Sari la conținut

control ventilator

alex_91

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Va trebui sa recalculati complet schema. MOSFET-ul ar merge inlocuit in acesta situatie cu un NPN darlington, spre exemplu BD135 si 2N3055. S-ar putea sa mai aveti nevoie pe langa aceste tranzistoare de inca un tranzistor NPN sau PNP, de genul BC557 sau BC547, dupa cum urmariti folosirea unui NTC sau PTC. Schema chiar daca as prezenta-o aici, ea va trebui realizata practic iar valorile finale ale componentelor pasive ale schemei vor rezulta dupa tatonare. Sunteti dispus sa realizati practic schema si sa va apucati de "tatonare"?

Numai Bine

Link spre comentariu
Va trebui sa recalculati complet schema. MOSFET-ul ar merge inlocuit in acesta situatie cu un NPN darlington, spre exemplu BD135 si 2N3055. S-ar putea sa mai aveti nevoie pe langa aceste tranzistoare de inca un tranzistor NPN sau PNP, de genul BC557 sau BC547, dupa cum urmariti folosirea unui NTC sau PTC. Schema chiar daca as prezenta-o aici, ea va trebui realizata practic iar valorile finale ale componentelor pasive ale schemei vor rezulta dupa tatonare. Sunteti dispus sa realizati practic schema si sa va apucati de "tatonare"?

Numai Bine

As fi dispus dar mai siplu, cumpar un mosfet. multumesc pentru informatii!!

Link spre comentariu
Buna ziua. Mare-i lenea in Romanica asta !

Nu asta e problema, problema este ca am mult de invatat sunt in clasa a 12 a, trebuie sa dau BAC-ul, si tinand cont ca sunt incepator o sa dureze ceva timp pana o sa fac montajul respectiv, asa ca o sa incerc sa-l fac la vara !!! O zi buna!!

Link spre comentariu
are un CI MMC4066E si un SFC2741c. Este un termoregulator?

Poate fi, SFC2741 este echivalent cu 741, un operational cu care puteti amplifica/compara un semnal, iar rolul lui 4066, cred ca este de a comuta, fie tensiuni diferite de referinta, fie semnale de la senzori diferiti.

Link spre comentariu
Schema difera varianta A sau B, in functie de tipul termistorlui, pozitiv sau negativ, iar valorile trebuie corelate cu valoarea(in K ohmi) termistorlui.

Am rugat un prieten sa mi ia cativa termistori NTC de 10 kohmi. ce valori trebuie sa aiba rezistorul, potentiometrul si ce tranzistor trebuie folosit? va multumesc!!

Editat de alex_91
Link spre comentariu
daca alimentez la 12V [releul fiind de 6 v]

Pai de ce l-ati rebobinat la 6V, daca doriti sa-l folositi la 12V? Daca il alimentati la 12V, curentul prin bobina releului, creste si implicit prin tranzistor necesitand unul, care sa suporte curentul superior.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Pai de ce l-ati rebobinat la 6V, daca doriti sa-l folositi la 12V? Daca il alimentati la 12V, curentul prin bobina releului, creste si implicit prin tranzistor necesitand unul, care sa suporte curentul superior.

Dar bobina releului va rezista? initial era de 170v, 30000spire, 15000 ohmi, sarma de 0.05mm, acum are bobina de aproximativ 24 Ohmi 1050spire si 0.22mm

ps:tranzistorul kU611 cred ca ar fi bun !?

post-631-1264832163_thumb.jpg

Editat de alex_91
Link spre comentariu
Dar bobina releului va rezista?

Depinde de cat timp este sta anclansat, dar sigur se incalzeste. O solutie ar mai fi ca dupa anclansare daca armatura poseda mai multe perechi de contacte, o pereche s-o folositi pentru comutarea alimentarii releului printr-o rezistenta, dupa anclansare.Dar daca avea atata sarma in el, de ce nu l-ati bobinat pentru 12V?

tranzistorul kU611 cred ca ar fi bun !?

Da.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock