Sari la conținut

mufa usb la casetofon


DonLuciano

Postări Recomandate

se poate monta cititor de carduri la casetofon auto si in special la cele cu mufa pt magazie de cd.m-am uitat si din mufa ies 6 fire 2 alimentarea si 4 duc la un circuit mc 14584 .si de acolo la procesor .are cineva vreo idee.

va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa ne lamurim:

a. De care carduri: microSD, miniSD sau doar o intrare USB ?

b. Se poate monta dar trebuie sa stii in primul rand ce este in casetofon, adica ce microcontroler si daca suporta firmware? Nu iti mai zic ca in anumite cazuri trebuie sa modifici softul scris in microcontroler-ul cd player-ului auto.. Si nu e usor deloc! Si unde gasesti softul (imposibil as spune, pentru ca nu poti sa-l copii din memoria uC din casetofon. Si chiar daca l-ai copia, nu te ajuta cu nimic)?

c. Ai o schema de service pentru casetofonul de care intrebi sa-i faci modificarea asta?

d. Decat sa faci o adaptare cu un circuit extern mai bine iti cumperi un casetofon cu tot ce iti trebuie.

Editat de ciro
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 years later...

Am casetofonul vw beta 4 si montajul modul MP3, m-am hotarat sa le fac sa lucreze inpreuna in felul urmator:conectez mp3-ul la iesirea preamplificatorului casetofonului si cu un intrerupator+un releu (probabil) simulez cele trei microintrerupatoare din casetofon pt a trece de pe radio pe cas.Ce spuneti e realizabila ideea?

Miar fi de folos o schema dar nu gasesc nici macar un manual de utilizare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da.

Sau mai pe scurt vreau o intrare auxiliara, in momentul cand mp3-ul e conectat la aparat sa am control volum bas etc de pe aparat.A doua problema este cum se face comutarea de pe radio pe mp3 , eu m-am gandit sa simulez intrerupatoarele de pe partea mecanica a casetofonului si atunci va comuta de pe radio pe cas , atunci sa intre in functie mp3-ul.

Editat de passattdi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. In schemele postate mai sus exista un TDA7313 (corector de ton si selector de 3 intrari stereo) care are pinii 9 si 13 liberi. O solutie ar fi sa legati iesirea stereo a mp3 player-ului de acei pinii prin intermediul unor condensatoare de 470...2.2uF. Eventual, puteti conecta inaintea acestor condensatoare si niste semireglabili de 10k cu ajutorul carora sa reglati sensibilitatea pe intrarea acelui TDA. Dar problema care apare in cazul acestei solutii e faptul ca trebuie sa verificati daca tastele care comuta intrarile casetofonului auto (intre cas si radio), va actioneaza si cea de a treia intrare (pinii 9 si 13). Daca actioneaza intrarea nr.3 (nefolosita in schema de producatorul casetofonului) atunci va veti putea folosi de corectorul de ton integrat in casetofon ca sa reglati basul si inaltele la melodiile derulate de mp3 player. Daca nu puteti comuta intrarea nr.3, atunci aplicatii solutia expusa mai jos.

 

2. Intre iesirea lui TDA7213 si intrarea lui TDA1556Q exista doua rezistente de 1k8 notate in schema: CR1515 si CR1516. Scoateti din circuit aceste rezistente si intercalati un circuit cu doua relee sau un singur releu cu doua contacte NC si doua NI, care sa comute intre iesirea principala a casetofonului si cea a mp3 player-ului. Alimentarea micro-releelor o puteti face din acei 12V a casetofonului prin intermediul unui comutator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc foarte mult pt interesul acordat si indicatiile date.

Ar fi foarte interesant sa pot activa cea de a treia intrare dar din pacate comanda de comutare vine pe magistrala de date (bus), cea de a doua varianta sugerata de tine este mai realizabila , partea de casetofon nu o mai folosesc (chiar o sa scot partea mecanica si o sa montez mp3-iul la usita de intrare a casetei)

O alta varianta la care m-am gandit este sa ma leg la piciorusele negative ( scoase de pe placa in aer-) ale condensatoarelor C1521 si C1524 care sunt pe intrarea 2 si nu cred ca este nevoie de rezistente deoarece mp3-iul are reglaj volum .

 

Inca nu-mi dau seama din schema care din ntrerupatoarele de pe partea mecanica comuta de pe radio pe cas...sa fie intrerupatorul CASS.EIN ? orcum o sa-mi dau seama prin incercari la fata locului.

 

De necesitatea si oportunitatea acestei modificari sa nu ma intrebati, singura explicatie ar fi astrarea aspectului original al bordului si receptia net superioara a radioului fata de chinezariile de pe piata (am avut pana de curand un CD mp3 usb card etc care arata ca o buba pe bord si cand ieseam di oras nu mai prinde nici un post)

Editat de passattdi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O alta varianta la care m-am gandit este sa ma leg la piciorusele negative ( scoase de pe placa in aer-) ale condensatoarelor C1521 si C1524 care sunt pe intrarea 2 si nu cred ca este nevoie de rezistente deoarece mp3-iul are reglaj volum.

Si asta e o varianta mai ales daca doriti sa renuntati la casetofon (acum, cine mai asculta muzica redata de pe casete audio !!!). Dar, daca alegeti sa pastrati si intrarea casetofonului, verificati daca traseele care duc de la casetofon la terminalele condensatoarelor C1521 si C1524 sunt complet intrerupte atunci cand casetofonul nu functioneza. Daca traseele sunt intrerupte (posibil de un microcontact de la partea mecanica a acestuia), atunci puteti sa va legati de acele condensatoare asa cum ati spus. In caz contrar, atasati niste grupuri RC serie pentru a evita suprapunerea vreunei componente continue din mp3 player peste cea din casetofon si a asigura totodata o banda de trecere corespunzatoare.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am realizat o parte din proiect,am scos partea mecanica, am simulat microintrerupatoarele cu doua relee si un intrerupator care comuta de pe radio pe cas si invers,am scos de pe placa cele doua condensatoare dar din pacate nu le-am recuperat (le-am incins prea tare ) asa ca am pus altele de alta valoare ....1 ?F la 60V (oare e bine?).Sunetul este foarte bun doar ca se aude mai incet fata de cum se aude pe radio dar in conditii acceptabile.Ramane partea estetica si montarea pe masina.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock