Sari la conținut

Rezistenta de sarcina.

Vizitator Crocodilul

Postări Recomandate

Vizitator Crocodilul

Buna ziua. Ma adresez mai tinerilor viitori colegi. In decurs de 50 de ani am construit, reparat si modernizat zeci daca nu sute de alimentatoare. Pentru orice montaj electronic trebuiesc scule si AMC-uri. Nu se poate construii un dispozitiv care debiteaza curent electric (alimentator, amplificator JF sau RF), daca nu ai sarcia corespunzatoare. Pentru alimentatoare, exista doua tipuri de sarcini.

1.- Sarcina statica

2.- Sarcina dinamica.

Va prezint cea mai simpla si ieftina sarcina pentru alimentatoare. Bineinteles, trebuie sa sti LEGEA lui OHM si sa sti sa faci o inmultire si impartire.

Rezistenta de sarcina se fabrica foarte simplu si cu putina indemanare da deosebit de mare satisfactie.

Rezistenta de sarcina se construieste dupa posibilitatile si dorinta fiecarui constructor.

Spor la treaba, Crocodilul.

Rezistenta_de_sarcina.ppt

Editat de Crocodilul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator Crocodilul

Indraznesc sa mai prezint o rezistenta de sarcina. Se observa dupa grosimea conductorului ca aceasta sarcina are alta valoare. Cu ajutorul coselor se fac diverse conexiuni intre diversela erzistente.

De asemenea postez si schema unei rezistente de sarcina dinamica, cu tranzistoare.

Daca ar fi inutila nu ar exista scheme. Crocodilul

post-4523-1268565277_thumb.jpg

post-4523-1268565312_thumb.jpg

post-4523-1268565344_thumb.jpg

Editat de Crocodilul
Link spre comentariu

Multumesc pentru aceasta prezentare... foarte utila. Daca mai aveti si alte aplicatii utile tanarului electronist amator va rog sa le expuneti, realizand un topic pentru fiecare, in sectiunea potrivita a forumului. Daca doriti si vreti sa le concentrati toate aceste materiale intr-un singur topic, pe care il voi face important, va rog sa-mi spuneti. As dori ca acest material si altele, daca vor mai urma, sa le incadrez la sectiunea Intrebarile Incepatorilor. Cred ca e mult mai potrivit sau bine acolo.

Numai Bine

Link spre comentariu

Vizitator Crocodilul
Este exact ceea ce cautam. Acuma sa vad unde gasesc niste nichelina si sa`mi fac multumesc pentru informatii

Buna seara. Draga domnule Eddo, cu greu am aflat ca esti din Suceava, te sfatuiesc sa mergi in bazarul mic (la piata) sau in bazarul cel mare (rusesc). Acolo printre hargai vei gasi "rezistente de reseu". Cumperi una sau doua de vatajul estimat, iti construiesti rez. de sarcina dupa necesitati si sa vezi ce simplu si usor vei face masuratori de sarcina pe diverse alimentatoare si amplificatoare de JF. Roaga pe cineva din Bucuresti sa iti cumpere o foaie A4 de textolit sau sticlotextolit ne placat cu Cu, de la Obor. Suruburi si cose se gasesc prin Sv. si totul este gata. Spor la treaba, cu stima, Crocodilul.

Link spre comentariu

Vizitator Crocodilul
Buna ideea cu rezistenta de resou Restu le am prin casa

Multumesc pentru idee ! Ehe . . Nu este vorba de idee este vorba de informatie. Ce buni sunt bosorogii astia.

Cred ca ne faci cinstea de a ne arata si noua rez. de sarcina facuta de dumneavoastra, si sa ne povestesti cum merg masuratorile. Multumesc. Croco.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock