Sari la conținut

Postări Recomandate

buna am si eu ceva tieristori de 300a si nu am nici o schema cum sai folosesc la un aparat de sudura de exemlu sa controlez transformatorul de sudura din 220 daca se poate schema unui montej antiparalel

Editat de matesan
  • 1 year later...

am avut eu de-a face cu un aparat de sudura in puncte, dar "porteelectrodul" era un dispozitiv care avea ambii electrozi (pozitiv si negativ), construiti din ceva aliaj bronz), si montati pe niste arcuri tarisoare...

Pe cine mai intereseaza, suportii port electrozi trebuie sa fie din otel. Bronzul sau alama nu sunt recomandate, deoarece au temperatura de topire sub cea a cuprului. Combinat cu o rezistivitate mult mai mare, aceste materiale sunt usor fuzibile. A se citi si articolul: Aparat de sudura prin puncte cu trei utilizari (traducere si adaptare).

In ceea ce priveste capacitatea-tampon, doar ca o parere personala, cred ca poate fi inlocuita cu o baterie de acumulatori de 6 V - avand in vedere tensiunea mica la sudura prin puncte.

Editat de ola_nicolas

Doar a?a, ca o parantez?, corect se spune aparat (invertor) de sudare, ?i nu de sudur?.

Sudura este rezultatul procedeului de sudare.

Exist? mai multe procedee de sudare ?i deci de ?mbin?ri sudate sau suduri.

Aproape toate firmele care v?nd astfel de aparate pe net sau aiurea fac aceea?i eroare: scriu pe etichete - aparat de sudur?.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Sudare

Editat de klaxxon
  • 1 month later...

Doar a?a, ca o parantez?, corect se spune aparat (invertor) de sudare, ?i nu de sudur?.

Sudura este rezultatul procedeului de sudare.

Exist? mai multe procedee de sudare ?i deci de ?mbin?ri sudate sau suduri.

Aproape toate firmele care v?nd astfel de aparate pe net sau aiurea fac aceea?i eroare: scriu pe etichete - aparat de sudur?.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Sudare

Asa pare corect ,APARAT DE SUDARE.

Dar suna ca dracu.

Aparat de sudura mai poate fi inteles si ca aparat pentru facut sudura ..

Nu conteaz? cum sun?. Conteaz? cum e corect.

?i dac? ni se pare c? sun? aiurea este pentru c? ne-am obi?nuit cu termenii gre?i?i

?n asemenea m?sur?, ?nc?t cei corec?i par a fi gre?i?i.

Acela?i lucru se poate spune ?i despre cacofonicul ca ?i.

Ne-am obi?nuit at?t de mult cu el, ?nc?t cei care nu-l folosesc par ciuda?i.

http://www.pruteanu.ro/4doarovorba/emis-s-009-cacof-ca-si.htm

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock