Sari la conținut

universum system hifi 6000

Postări Recomandate

Da-i capacul jos la statie sa vedem cu ce e facuta. Apoi cu siguranta o sa gasim niste inlocuitori la tranzistoarele alea. Dar ce s-a intamplat, nu mai are deloc tranzistoarele arse, ca nu prea am inteles! Daca ai treanzistoarele vechi, spunene ce tip sunt si gasim un echivalent.

Editat de politehnica
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

scuze ca nu am revenit cu informatii, dar astazi am masurat tensiunea U=50Vca, U=70Vcc. Statia se alimenteaza in rest numai ca nu sunt finalii si nici nu a avut. Pe un forum polonez spuneau ceva de BD911 ca fiind finalii. M-am uitat in catalog si BD911 are U=100V,I=15A,P=90W si o sa-l folosesc pe acesta.

Link spre comentariu

Bine, dar ar trebui sa fiti sigur ca aceea sunt finali din statia de amplificare. Daca nu sunteti 100% sigur, mai bine postati o imagine cu statia de amplificare (cablajul acesteia) si schitati pe o hartie forma etajului final.

Link spre comentariu

am verificat cablajul si schema e asemanatoare cu asta , dar valori diferite ale pieselor

asta e statia

dupa noi cautari am gasit ca merge pus si bd249c ca final

am verificat cablajul si schema e asemanatoare cu asta , dar valori diferite ale pieselor si emitorul lui t16 la masa . asa cum am spus alimentarea este de +70v simplu

post-5293-1268331453_thumb.jpg

post-5293-1268331603_thumb.jpg

post-5293-1268331645_thumb.jpg

post-5293-1268331713_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca amplificatorul prezentat in imagine respecta topologia postata in schema de mai sus atunci puteti monta BD911. Totusi, inainte de a spune cu certitudine asta, as dori sa-mi spuneti care este distanta intre doua suruburi pentru un tranzistor, de pe radiatorul prezentat?

Link spre comentariu

Salut, parerea mea e ca s-ar potri un alt tranzistor mai bine acolo, in locul lui BD911, dar e mai scump.

Cred ca un tranzistor de genul celor care se prind in doua suruburi (nu TO-3)!

stima

dan

Editat de dan_e
Link spre comentariu

buna seara. am revenit sa spun ca am reparat statia , am verificat-o si functioneaza bine. finalii originali erau 2sd586(dupa multe cautari pe net i-am gasit pe un forum ).eu am pus bd249cin locul lor.2sd586 aveau capsula in genul celui din schema de mai jos(pag7/25)

am mai avut o problema pe alimentarea preamplificatorului -un tranzistor 2sc1449 intrerupt (avea rolul de regulator de tensiune) si o dioda zener devalorizata

. va multumesc pentru indicatiile date. o seara buna .

AM_2200.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock