Sari la conținut

Ajutor, incinta!

ticu

Postări Recomandate

Buna ziua!As vrea si eu sa'mi fac un sub...Am tot stat si cautat si citit.dar nimic sa'mi fie de folos in a'mi construi o incinta pt un sub!As vrea daca puteti sa ma ajutati si mine daca tot avem aceasi pasiune:D!Este vorba despre un pioneer TS-W302D8 cu urmatoarele specificatii:

Sensibilitate 91db (1w/1m)

Qts 0,48 .

Qms 14,11 .

Qes 0,50 .

Fs [Hz] 33,7 .

Xmax [mm] 8,7 .

Xmax [in] 0,34

Si nu stiu unde sa asez bass'ul reflez, daca sa ii pun ceva (vata, burete, mocheta, etc) pe dinauntru!

Am mdf de 18, am tot ce imi trebuie pt constructia incintei, dar imi mai trebuiesc si dimensiunile!

V'as fii foarte recunoascator daca ma'ti ajuta si pe mine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu ati postat diametrul difuzorului ? Ce impedanta are ?

Si din pacate nu am gasit nicaieri ceva legat de acest difuzor. Sunteti sigur ca ati postat bine numarul seriei ? Si de unde ati luat acei parametri TS?

Sa presupunem ca ar fi corecti acei parametri, atunci domeniu de frecventa reprodus de acel difuzor nu va acoperi tot spectru de frecventa care in mod normal trebuie reprodus de un subwoofer. De fapt, cam peste 50% dintre subwoofer-ele existente pe piata sunt in aceasta situatie. Apoi sa mai presupunem ca neglijam acest aspect. La o prima analiza a parametrilor TS, difuzorul care il aveti s-ar potrivi intr-o incinta "trece banda" sau bandpass. Acest tip de incinta incinta utilizeaza cavitati multiple si tuburi acustice pt a creste nivelul la iesire, pt. a reduce dimensiunile si a scadea frecventa de taiere (atentie! o proiectare corecta poate elimina filtrul pasiv desi in majoritatea cazurilor se utilizeaza).

Doua proiecte de subwoofere care se pot foarte usor "adapta" cu difuzorul Pioneer pe care il aveti.

subwoofer_bp18.jpg

Subwoofer_bp12_pAudio.pdf

Numai Bine

Link spre comentariu

da, pionerr ts-w308d2, scuza'mi neatentia!Nu stiu cum am gresit!acesta ar fii dif'ul, ei spun ca incinta ar trebui sa fie de 49.5l. si are 4 ohmi, 2 x 2!si este de 12".

V'am postat si link'ul dif'ului www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Pioneer/TS-W308D2/ .

Editat de ticu
Link spre comentariu

Avand cunoscut volumul optim, citez: Recommended sealed enclosure (Litres) = 24,1 - 49,5 litres , puteti realiza foarte usor incinta. Puteti lua ca reper raportul dintre dimensiunile constructive ale incintelor pe care le-am postat mai sus astfel incat volumul rezultat sa se limiteze in domeniul specificat de producator.

Personal, nu recomand incinta inchisa deoarece am mai vazut proiecte "de sub" facute cu difuzoare asemenea acestui Pioneer (in incinta inchisa) si nu "sunau" chiar asa de bine.

Numai Bine

Link spre comentariu

Si dimensiunile exacte de unde le pot lua?!si cu ce ar trebuii captusit pe dinauntru?!:)

Fiule, dimensiunile exacte le calculezi. Asa cum ti s-a mai spus, stii volumul (25..50litri) si putina geometrie (adica volumul paralipipedului), te uiti pe cateva proiecte de subwoofer, vezi raportul intre dimensiuni (nu e musai sa fie fix ca acolo), stabilesti doua dimensiuni si o calculezi pe cealalta. Asta e! Si asa ti-ai trantit o incinta inchisa cum zic aia de la Poineer.

P.S. Nici eu nu as face o incinta inchisa cu diful ala.

BAFTA smoking.gif

Editat de releu
Link spre comentariu

Am luat asa la incercare diferite masuri pana am ajuns la 48 litri!Imi trebuie exact 49.5 litri?!Credeti ca este bine calculata incinta, ma pot apuca ea?!La o adancime de 30cm ce diametru ar trebuii sa aiba tubul de bass reflex si ce lungime (unul sau doaua tuburi sa ii pun?!)?!

post-8467-1269211496_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock