat de Bobby_TM

Da, am listat datasheetul la imprimanta sa fiu sigur ca nu gresesc.

Si mi ciuda ca am folosit o schema recomadata de producator nu una luata de pe net... Daca elimin semireglabilul ajung la 16.7 v...

LM337 = gunoi mare... kungfu.gif

Mai bine foloseam BD140 si un semireglabil chiar daca riscam un pic...

DUpa ce am desfacut juma din monatj si l-am verificat la sange plus inlocuire stabilizator sursa a plecat si tensiunea se poate regla... dance2.gif

Mai am de alimentat 2 leduri verzi.

Unu cu 5 V si altul cu 22 - 24..

Insa ce valori trebuie sa aibe rezistentele ? Eu am calculat pt 5 v 330 ohmi si 1500 ohmi pt 22 V.

La 15 mA lumina lor e destul de OK.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock