Sari la conținut

alimentare bobina prin timer 555

sinergicus

Postări Recomandate

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

In imaginea din http://www.elecfree.com/electronic/ignitio...-ic-555-2n3055/

apare o bobina;vreau sa alimentez bobina de la alta sursa decit cea de la care se alimenteaza

circuitul 555 care da impuls in baza tranzistorului.

Nu stiu cum se face.Poate ma sfatuieste cineva.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru a functiona impreuna, este suficient in cazul Dvs. sa fie conectate cele doua mase.

Multumesc domnu Miron o sa incerc cu m ati spus;

Mai am o intrebare;am inteles ca curentul manevrat de tranzistor depinde de rezistenta de la

baza.

Cu cit e mai mare, cu atit tranzistoru se deschide mai putin.Eu vreau sa alimentez bobina cu maximum de curent pe care poate sa il suporte tranzistoru.Asta inseamna ,

rezistenta cit mai mica la baza lui.Care ar fi acesta rezistenta minima necesara astfel incit sa nu mi se arda tranzistoru si in acelasi timp sa am curent maxim in bobina alimentata de el?

Multumesc

Editat de sinergicus
Link spre comentariu

.Care ar fi acesta rezistenta minima necesara astfel incit sa nu mi se arda tranzistoru si in acelasi timp sa am curent maxim in bobina alimentata de el?

Rezistenta protejeaza 555, nu tranzistorul, curentul maxim care-l poate debita 555, fara sa se distruga este de maxim 200 mA, 2N3055, suporta curenti mai mari(15A.maxim) decat poate absorbi bobina de inductie la 12V.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nu as spune ca ar fi obligatoriu, dar in locul lui 2N3055 s-ar potrivi mai bine un tranzistor NPN Darlington, ca de exemplu: TIP140. Aceasta solutie este putin mai buna si pentru a evita o eventuala supra-ambalare termica ca circuitului integrat 555.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock