Sari la conținut

Releu 24V alimentat la 12V

SIG

Postări Recomandate

Eu nu inteleg cum este sustinut(comandat) ciclul(daca este un un proces ciclic),in rest este clar,incarca paralel condensatorul si il descarca in serie cu sursa de 12V,deci pe perioda de descarcare a condensatorului va fi actionat. .Daca ciclul este repetitiv,este un dublor de tensiune electromecanic.

Link spre comentariu

Intr-adevar, asa cum a spus si dl miron, schema este un dublor deoarece ciclu este repetitiv. Nu stiu daca chiar electromecanic dar este un dublor. Mai exact incarca condesatorul cu tensiunea de alimentare si apoi utilizeaza tensiunea de alimentare + cea a condesatorului pentru a aplica tensiunea totala insumata bobinei releului, de fapt 12+12=24V. Din cate imi aduc aminte schema nu este fiabila deoarece fiabilitatea ansamblului depinde foarte mult de fiabilitatea condesatorului, in speta electrolitic. Cum fiabilitatea acestor condesatoare este foarte mult dependenta de temperatura, adica daca temperatura creste fiabilitatea componentei scade, se impun conditii asupra functionarii in parametrii nominali si siguri ai schemei. Sunt unele circuite de nivel 1 care nu permit intreruperi de scurta durata ale tensiunii electrice mai mari de 30secunde si care actionate printr-un releu alimentat prin acest procedeu ar putea sa prezinte nesiguranta in exploatare.

Link spre comentariu

In prezentarea respectiva spune ca,dupa ce condensatorul s-a descarcat,releul este mentinut cuplat in continuare de tensiunea de 12V ce trece prin dioda.

After the capacitor discharges , the relay is hold by 12V Vcc with diode.

Daca s-ar' cupla si decupla alternativ,cat condensatorul se incarca sau descarca e una,poate sunt aplicatii unde ar' fi folositoare alternarea cuplarii releului,daca insa intr-adevar se mentine constant cuplat releul,si dupa ce condensatorul s-a descarcat,atunci e altceva.In acest caz poate ar' putea fi folosit la cuplari de durata cu doar 12 V.

De aceea am prezentat aplicatia,intrucat am dedus din text cum ca, s-ar' mentine in continuare cuplat releul,si dupa descarcarea condensatorului.

Am sa incerc,daca dau de un releu de 24V sa vad daca functioneaza.

Teoretic insa cum sta treaba?E posibil?

Mersi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock