Sari la conținut

alimentare bormasina fara fir

rotama

Postări Recomandate

Salut tuturor care ne fac viata mai usoara! Cum este primul post aici, vreau sa incep prin a va cere ajutorul! Am o bormasina cu acumulator NiCd (acesta nu mai merge, i-a scazut foarte mult durata de viata) si as vrea sa o folosesc alimentata de la priza printr-o punte sau ceva asemanator care sa imi transforme curentul alternativ in curent continuu de 14 V. Sau vreo modificare prin care sa poata fi alimentata de la priza. Ceva idei? Multumesc anticipat

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va salut,

Va trebuie un transformator cu o infasurare de 10...12V 5A, o punte redresoare de 10A si un condensator de filtraj de 4700..6800uF la 25V.

O sursa in comutatie de 12v 3A e cam la limita.

Stima

dan

Editat de dan_e
Link spre comentariu

• 4 years later...

am ?ncercat ?i eu un montaj asem?n?tor, respectiv un traf de 15v ?i dou? diode redresoare dar f?r? condensator de filtraj ?ns? ?n sarcin? scade mult tensiunea ?i randamentul ma?inii este foarte mic adic? nu poate fi folosit? dec?t pt. ?uruburi mici sau ?n material moale.V? rog un sfat ?i eventual o schem? pentru montaj.Ma?ina este de 14v-4ah.

Link spre comentariu

De multi ani m-au lasat acumulatorii de la una de 18V. Folosesc un alimentator laptop 18V/5A (70-80 lei). Nu gauresc sine de cale ferata, dar nu am intalnit inca ceva pe care sa nu-l pot gauri. E drept ca nici n-am cautat intentionat.

La alimentator i-am adaugat un potentiometru pentru a folosi sursa reglabila si in ale scopuri.

Link spre comentariu

Cred ca si un acumulator cu pb, gel, de 12V, 5-10Ah, ar face o treaba buna. De exemplu, am luat noi nouti, de pe tocmai.ro, de 12V/7Ah, cu 30 lei bucata. http://www.bb-battery.ru/upload/iblock/468/HR1234W.pdf

Descarcati cu cca 10A, tin vreo 30 minute, la 5A trec lejer de o ora. Pentru incarcare ar fi suficienta o sursa de 1-2A, 13,5-14,5V. Per ansamblu, acumulatorul plus sursa de 1-2A, sunt mai ieftine fata de o sursa de 5-10A, care ar alimenta direct bormasina. Dezavantajul la acumulator, e timpul mare de incarcare, cca 8-10 ore, avantajul, o data incarcat se poate folosi si unde nu e retea.

Editat de pisica matache
Link spre comentariu

un acumulator cu pb, gel, de 12V, 5-10Ah, ar face o treaba buna. De exemplu, am luat noi nouti, de pe tocmai.ro, de 12V/7Ah,

Da, solutia a mai fost prezentata aici pe forum, http://www.tehnium-azi.ro/topic/5422-indicator-incarcare/page__st__15?do=findComment&comment=52535 dar trebuie initial masurate atent cotele incintei, post-9-0-22562300-1408708625_thumb.jpg altfel patiti ca mine, l-am achizitionat si nu-l pot folosi.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Dup? postarea d-lui smilex am ?ncercat varianta cu alimentatorul laptop, pe care-l aveam la ?ndem?n? ?i merge perfect la una de 18v dar nu am poten?iometru pentru cea de 14v.Cu o rezisten?? ?nseriat? a? putea cobor? tensiunea dar nu ?tiu ce valoare ar trebui s? aib?.

Link spre comentariu

Alimentatorul de laptop este o sursa in comutatie, daca-i modificati tensiunea de referinta, in principiu puteti obtine orice tensiune.

Poate puteti sa-i prelevati schema.

Poate va ajuta chiar D-l smilex, am vazut aici pe forum ca are experienta in domeniul surselor in comutatie.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Eu am pomenit de potentiometrul montat pentru a sublinia ca nu am considerat rentabil sa aloc o sursa masinii de gaurit, am folosit o sursa modificata pentru utilizari multiple, inclusiv asta. Dar se poate cumpara una de 14-15V anume pentru asta.

Ma indoiesc ca vom vedea vreodata schema ridicata de pe cablaj, si chiar de as avea-o eu, ma indoiesc ca modificarea poate fi implementata. Nu desconsider pe nimeni, ma bazez doar pe dicutiile de aici si admit posibilitatea de a ma insela. Pentru un electronist, modificarea este extrem de usor de realizat. Nu se pune problema inserierii vreunui rezistor.

Recomand achizitia unei surse, exista diverse site-uri cu diverse preturi. Daca ar avea 14-15V/5A, cred ca ar fi suficient.

Am cautat acum la miv. exista 15V/5A la 38lei + posta. Sau 12V/6A cu 32 lei.

Editat de smilex
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock