Sari la conținut

C-da alimentare casetofoane auto cu uC

elco

Postări Recomandate

Salut,

Vreau sa fac un circuit cu orice microcontroler (as vrea sa fie ieftin) ca sa comand 10 relee la 12V 10A. Aceste relee vor comanda alimentarea unor casetofoane auto de pe un stand. Proiectul nu e foarte complex - cred eu! - dar, nici nu ma pricep chiar asa de bine! scratch_one-s_head.gif

Deci, cand apas un push buton sa se cupleze un releu iar cand apas altul sa se decupleze acel releu actionat initial si sa se activeze altul, corespunzator butonului apasat!. E greu, e usor, nu stiu, dar as vrea ceva practic, cu PIC sau AVR, ca sunt mai la indemana, sau ....cu amandoua....

thanks.

Editat de elco
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 34
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu prea am inteles. Imi trebuie 10 bucati 4017? Pentru ca daca montez pe iesirea unuia 4017 10 bucati relee cu tranzistoarele aferente, apoi nu prea vaz unde pun cele 10 pushbutoane!!!!!!!!!!

Sa repet ce vreau sa fac. Imi trebuie 10 push butoane fara autoretinere care conectate la ceva sa actioneze releele. Am apasat 1 se actioneaza releul nr.1. Daca apas 3 se actioneaza releul 3 dar se dezactiveaza 1, si tot asa...

Link spre comentariu

Un singur buton si un singur CD4017, doar grupul de comanda al releului il multiplcati, fiecare este conectat la o iesire a CD4017, deci 10 rezistente,10 tranzistori 10 relee si 10 diode.Vreti sa le desenez pe toate, sau acum este clar?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Desenati, va rog!

Oi fi eu mai batut in cap dar trebuie sa numar de cate ori apas pe buton ca sa se inchida sau sa se deschida releul X ??/

si daca apas de prea multe ori? Reiau numaratoarea de la capat????????????/ rolleyes.gif

Editat de elco
Link spre comentariu

Mersi, dar cu comutator aveam si nu prea tine. Din cauza asta am intrebat de un circuit cu push butoane.

mai astept alte solutii.......

Editat de elco
Link spre comentariu

elco, sigur e vorba de alimentarea casetofoanelor si nu comutarea iesirilor de difuzoare la o singura retea de difuzoare ? Sau si-si ?

Ce a prezentat miron1947 e mai degraba un numarator care nu prea ii vad rostul in aplicatia pe care o ceri.

Daca tot ceri ceva cu microcontroler ai avea doua variante:

- cea cu PIC de la Microcip, mai scumpa (aprox. de doua ori ca AVR Atmel);

- cea de la Atmel, mai ieftina.

Ai spus ca sunt 10 relee, deci iti trebuie un microcontroler pe 16biti (cu min. 2 porturi) sau unul pe 8biti cu (4 porturi). Pentru simplitate in programare ar fi bine sa alegi un microcontroler pe 16biti, dar e mai greu de facut cablajul (de regula, aceste uC se prezinta cel putin in capsula PLCC44). Daca vrei ceva mai simplu constructiv, poti sa apelezi la un Atmega16 DIP40 pe 8bit sau un PIC16F727 in capsula PDIP40.

Editat de ciro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock