Sari la conținut

LCD Smartie

Bobby_TM

Postări Recomandate

Vreau sa realizez si eu ceva de genul

.

Se numeste LCD Smartie si este un program de PC ce foloseste o iesire seriala pentru a trimite date spre un LCD de tipul 2*20 sau 4*20 bazat pe controlerul HD44780.

Pagina oficiala a programului care este free.

LCD-ul arata cam asa

Problema e ca doresc sa-l fac pe USB nu pe serial asa ca dupa mici cautari am dat de asta care este o varianta SMD a proiectului initial pe USB.

In cazul variantei in format SMD nu am inteles cipul ala trebuie programat ? In arhiva pe langa pdf-ul cu cablajul sunt si alte fisiere ? Cum pot programa ? sau e direct pe USB tot...

Pot gasi la noi un LCD ca cel de care vb mai sus ?

Multumesc.

Editat de Bobby_TM
Link spre comentariu
In cazul variantei in format SMD nu am inteles cipul ala trebuie programat ?

Da, trebuie programat.

In arhiva pe langa pdf-ul cu cablajul sunt si alte fisiere ?

Nu m-am uitat la arhive dar trebuie sa fie pe undeva un fisier cu extensia .hex pe care trebuie sa-l programezi in microcontroler.

Cum pot programa ?

Cu asta. Urmeaza instructiunile pas cu pas exact cum scrie acolo pt. a nu avea surprize cu mesaje din partea Pony Prog-ului de genu' "Error -24 Device Missing" sau altele.

Link spre comentariu

Am scos de naftalina LCD-ul de care vorbeam acum mai bine de 1 an aici.

Vreau sa realizez ceva de genul asta.

Alta poza cu montajul in functiune. Pe o placa de test.

Cateva poze luate de pe net realizate in 2003:

post-484-1265550026_thumb.jpg post-484-1265550050_thumb.jpg post-484-1265550068_thumb.jpg

Mai departe vad si ceva mai complicat:

post-484-1265550162_thumb.jpg

post-484-1265550174_thumb.jpg

post-484-1265550193_thumb.jpg

post-484-1265550210_thumb.jpg post-484-1265550309_thumb.jpg post-484-1265550364_thumb.jpg post-484-1265550631_thumb.jpg

Si finalizat:

post-484-1265550552_thumb.jpg

post-484-1265550569_thumb.jpg post-484-1265550593_thumb.jpg post-484-1265550613_thumb.jpg

Doresc sa fac pe USB tot, si in ultimele poze vad ca se poate.

Plus ca pot recupera de placa de comanda IC-ul SED1330F BA

post-484-1265550323_thumb.jpg

post-484-1265550533_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc Bobby de siteul acela am sa il fac si io ca am lcd dar nu mam bazat pe oschema iar cea pe usb mi se pare cea mai simpla,cat de programat nu e greu sper sa iti iara si tie intrebarea e gasesc uC prin bucuresti?

Link spre comentariu

Dupa cateva ore de "scotoceli" pe net tot nu am gasit nimic.

Legat de LCD, nu am gasit absolut nimic legat de el, plus ca nu stiu exact care e denumirea lui Samtron 0150Z sau Samtron HK333 94V0... De un datasheet nici pomeneala... support.gif

Legat de legarea pe USB nu am decat pozele puse mai sus ( pe care cu greu am reusit sa le fac rost)... iar schema nu o da nimeni... parca ar fii secret NASA...

Va fii greu de realizat ceva daca nu imposibil...

Link spre comentariu
Legat de legarea pe USB nu am decat pozele puse mai sus ( pe care cu greu am reusit sa le fac rost)... iar schema nu o da nimeni... parca ar fii secret NASA...

Nu este aceasta schema?

post-9-1265675339_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Important e sa faci din +5V un +22Vcc, iar minusul il poti simula schimband polaritatea. Adica, pui plusul la minusul receptorului si minusul la plus.

Uite o schema simpla, care se poate modifica usor (schimbi valoarea lu C1- fa niste teste cu 470pF in loc de 1nF si mai vedem pe urma):

post-6371-1267471808_thumb.png

SUCCES!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock