Sari la conținut

1/4 DIN Single- Channel Ramping Controller Watlow

Alalatu

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am neviue de ajutor, daca cineva poate sa ma ajute.

Realizez un proiect cu ajutorul unui PID cu denumirea 1/4 DIN Single- Channel Ramping Controller Watlow cu codul F4 SL-FFA0-11RG de pe: http://www.watlow.com/products/controllers/f4/index.cfm

. Variabila care trebuie sa o controlez este temperatura: 20...160 C

Pentru proiect mai am nevoie de:

- printer

- un recorder de temperatura (inregistrator)

- traductor

-transmiter

- si un circuit de alarma in cazul defectarii (traductorului sau unei componente importante)

Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cum sa realizez acest proiect, as avea nevoie de niste denumiri de (recorder, adaptor, alarma, printer etc.) compatibile cu Controlerul meu si daca se poate o schema.

Va multumesc.

Cu stima,

Florin

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Florin,

ca sa-ti putem da un sfat trebuie sa citim toata documentatia la controllerul ala PID, chiar crezi ca cineva o sa faca chestia asta free pentru tine?

sper sa nu te superi e mult de munca.

RR

Link spre comentariu

ms oricum, dar nu vreau ca sa imi faca nimeni proiectul doar sa imi spuna la ce sa fiu atent, adica ideile de baza,orice sfat orice idee este bine venita

ok, din moment ce jucaria aia are Modbus (EIA 232 & 485 Modbus? Communications) nu-ti trebuie decat un PC cu software care sa faca logging, print si tot ce mai e in lista aia.

Probabil ca cei care-l fabrica au deja asa ceva, daca e un proiect pentru scoala ma indoiesc ca e vre-un student e asa de bun sa scrie repede un software ca asta. Deci sunt un pic derutat, ori n-am inteles eu bine ce vrei, ori profesorii s-au scrantit.

RR

PS - uite, softul de la fabricant deja face ce vrei tu

http://www.watlow.com/literature/specsheet.../winwtw1009.pdf

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

ok, din moment ce jucaria aia are Modbus (EIA 232 & 485 Modbus? Communications) nu-ti trebuie decat un PC cu software care sa faca logging, print si tot ce mai e in lista aia.

Probabil ca cei care-l fabrica au deja asa ceva, daca e un proiect pentru scoala ma indoiesc ca e vre-un student e asa de bun sa scrie repede un software ca asta. Deci sunt un pic derutat, ori n-am inteles eu bine ce vrei, ori profesorii s-au scrantit.

RR

PS - uite, softul de la fabricant deja face ce vrei tu

http://www.watlow.com/literature/specsheet.../winwtw1009.pdf

Variabila care trebuie sa o controlez este temperatura 20.160 C. Domnul profesor nea spus ca proiectul nostru trebuie sa aiba echipamentele respective (traductor, trasmiter, printer si recorder), si eu sunt in ceata totala, am auzit despre echipamentele acestea, am invatat despre ele (nu despre toate), dar nu le-am folosit nici o data, si nici nam nici o idee cum se folosesc, la scoala se invata una si in practica ii cu totul alta,de aia apelez la forumuri cu speranta de a scapa din ceata pe care o am.

*fiind student nam $ eu stiu ca toata lumea are nevoie si nimeni nu face nimic benevol in tara asta, dar cine ma ajuta cu orice idee, sfat ii ok, cine nu ... asta este ...suntem in Romania.

Florin

Link spre comentariu

pai eu nu-s in Romania...

deci toate lucrurile enuntate acolo in postul original, cutiuta aia le poate face cu ajutoarul software-ului de la ei. Daca trebuie sa reproduci ce face software-ul ala e munca masiva.

Oricum controllerul ala te lasa sa-l setezi (temperatura, alarme etc) de la butoanele locale sau remote cu ajutorul software-ului, in rest trebuie sa-i conectezi un traductor (tebuie citita documentatia si vazut ce fel de traductor vrea, termocuplu, platina100 platina1K) in rest el face deja tot ce se cere acolo.

Cel mai bine e sa-l intrebi pe profesor exact ce vrea, sa rescrii software-ul?

RR

Link spre comentariu

pai eu nu-s in Romania...

deci toate lucrurile enuntate acolo in postul original, cutiuta aia le poate face cu ajutoarul software-ului de la ei. Daca trebuie sa reproduci ce face software-ul ala e munca masiva.

Oricum controllerul ala te lasa sa-l setezi (temperatura, alarme etc) de la butoanele locale sau remote cu ajutorul software-ului, in rest trebuie sa-i conectezi un traductor (tebuie citita documentatia si vazut ce fel de traductor vrea, termocuplu, platina100 platina1K) in rest el face deja tot ce se cere acolo.

Cel mai bine e sa-l intrebi pe profesor exact ce vrea, sa rescrii software-ul?

RR

Software nu tre sa implementez nimic, controleru pe care l-am ales poate face ceea ce imi trebuie doar din butoane, adica nu am nevoie de un PC

http://www.watlow.com/literature/specsheet.../winf4r0908.pdf (Data sheet pentru controlerul meu)

Am de facut schema, cu componentele mentionate mai sus (model, pret-la asta ma descurc eu si de unde le iau-este un proiect imaginar nu se pune in practica ),

Intre timp am gasit si un Inregistrator (http://www.sargon.ro//Res/Docs/GL200_prospect.pdf)

Ceea ce eu nu stiu e sa imi aleg ce componente iar daca la aceste componente mai trebuie adaptoare specifice, ce fel de adaptoare si schema (cum se conecteaza, care componenta unde vine legata).

Si alarma, de exemplu in cazul defectarii traductorului sau ce voi folosi.

Asta daca m-ati putea ajuta m-ar ajuta foarte mult.

Va multumesc,

Florin

Link spre comentariu

cine ma poate ajuta sa caut un circuit de alarma care pe care se ataseaza hupa in cazul defectarii unei termorezistente? si mai am o intrebare care ii diferenta dintre o termorezistenta cu 2 fire si una cu 3 sau 4? ce reprezinta celelalte fire?

va multumesc

F.

Link spre comentariu

cine ma poate ajuta sa caut un circuit de alarma care pe care se ataseaza hupa in cazul defectarii unei termorezistente? si mai am o intrebare care ii diferenta dintre o termorezistenta cu 2 fire si una cu 3 sau 4? ce reprezinta celelalte fire?

va multumesc

F.

firele "in plus" sunt necesare petru a putea compensa rezistenta firelor.

De exemplu la PT100 (platina 100) rezistenta elementului e de 100 Ohmi la 25C (daca-mi amintesc eu bine) si daca conectezi elementul la distanta de cativa metri o sa se mai adune si rezistenta firelor la cea a termorezistentei, avand fire de aceeasi lungime "in plus", convertorul rezistenta tensiune (sau rezistenta temperatura) compenseaza automat rezistenta firelor, facand masurarea mai precisa.

RR

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor.

Daca am posibilitatea de a alege intre o termorezistenta si un termocuplu, care e mai eficient?(din punct de vedere al eficientei, calitaii etc. nu si din puct de vedere financiar) cablu de compensare de la termocuplu e compatibil si pentru termorezistenta?

F.

Multumesc pentru ajutor.

Daca am posibilitatea de a alege intre o termorezistenta si un termocuplu, care e mai eficient?(din punct de vedere al eficientei, calitaii etc. nu si din puct de vedere financiar) cablu de compensare de la termocuplu e compatibil si pentru termorezistenta?

F.

daca in panoul de distributie am mai multi consumatori (ex: sursa de alimentare 24 v, dataloger 220v etc) cum calculez ce siguranta am nevoie? de cati A?

Link spre comentariu

daca in panoul de distributie am mai multi consumatori (ex: sursa de alimentare 24 v, dataloger 220v etc) cum calculez ce siguranta am nevoie? de cati A?

Trebuie sa cunoasteti puterea consumatorilor si tensiunea electrica de alimentare a acestora. Daca vorbim de mai multe tensiuni de alimentare, respectiv mai multi consumatori, atunci veti avea nevoie de mai multe sigurante electrice. Pentru consumatori casnici uzuali, de putere relativ redusa (max. 500W), curentul nominal al sigurantei electrice este aprox. (2...4)*In, unde In - este curentul nominal consumat de fiecare receptor in parte.

Asadar, despre ce puterii si tensiuni de alimentare este vorba (in cazul dvs.)?

NUMAI BINE

Link spre comentariu

Trebuie sa cunoasteti puterea consumatorilor si tensiunea electrica de alimentare a acestora. Daca vorbim de mai multe tensiuni de alimentare, respectiv mai multi consumatori, atunci veti avea nevoie de mai multe sigurante electrice. Pentru consumatori casnici uzuali, de putere relativ redusa (max. 500W), curentul nominal al sigurantei electrice este aprox. (2...4)*In, unde In - este curentul nominal consumat de fiecare receptor in parte.

NUMAI BINE

Data loger: tensiune de alimentare 220VAC, putere< 60w, controler: alimentare 24Vac/dc, putere 39W, Sursa de alimentare 24V 6000mA, tensiune de alimentare 220V putere 150W.

Imi trebuie 3 sigurante?

I=P/U

I1= 220/60~= 3.06

sigutanta 1= 3*3.06=9.18A?

I2=24/39=0.61

siguranta 2= 0.61*3=1.83A?

I3=220/150=1.46

siguranta 3= 1.46*3=4.38A?

F.

Data loger: tensiune de alimentare 220VAC, putere< 60w, controler: alimentare 24Vac/dc, putere 39W, Sursa de alimentare 24V 6000mA, tensiune de alimentare 220V putere 150W.

Imi trebuie 3 sigurante?

I=P/U

I1= 60/220~= 0.27

sigutanta 1= 3*0.27=0.8A?

I2=39/24=1.65

siguranta 2= 1.65*3=4.8A?

I3=150/220=0.68

siguranta 3= 0.68*3=2.04A?

La cea de sus am gresit.

F.

NUMAI BINE

Si cum as putea sa fac un circuit care sa imi semnaleze defectiunea termorezistentei/termocuplului in cazul in care am un controler cu care controlez o temperatura si un dataloger. Si unde se concecteaza alarma? De la dataloger? De la controler? sau de la transmiteru de la termorezistenta/termocuplu? Pe alarma respectiva trebuie sa montez o hupa care sa anunte defectiunea senzorului.

F.

Si cum as putea sa fac un circuit care sa imi semnaleze defectiunea termorezistentei/termocuplului in cazul in care am un controler cu care controlez o temperatura si un dataloger. Si unde se concecteaza alarma? De la dataloger? De la controler? sau de la transmiteru de la termorezistenta/termocuplu? Pe alarma respectiva trebuie sa montez o hupa care sa anunte defectiunea senzorului.

F.

Am termorezistenta/termocuplu... si un trasmiter....cu un singura iesire...insa eu am nevoie de 3 iesiri...una la controler, una la recorder si una la alarma....ma poate ajuta cineva cu un spliter sau? cum se numeste echipamentul care face asta?

Link spre comentariu

Mai cititi documentatia. Probabilitatea de a se defecta termocuplul sau termorezistenta este foarte mica, mai ales daca sunt alese corepunzator in aplicatie. Cred ca tot cu ajutorul software-ului puteti supraveghea functionarea acestora. De regula, cand termocuplul se defecteaza apar erori mari de masura. Daca programul scris stie domeniul de variatie a temperaturii, la defectarea termocuplului, la un moment dat temperatura "citita" va iesi din domeniu (sau poate ca nu, depinde de domeniu). Daca domeniul de temperaturi citite se suprapune cu cel in care nu exista termocuplul, tot cu ajutorul software-ului puteti citi "intrarea la care e conectat termocuplul". Deci, trebuie sa va jucati "din butoane", desi, in functie de complexitatea aplicatiei, veti nevoit la un moment dat sa "aveti PC care sa faca logging". Asta ramane dvs. sa aflati. Spor la studiu.

Numai Bine

Link spre comentariu

• 5 months later...

Salutare,

Acuma am reusit numai sa va scriu,

Va multumesc pentru ajutorul acordat, si sfaturile care mi le-ati, problema cea mare a mea era ca am dat de un domn profesor care avea cam multe pretentii de la noi, insa noi nu aveam nici cea mai mica cunostinta despre ceea ce urma sa facem.

Intr-un final am realizat si proiectu.

Spor la munca in continuare.

F.

PS. Omul nu se naste invatat, cat traieste invata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock