Sari la conținut

Software Simulare circuite electronice


donpetru

Simulare circuite electronice  

28 membri au votat

  1. 1. Ce program preferati ?

    • Electronics Workbench - MultiSim
      16
    • DXP - Altium Designer
      1
    • Target3001!
      0
    • Tina
      3
    • Protel
      2
    • Circuit Maker
      2
    • pSpice
      4


Postări Recomandate

Ce program software utilizati in simularea circuitelor electronice si de ce ? Aici as dori sa votati programul preferat si sa va exprimati opiniile personale privind avantajele si dezavantaje simulari circuitelor electronice. Avem nevoie de asa ceva si de ce ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Modificarea valori potentiometrelor se face accesand tasta aferenta lor pe care ati setat-o (exemplu: puteti preselecta tasta A pentru sens crescator iar daca apasati Shift+A valoarea semireglabilului se va micsora - aceste operati se pot face si in timpul simulari circuitului).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As mai avea o intrebare La Ci logice nu apar pinii de alimentare programul stie si face alimentarea automat in functie de Ci selectat ?

Programul stie pini pentru alimentarea circuitului logic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate nu am incercat niciodata sa simulez o aplicatie cu microcontroler in MultiSim. In urma unui studiu fugitiv a manualului de utilizare se pare ca nu are optiunea asta sau poate ma insel (poate nu am cautat suficient de bine). In general, MultiSim-ul nu este dedicat pentru a face simulari cu microcontrolere. In acest sens sunt programe mult mai performante, care au printre altele si optiunea de incarcare in modelul pSpice a programului. Exemplu: DXP = Altium Design. Un site web util unde vei gasi tutoriale legate de acest program este site-ul www.altium.com iti recomand sa-l rasfoiesti.

In ceea ce priveste a doua intrebare trebuie sa-ti stabilesti de la bun inceput niste reguli daca vrei sa faci o simulare cu programul MultiSim. Sunt multe persoane care au incercat si au ajuns la niste rezultate foarte departe de realitate, tocmai din cauza ca nu au stiut sa stabileasca de la bun inceput parametri modelului cu care lucreaza. In cazul tau fiind vorba de LED-uri, trebuie sa dai pentru inceput click dreapta si preselectezi Proprietati. Vei putea astfel seta caracteristicile LED-ului: curentului minim de deschidere (0.2...10mA) si tensiunea aferenta care variaza de obicei intr-o plaja relativ mica, depinde aici si culoarea LED-ului folosit. Dupa ce ai setat acesti parametri urmeaza sa verifici ceilalti parametri ai altor componente. Nu stiu ce versiune MultiSim utilizezi dar iti mentionez ca in cam toate versiunile sunt cateva mici buguri pe anumite modele Spice a numitor componente. De curand a constat o mica deficienta pe un model Spice a unui amplificator operational, parmise din seria TL. Prima versiune a acestui program cu care am lucrat a fost acum mai bine de 7 ani in urma, parmise vers. 3.0 care incapea pe numai 3 dischete si avea o interfata mai simpla si tot la fel de prietenoasa ca aceasta de acum.

Ca sa poti vedea in timp real cum se comporta o aplicatie cu LED-uri, dupa ce ai setat propietatile LED-ului si a celorlalte piese din schema, trebuie sa dai click pe "run", adica sa pornesti simularea. Mai multe detalii poti afla studiind putin si manualul de utilizare a produsului.

 

P.S. Ca sa nu transformam topicul asta si in mai mult OFFTOPIC, iti recomand sa deschizi tot in aceasta sectiune un topic avand ca titlu modul de utilizare si functionare a programului MultiSim.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 weeks later...
PSpice oameni buni! Fiti rezonabili! Este complex, profesionist ,cel mai bun. Si este liderul autoritar de piata in lume si Romania.Deci e Orcadul fara discutie ! si cine foloseste altceva rau face!

Programul MultiSim este facut ca orice program de simulare circuite electrice si electronice pe schelet Spice si este mult superior Orcad-ului atat la interfata cat si simulare. Uitati-va numai cat costa licienta, la ambele programe si o sa va convingeti. Ca idee, prima versiune de MultiSim sau Electronics Workbench a aparut acum mai bine de 10 ani in urma (parmise in 1995).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Dupa cate cunosc mai toate programele sunt bazate pe PSpice .

 

Am avut subrutinele Spice "date in lucru" pe gratis ptr facultati de profil .Pe aceste subrutine se elaboreaza "platformele" de lucru .Unele mai reusite altele mai nereusite , unele mai complexe altele mai incomplecte sau greoaie , fiecare cat l-a dus avantul tineresc.

 

Programul "sursa" sau subrutinele ce le am avut sunt in DOS si e de groaza sa le folosesti , trebuie sa inveti zeci si zeci de "swich"-uri , ca sa accesezi o subrutina sa dai datele etc etc...fara o interfata grafica este greu de lucrat.

 

Cel mai comod si rapid ptr simulari la nivel de amator fara sa mai intri in poiectarea schemei fizice si a placilor imprimate ar fi WEWB32 ..versiune germana .Peoblema este sa ai biblioteca de SPICE ( modelele) cat mai vasta .

 

Celelalte programe mai reusite sau mai complexe sunt ptr proiectari al unui intreg flux de fabricatie cea ec depaseste nevoile unui amator .Dar sunt bune de exersat , invatat modul de proiectare ptr fabricatie in serie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...
  • 6 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock