Sari la conținut

amplificator nmos200

pereman

Postări Recomandate

am realizat al doilea exemplar al amplificatorului nmos 200 si nici acum nu functioneaza normal

primul a functionat insa o perioada scurta, iar al doile dupa cum cred autooscileaza

cum sar putea de indepartat acest defect pe care lam intilnit si la alte scheme

Nmos200___TO247_schematic.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ai folosit cablajul de la NMOS350 sau IPA ?

din ce am testat eu, am observat ca kiturile cu un singur MOS canal N pe iesire, + si -, sunt destul de pacatoase. scratch_one-s_head.gif

Link spre comentariu

am realizat cablajul cel cu o pereche irfp260n

mentionez ca acest amplificator a functionat perfect la un prieten, insa in nici un caz nu debita macar 100w in 4ohmi la tensiunea de +-38v

la mine curentul sa reglat si lam pus in sarcina sunetul era destul de puternic, apoi am hotatir sai pun radiator mai mare (la sigur este montat corect) , insa cind lam pus nu mai functiona rezistorul R34 care vine in serie cu C10 se incalzeste puternic (puterea este 0.5w)

am depistat ca am folosit condesatorul cu capacitate mult mai mare 470nf in loc de 47nf, lam schimbat si la esire in difuzor se aude un impuls puternic care incet se atenueaza si procesul se repeta din nou

care ar fi cauza

iata foto montajului

post-5050-1269157267_thumb.jpg

Link spre comentariu

1. Sa inteleg ca ati folosit aceleasi tipuri de rezistente si condensatoare ca in imaginea postata? Daca da, atunci condensatorul C10=47nF trebuie sa fie de tipul asta (spre ex., varianta "miniatura" cu distanta intre pinii de 10mm):

http://www.tme.eu/html/RO/condensatoare-se...8_RO_pelny.html

2. Rezistenta R34 NU trebuie sa fie de tipul asta (pt. ca nu sunt de 3W, asa cum se mai spune prin alte parti, si la suprasarcini "usoare" se intrerup):

3w.jpg

ci de tipul asta (min. 2 sau 3W):

2w_3w.jpg

3. O schema de amplificator audio "bun" nu ar trebui sa oscileze fara filtru RC Boucherot de pe iesire. Spuneati ca la inceput nu prezenta acest defect, ci doar dupa montarea pe noul radiator. Daca e asa, atunci verificati pentru inceput foarte atent cablajul (sa nu aveti vreo "mustata" de fludor) si pregatiti niste exemplare noi MJE340/350 (in cazul in care ati folosit asa ceva), pt. ca va trebui sa schimbati T9 si T10 (intr-o prima etapa). Si nu uitati sa modificati filtru RC de pe iesire cu tipurile de componente pe care vi le-am recomandat mai sus inainte sa va apucati sa schimbati tranzistoarele.

Apropo, oscileaza si cu intrarea la masa?

Numai Bine

Link spre comentariu

• 1 month later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock