Sari la conținut

Postări Recomandate

multumesc mult crriss pentru informatie,am pus gt60m301 si merg foarte bine desi nu prea corespund an catalog,problema e ca etajul final de putere a fost conceput pentru 6 bucati,eu am pus doar 4 ca atati am avut din acelas lot (gt60m301 c5) si tot 4 bucati a folosit si fabricantul 180A (puterea sursei de sudura).An concluzie,daca ai 6 bucati 1MBH50D-060,spunem cat costa si cum pot intra an posesia lor,eventual o adresa undeva unde se livreaza.

• 3 months later...
nu mai posteaza nimeni nimic ?

neoo, cine, ce sa posteze ? Din cate am inteles de la donpetru, cand o sa termine invertorul de sudura in comutatie, documentatia acestuia va fi sub forma unei carti de peste 100pagini si care va costa, cat va costa.

BAFTA TUTUROR. coolspeak.gif :hi:

• 6 months later...
  • 9 months later...
neoo, cine, ce sa posteze ? Din cate am inteles de la donpetru, cand o sa termine invertorul de sudura in comutatie, documentatia acestuia va fi sub forma unei carti de peste 100pagini si care va costa, cat va costa.

BAFTA TUTUROR. coolspeak.gif :cool:

Salut tuturor,

Invertorul de sudura realizat de mine a implinit deja 3 ani. In tot acest timp a reusit sa topeasca cateva sute de kg de electrozi. Din cele 16 aparate realizate nu a cedat niciunul (sau cel putin nu am avut nici un retur). Pentru cei interesati sunt dispus sa vand proiectul :)

• 4 months later...
Salut tuturor,

Invertorul de sudura realizat de mine a implinit deja 3 ani. In tot acest timp a reusit sa topeasca cateva sute de kg de electrozi. Din cele 16 aparate realizate nu a cedat niciunul (sau cel putin nu am avut nici un retur). Pentru cei interesati sunt dispus sa vand proiectul :)

sunt interesat de documentatie pentru invertor de sudura, da-ti niste caracteristici ale aparatului , curent, ce tranzistori se folosescsi ce miez

are trafo.

• 3 weeks later...
sunt interesat de documentatie pentru invertor de sudura, da-ti niste caracteristici ale aparatului , curent, ce tranzistori se folosescsi ce miez

are trafo.

aparatul merge la 130A (deci sudeaza binisor cu 3,25), tranzistori IRG4PC50WPBF si miez E65

• 9 months later...

am urmarit un timp ce s-a scris aici . astept de la donpetru cartea promisa , chiar o cumpar , astept un raspuns , de asemenea sunt dispus la oferta lui mkreszan.

mai am o provocare , undeva prin download , donpetru a postat documentatia unui invertor de sudura 130 A. interesanta schema ,accesibila. nu gasesc in schimb nici o dezbatere pe marginea ei. aceasta este :

...pe mine ma interesa,realizarea sistemelor de prindere/fixare,ceva gen pistol, cu comanda tiristorului pe el,sa scap de gimnastica cu pedala.Nu este foarte urgent,dar am ramas cu gustul neplacut,al unui proiect nefinalizat.

Este destul de mult din octombrie 2007 si pana acum. Eu insa de abia astazi am descoperit topicul. Daca mai sunteti interesat de realizarea acelui dispozitiv mecanic pentru presarea pieselor la sudura in puncte, atunci folositi canalele directe de comunicare (E-mailul si messengerul) Vom analiza impreuna, ce s-ar putea face.

Editat de ola_nicolas

@vitriol74, nu mai era nevoie sa postati inca o data proiectul acelui invertor de sudura pentru ca s-a inteles la ce anume faceti referire.

In plus, rog toti membrii forumului sa nu abuzeze de spatiu de pe server al acestui forum. Ca drept urmare, nu are rost sa pastram pe server de mai multe ori acelasi fisier.

Referitor la acea carte promisa, sa stiti ca nu am promis nimic, am spus doar ca intentionez sa scot pe piata o astfel de carte dar cum timpul nu prea mi-a permis am amanat conceperea si publicarea ei. Cand o voi publica, ramane de vazut, oricum mai e mult timp pana atunci. Ramane sa mai analizez situatia si numai daca e rentabil economic voi scoate pe piata acea carte.

Numai Bine

• 2 months later...
  • 7 months later...

Da, ai dreptate. M-am uitat mai bine pe schema si am vazut si eu. In plus, nu prea imi place la schema de la "epsi" ca trebuie neparat utilizat foita de mica electroizolanta pentru fiecare tranzistor. Este foarte important ca la curenti mari prin semiconductori, pentru a mai buna disipatie a puterii, sa nu existe un element izolant intre capsula tranzistorului si radiator. Aparatul de sudura pe care l-am vazut, avea parmise IGBT-urile cu colectoarele la masa (asemenea topologiei etajului final de la amplificatoarele QSC). Ma gandeam sa incerc ceva asemanator si sa fac modificarile de rigoare in schema. Totusi, nici driver-ul din schema nu prea imi place, implica utilizarea a inca unui transformator de separare suplimentar. Oricum, am sa mai ma gandesc.

Am sa incerc in zilele urmatoare sa fac si sa prezint o schema pe care sa o propun dezbaterii pe acest forum, urmand ca dupa dezbateri, sa incercam sa o realizam practic. As dori in acest sens sa exprimati opiniile voastre. Adica, daca "se merita" sau ne intoarcem la vorbele lui tiristor de mai sus, expuse citat de releu ? Deci... ????

Dl Petru de la zile sau ajuns la aproape cinci ani!

Nu ati postat macar o schema in toti acesti 5 ani sa ne dam cu parerea.

Daca schema unui aparat de sudura in comutatie dureaza cinci ani, eu ma las de electronica.

Personal am un transformator de sudura toroidal de 4KW, ca cele de CFR - autotransformatoare, cu reglarea amperajului in trei trepte pe secundar. Sudez cu el de 2 ani cu electrozi de 3,3-25 foarte bine, iar pentru bazici doar conectez o punte de diode 400A/150A.

Editat de cata82

Eu am citit topicul asta si nu am vazut nicio mentiune legata de schema.

Din topic reiese ca era vorba de un material, scris, cu toate detaliile de executie, contracost.

Nu stiu de ce nu l-a prezentat dl.donpetru, dar stiu ca citisem mai demult ceva referitor la subiectul asta, dar printr-un alt topic. Parca era vorba de evitarea piratarii materialului sau ceva de genul asta, sau timp liber redus,,, in fine, mai multe ne spune dl.donpetru.

@cata82,

Cartea cu proiectul aparatului de sudura in comutatie am hotarat ca nu o mai public din urmatoarele motive:

- pretul relativ ridicat (nu se merita sa fie vandut la pretul unei carti obsinuite asa cum preconizam in acest topic);

- timpul destul de mare pierdut pentru elaborarea ei;

- probabilitatea destul de mare de piratare a materialului teoretic si practic.

Deci nu vreau sa ajung in situatia dl. Turuta cu acea carte. Elaborarea ei e mult peste elaborarea unui catalog cu semiconductori. Necesita foarte mult timp de experimente si bani, si bineinteles studierea diferitelor materiale teoretice destul de greu accesibile.

Pe de alta parte, proiectul aparatului de sudura in comutatie e doar in stadiul de prototip iar daca ma voi hotara vreodata sa public acea carte, asta o voi face dupa ce voi testa si voi aplica reviziile necesare prototipului. O data exacta in acest sens nu pot sa dau, tocmai din cauza celor expuse anterior.

Daca doriti neaparat un asemenea proiect, veti gasi unul in sectiunea Downloads a acestui site web.

Numai Bine si spor la rasfoit.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock