Sari la conținut

Intrebari si pareri

rinaldoparaipan

Postări Recomandate

Salut.Dupa ce am citit absolut toate subiectele din forumul audio, am cateva intrebari:

1.A realizat cineva schema preamplificatorului cu LA 3160? Cum se aude?

2.Ce parere aveti de schema asta de volume control? http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXrztxt.pdf. E vorba de TDA 8198

3.Ce parere aveti de schema asta de corector de ton?http://www.digchip.com/datasheets/parts/datasheet/406/BA3824LS-pdf.php BA 3824 LS

3.Pentru un subwoofer activ:cu ce sa il atac ? TDA 7294 cu un filtru activ la intrare sau schema asta?http://www.diy-electronic-projects.com/projects/28/bigs/guitaramp60.gif

4.Poate ca nu trebuia sa postez aici:doua woofere identice, cu filtre pasive separat pe fiecare, legate in paralel si puse in aceeasi incinta inchisa, trebuie separate intre ele cu perete despartitor transversal sau pot functiona asa?Cum se influienteaza reciproc?(efectul de contrapiston al membranelor)

Multumesc anticipat de raspunsuri si astept si parerea lui donpetru biggrin.gif

Editat de rinaldoparaipan
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2. TDA8198 este o varianta "simplificata" a circuitului TDA1524, performantele fiind oarecum asemenea, mai ales din punctul de vedere a distorsiunilor armonice.

3. Nu cred ca BA3824 se mai produce. Atat TDA8198 cat si acest integrat BA fac parte din clasa de circuite integrate destinate aparaturii audio de casa de calitate... mediocra. La vremea cand au aparut, erau intr-adevar o "realizare"; acum nu as mai spune lucru asta!

4. Depinde ce subwoofer aveti? S-ar putea sa fie suficient un TDA7294 sau... nu! Mai veniti cu detalii in privinta caracteristicilor tehnice a subwoofer-ului.

5. Nu stiu cat de identice sunt acele difuzoare de care spuneti dar e bine sa utilizati perete despartitor (motivul: l-ati formulat deja).

Numai Bine

Link spre comentariu

2.Deci pot sa-mi iau gandul de la schema, fiindca nici despre 1524 nu am citit lucruri prea bune.Alta propunere de circuit pt mixarea intrarilor?

3.Intr-adevar, schema am gasit-o in cartea lui Turuta-1998.Caut altceva. Recomandari?

4.Difuzorul ar fi un Visaton W300 S(asta mi-a recomandat dl Kessel de la Visaton):

Rated power 150 W

Maximum power 200 W

Nominal impedance Z 8 Ohm

Frequency response fu?4200 Hz

(fu: Lower cut-off frequency depending on cabinet) .

Mean sound pressure level 92 dB (1 W/1 m)

Maximum cone displacement +/−14 mm

Resonance frequency fs 23 Hz

Magnetic induction 1,1 T

Magnetic flux 1400 ?Wb

Height of front pole-plate 8 mm

Voice coil diameter 50 mm

Height of winding 18,5 mm

Cutout diameter 280 mm

Net weight 4,5 kg

D.C. resistance Rdc 6,7 Ohm

Mechanical Q factor Qms 1,65

Electrical Q factor Qes 0,42

Total Q factor Qts 0,33

Equivalent volume Vas 340 l

Effective piston area Sd 507 cm?

Dynamically moved mass Mms 57 g

Force factor Bxl 11 Tm

Inductance of the voice coil L 1,8 mH

5.Difuzoarele sunt acelasi tip. Deci fac peretele despartitor.

Link spre comentariu

Va salut,

Visaton W300 se potriveste intr-o boxa de genul asta (aveti un proiect misto atasat mai jos cu doua difuzoare de astea). Reduceti volumul la jumate (micsorand inaltimea) si puteti folosi un sigur difuzor:

post-3561-1267780844_thumb.png post-3561-1267780835_thumb.jpg

post-3561-1267780851_thumb.jpg

Mixarea intrarilor o poti face cu o schema cu amplificatoare operationale, ca de ex:

http://users.otenet.gr/~athsam/Audio_mixer_6_ch_ENG.htm

Sau o alta schema de mixer audio cu tot cu cablaj:

post-3561-1267781043_thumb.png post-3561-1267781099_thumb.png

post-3561-1267781094_thumb.png post-3561-1267781089_thumb.png

Pentru un visaton ar merge 2xTDA7294 in punte sau ceva pe tranzistoare (vezi topicul cu scheme).

stima,

dan

Link spre comentariu

• 2 months later...

Salut, daca nici tranzitoare BC547/557 nu gasesti, atunci, scuza-ma, ar trebui sa te lasi de electronica! Sau nu vrei sa le cumperi? scratchchin.gif

Link spre comentariu

Nu ca nu gasesc, dar in orasul in care stau eu nu e niciun magazin de electronica! si trebuie sa ma duc in alta parte sa cumpar. In schimb am toate felurile de tranzistoare acasa, numai dastea nu am. Ma gandeam la bc 171 in loc de bc 547, si bc 251 in loc de bc 557.

Se potrivesc??

Editat de HAN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock