Sari la conținut

Program simplu AVR

edy_wheazel

Postări Recomandate

Atasez mai jos un program simplu care aprinde si stinge un LED (licurici)

Programul nu este cea mai optimizata optiune, l-am scris azi ca si program de test.

Nu l-am bagat inca in controller, dar l-am simulat cu AVRStudio si merge.

Programul l-am postat ca sa vedeti cam cu ce se mananca controllerele.

LED.txt

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 months later...

edy, ai cumva si o schema practica in care sa vedem cu lumineaza intermitent LED-ul ? Sau stingerea si aprinderea lui se face de la o comanda externa, un tach, intrerupator ceva ? Oricum, programul pare simplut.

Ce vroiam sa te mai intreb, ca nu prea m-am jucat cu microcontrollere, ce am mai vazut pe la facultate, este posibil sau se poate intampla ca dupa ce scrii programul in microcontroller sa nu functioneze asa cum ti-a aratat AVR Studio? Adica sa aiba o hiba ceva stiu eu pe care soft-ul sa nu o vada dar practic sa se intample ceva ?

Link spre comentariu

edy, ai cumva si o schema practica in care sa vedem cu lumineaza intermitent LED-ul ? Sau stingerea si aprinderea lui se face de la o comanda externa, un tach, intrerupator ceva ? Oricum, programul pare simplut.

Ce vroiam sa te mai intreb, ca nu prea m-am jucat cu microcontrollere, ce am mai vazut pe la facultate, este posibil sau se poate intampla ca dupa ce scrii programul in microcontroller sa nu functioneze asa cum ti-a aratat AVR Studio? Adica sa aiba o hiba ceva stiu eu pe care soft-ul sa nu o vada dar practic sa se intample ceva ?

Iluminarea nu se face de la o comanda externa, palpaie cam la o secunda. Daca deschid atasamentul se deschide cam aiurea, liniile de cod erau scrise pe un rand, urmate de comentarii.

Nu l-am facut practic dintr-o multime de motive (facultate + job + copil de 3 saptamani).

Programul fiind foarte simplu se poate simula usor in AVRstudio (trebuie sa modifici manual registrii, nu lucreaza real time, pana iti numara AVRstudio o secunda adormi langa el). Cu AVRstudio se pot simula circuite simple sau portiuni de program in care se pot urmari registrii, timere, etc... dar cum am zis nu lucreaza real time. Este un add-on cu care poti atasa afisaje, dar nu l-am folosit.

Program de simulare mult mai valabil si real time este Proteus (se pot simula si PIC-uri + alte uC + circuite digitale si analogice). Un alt program cu care am lucrat este UMPS (Universal Microprocessor Program Simulator), cu acesta mi-am facut lucrarea de licenta, dar nu se ridica la nivelul lui Proteus.

Exemple de probleme la simulare am intalnit cand am scris programul in AVRstudio, a functionat simularea, dar Proteus-ul nu a fost de acord. Cel mai sigur este o placa de teste (development board), am facut una simpla (practic), am conceput una mai complicata dar nu am realizat-o practic, toate bazate pe ATMEGA8535. Daca sunteti interesati pot sa pun schemele si cablajele pe forum + poze cu cea realizata + poze cu programator PonyProg (pe asta nu-l folosesc, s-a intamplat o chestie ciudata, cred ca este o problema software, nu il recunoaste calculatorul, dar sincer nici nu prea m-am chinuit sa-l fac sa mearga)

Link spre comentariu

Daca sunteti interesati pot sa pun schemele si cablajele pe forum + poze cu cea realizata + poze cu programator PonyProg (pe asta nu-l folosesc, s-a intamplat o chestie ciudata, cred ca este o problema software, nu il recunoaste calculatorul, dar sincer nici nu prea m-am chinuit sa-l fac sa mearga)

Puteti spre exemplu sa deschideti un topic la sectiunea proiecte DIY unde sa prezentati "schemele si cablajele pe forum + poze cu cea realizata + poze cu programator PonyProg". Cred ca multe din realizarile practice si teoretice ale fiecarui membru pot fi de un real folos acum sau mai tarziu celorlalti membri. De fapt pana la urma asta e scopul forumului, sa ne ajutam intre noi "pentru a realiza lucruri marete".

P.S. Singurul lucru care nu mi-a placut la AVR Studio era tocmai faptul ca nu poate lucra real time.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock