Sari la conținut

Viata dupa moarte?

SIG

Postări Recomandate

O metafora,Discutie intre doi embrioni, care m-a pus pe ganduri:

- Tu crezi in viata de dupa nastere?

- Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva… Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza.

- Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate?

- Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura…

- Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical… Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical.

- Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici.

- Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund.

- Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi.

- Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie?

- Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc.

- Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista!

- Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo!

sursa: http://www.damaideparte.ro/index.php/categ...ia-cu-metafore/

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Discutia respectiva ilustreaza perfect intrebarile care apar inainte de a depasi un nivel. Raspunsul 100% verificat si demonstrat nu exista, putem doar sa presupunem. Sa nu uitam ca sunt credinte in care reancarnarea este un factor esential, dar certitudinea acestui fapt este o problema care poate fi dezbatuta si resdezbatuta langa lazi intregi de bere, cartuse de tigari si nopti nedormite si tot nu se ajunge la un consens. Nu ma pronunt nici pro, nici contra, omul nu este dotat cu simturi corespunzatoare si nici cu aptitudini speciale pt. a afla aceste raspunsuri. Raspunsurile nu le vom afla doar atunci cand vom trece in starea urmatoare, pana atunci speculam...

Link spre comentariu

Referitor la titlul sau intrebarea topicului: exista oare vreo dovada pe masura acestei intrebari ? Carti de "specilitate" s-au scris mai mult sau mai putin "credibile", dar care o fi adevarul ??? Cine stie!!!

Daca tot s-a deschis un astfel de topic (cei drept nu prea ma asteptam, mai ales pe un forum de natura asta), m-am gandit sa reproduc un citat dintr-o presupusa prefata despre ceea ce inseamna viata, mai exact un posibil scenariu a vietii omului pe pamant:

Ce este via?a?

V-a?i ?ntrebat vreodat? ce este via?a? Dac? nu cumva este o pies? de teatru n?scut? din dorin?a demiurgului de a concepe omul, prin propiile puteri ?i unelte, ?i a-l transpune ?n pielea unui nou personaj, unei noi fiin?e, pentru a-i perfec?iona sufletul ?i astfel a-?i aduna semenii. Dar oare de ce?

?n cele ce urmeaz? voi contura o posibil? solu?ie a ceea ce ?nseamna lumea de azi, pe care o privim, cu tot ce ne ?nconjoar?, lumea de dincolo ?i eventualele similitudini dintre cele dou? lumii. Nu este de mirare faptul c? omul pe parcursul ?ntregii sale existen?e a jucat piese de teatru ? ?nc? din antichitate omului ia pl?cut s? transpun? operele scrise ?n realitate la un nivel pe care ?i l-a permis la vremea aceea. Odat? cu trecerea timpului, omul prin propiile r?sputerii, a ?ncercat s? aduc? diferite aspecte ale realit??ii, unele mai pu?in sau mai mult reale, c?t mai aproape de propiile tr?irii, pentru a se distra ?i a vedea f?r? a fi p?rtina?, la gre?elile unor subiec?ii sau personaje pe care le ?ntruchipeaz? actorii ale?ii ai lumii de azi. Astfel s-a n?scut teatru, apoi filmul, unele pun?nd ?n eviden?? cazuri reale, altele care nu au tangen?? cu realitatea, altele care evoc? istoria trecutului ?i altele care vor s? imagineze anumite cadre ale viitorului, uneori fantastic ?i de neatins. Dar dac? am inventa o lume virtual? unde actorul s? devin? r?spunz?tor de actele pe care le ?nf?ptuie personajul ! Nu cumva tr?im ?ntr-o astfel de lume ? Dar s? vedem de ce ? Este posibil s? tr?im ?ntr-o lume paralel? ?

Ce parere aveti de ultima intrebare din citat ?

P.S. Chiar ca nu ma gandeam vreodata ca o sa dau raspuns unui topic avand ca titlu "viata de dupa moarte'. Dar, sunt discutii libere, atunci sa discutam si despre viata de dupa moarte. :j4:

Link spre comentariu

Metafora prezentata se muleaza,aproape perfect,pe incertitudinea noastra:

Este sau nu este ceva dincolo de viata aceasta?

Am citit cu totii teorii despre viata de apoi,sau ce urmeaza dupa moarte.

Nici una insa nu m-a convins cat de cat.

Acesta metafora mi-a deschis insa o noua viziune asupra lumilor paralele,pe care suntem foarte convinsi ca nu exista,asa cum era foarte convins acel embrion sceptic.

Si totusi...

Link spre comentariu

• 1 month later...

Este o teorie legata de viteza de imbatranire.

Parca zicea ceva de genul ca,cu cat te deplasezi mai repede cu atat timpul se contracta,astfel incat daca s-ar'putea atinge viteza luminii,atunci timpul ar' sta in loc.

Cunoasteti mai bine aceasta teorie?

Mersi.

Link spre comentariu

Parca zicea ceva de genul ca,cu cat te deplasezi mai repede cu atat timpul se contracta,astfel incat daca s-ar'putea atinge viteza luminii,atunci timpul ar' sta in loc.

Nu sta,trece mai incet, decat la alte viteze mai mici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock