Sari la conținut

Constructie anemometru

dobryraul

Postări Recomandate

Salut,

As vrea sa construiesc un anemometru (pt masurarea vitezei vantului). Pe internet am gasit diferite principii de functionare si scheme ce folosesc controlere (de ex: numara impulsurile ce le primeste de la un senzor hall si pe baza lor calculeaza viteza).

As dori, in cazul in care aveti, si alte scheme, de preferat fara controler.

Multam'.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

numara impulsurile ce le primeste de la un senzor hall si pe baza lor calculeaza viteza

Parerea mea, este ca abordati invers problema. Prima conditie, ar fi sa aveti posibilitatea etalonarii, indiferent de modul de preluare si prelucrare(digital sau analogic) a informatiei.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Poti folosi o "morisca" si un dinam [sau un alternator] de mici dimensiuni

Acestea au cuplu rezistent mare, o simpla morisca nu le poate roti la curenti mici de aer, uzual se utilizeaza dispozitive cu frecare cat mai mica in lagare si citire optica sau magnetica a rotatiei.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 1 month later...
Acestea au cuplu rezistent mare, o simpla morisca nu le poate roti la curenti mici de aer, uzual se utilizeaza dispozitive cu frecare cat mai mica in lagare si citire optica sau magnetica a rotatiei.

Cred ca cel mai simplu ar fi sa cauti un vitezometru pentru bicicleta

Se gaseste usor , nu e scump, si e usor de montat

Link spre comentariu

Syugerez o noua directie:

Studiaza anemometrele cu fir cald, sunt considerate printre cele mai precise la ora actuala, in lumea auto, si cu pierderi mecanice zero.

Calibrare se poate face dupa unul profesional sau prin masurarea deplasarii cu o viteza cunoscuta in 2 directii opuse, paralele cu cea a vantului.

Editat de LucianV
Link spre comentariu

• 1 month later...

Am reusit sa fac rost de un "vitezometru" de bicicleta. Are un magnet care se monteaza pe spita de la roata, si care genereaza un impuls cand trece prin fata unui senzor conectat la un display. Trebuie numai sa ii dai diametrul rotii.

Are o gramada de functii: distanta parcursa, viteza medie....

O sa incer sa il adaptez la o morisca de vant in genul acelora cu 3 cupe.

Partea proasta este ca are o precizie destul de mica; afisajul se face in km/h.... deci la o viteza mica a vantului nu stiu exact cam ce o sa imi afiseze...

Teoretic ar trebui sa mearga....o sa incerc..

Link spre comentariu

Partea proasta este ca are o precizie destul de mica; afisajul se face in km/h.... deci la o viteza mica a vantului nu stiu exact cam ce o sa imi afiseze...

Puneti mai multi magneti, sau o piesa polara cu crestaturi si un magnet la baza, obtineti astfel mai multe impulsuri pe tura.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock