Sari la conținut

Postări Recomandate

nu este interesanta temperatura de topire a "electrodului", pentru ca acesta nu participa efectiv la descarcare, ci doar aduce electricitatea la locul faptei

descarcarea se produce exact intre piesele care se sudeaza, nu intre electrod si piese

Eu m-am gandit la cupru,deoarece are rezistenta electrica mai mica decat fierul.

detaliatul este bun, tot timpul este bun

ca si datul la pace (eu, desi is genul de forumist care este in stare sa se tina tare la contraziceri o suta de posturi fara pauza, imi place climatul pasnic si binevoitor)

pe urma: nu este interesanta temperatura de topire a "electrodului", pentru ca acesta nu participa efectiv la descarcare, ci doar aduce electricitatea la locul faptei.

descarcarea se produce exact intre piesele care se sudeaza, nu intre electrod si piese

Si cum determini tu descarcarea aia sa aiba loc numai intre foile de tabla. iar intre tabla si electrod nu (exista un contact strans, mecanic si electric, intre componente) ? Postul lui Miron ar putea fi un indiciu...

in primul rand este vorba de rezistenta de contact: intre foile de tabla este o rezistenta mariosara, pe cand intre electrod si tabla este o rezistenta mica (se realizeaza prin apasare si prin calitatea de bun conducator a electrodului); daca iei in calcul legatura dintre rezistenta si caderea de tensiune (legea lui ohm, sweet ohm!), reiese ca intre foile de tabla se va gasi tensiunea cea mai mare, asa ca si descarcarea tot acolo se va produce

Descarcarea este prin tot ansamblul

daca te gandesti la curentul de descarcare, ai dreptate; daca te gandesti la arcul electric care se formeaza, si care topeste tabla, atunci n-ai dreptate

daca te gandesti la arcul electric care se formeaza, si care topeste tabla,

Nu apare arc electric,caldura apare datorita efectului termic, a trecerii curentului.Dar,pe mine ma interesa,realizarea sistemelor de prindere/fixare,ceva gen pistol, cu comanda tiristorului pe el,sa scap de gimnastica cu pedala.Nu este foarte urgent,dar am ramas cu gustul neplacut,al unui proiect nefinalizat.

Nu apare arc electric,caldura apare datorita efectului termic, a trecerii curentului...

nu vreau sa para ca tin mortis sa am ultimul cuvant si sa monopolizez dreptatea (mai ales ca nu am studiat in profunzime sudura in puncte), dar simpla incalzire datorata trecerii curentului ar trebui sa fie un efect relativ de lent si silentios, pe cand ce am vazut eu este rapid (comparabil cu un blitz), zgomotos si cu ceva emisie luminoasa

sau sa fie invers? sa se incalzeasca (repede-repede) metalul pana la topire, iar aceasta topire sa conduca la formarea arcului? ca daca e lumina si scanteie, e (fara dubiu) arc electric

si arcul electric topeste mai repede (adica instantaneu) decat "efectul termic"

serios acuma, si fara pofta de galceava: daca ai timp si chef, descrie, step-by-step, seria de fenomene care conduc la topirea si sudarea celor doua piese. Viziunea ta personala, sau poate ca ai ceva documentatie (ar fi optim, pentru ca teoretic anticipam una, practic descoperim alta)

sau poate ca ai ceva documentatie (ar fi optim, pentru ca teoretic anticipam una, practic descoperim alta)

Nu am decat "documentatie"vizuala,deaceea caut a solutie pentru maner in locul clestelui si a pedalei.Asta credeam ca gasesc, pe site-ul acela.Am continuat aceasta discutie tocmai pentru a vedea si alte idei,decat ale mele.Dl. care a deschis topicul dorea ceva de sudat,asta este o alternativa,daca nu este nevoie de cordon sudat si nu incurca asteptarea reincarcarii condensatorului.

P.S.

A reusit cineva sa descarce PDF-ul cu aparatul de sudura de aici,eu incerc de ieri,fara rezultat.

Intrucat eu am facut traf de sudura in puncte,va pot spune ca cele doua varfuri sunt din cupru cu diametre de 20mm sau bare de 15x15mm conice la capatul de sudura.Tens. secundara are 1,5v si cam 800A.Clestele de sudura me inglobat in constructia trafului unul fix si rigid celalalt mobil[voi cauta sa-i fac o poza ]comanda electrica prin pedalala un releu in primar,primarul are 4 iesiri pt comutarea in functie de grosimea tablei.grosimea maxima e de 3mm,sudez cu el inox si tabla OL.

Referitor la schema convertizorului voi cauta sa-l rog pe fiul meu sa-l treaca aici pe forum. :091:

asta este alt gen de sudura in puncte - se potriveste exact si cu afirmatia lui Miron1947:

Nu apare arc electric,caldura apare datorita efectului termic

asta cu condensatori are alt principiu de functionare

(Iar cel cu traf, pe care l-ai descris, se preteaza si la suduri liniare, cu rola; ceea ce este un avantaj - cele cu condensator nu pot sa faca asa ceva. Dar cele cu condensator is mici si usoare, si constructia lor n-ar pune probleme nici macar unui incepator)

Cum am lipsit putin, cum v-ati luat la harta (hartza).

Pentru szacaz: ai aplicat corect legea lui nea omu', dar nu ea explica sudura in puncte, ci cea a lui Joule. Adica, Miron are dreptate, nu arcul electric sudeaza tablele (chiar tu ai zis ca sunt foarte strans cuplate - arc inseamna descarcare prin aer sau alt gaz) ci caldura degajata local prin efect Joule. Cand faci un scurtcircuit la priza, siguranta se arde "lent si silentios" ? Principiul e acelasi.

Q=I2Rt

unde Q = cantitatea de caldura degajata

I = intensitatea curentului (aceeasi in tot circuitul, avem un circuit serie)

t = timpul cat trece curent prin circuit

Dupa cum se vede, numai R difera de la o portiune a circuitului la alta. Rtabla+Rcontact tabla-tabla+Rtabla are de departe cea mai mare valoare, deci pe aceasta portiune se va degaja cea mai mare Q.

Ca sa nu mai scriu inca un post (ca nu-i concurs): tiristor, te asteptam cu schema si cu eventuale detalii practice de realizare.

Discutiile s-au cam aprins aici dar nu vad schema aia de la **********. Poate o are cineva salvata. Fac cinste. :108:

Daca discutiile s-au aprins, se vor incinge si in final se vor suda (on-topic, nu ?). De ce nu le dai un telefon celor de la firma aia ? ( la care io n-aveam voie sa fac trimitere)

De ce nu le dai un telefon celor de la firma

betamax, tu ce spui, daca le dau un telefon celor de la SONY la Bucuresti, Roma, Tokyo imi trimit vreo schema de service. Eu cred ca nu, dar sigur cred ca ma invita sa cumpar produsul lor din magazin. Sigur asa procedeaza si astia de la epsi. Asa ca...In fine.

Cum a ramas pana la urma ? Facem noi o sursa in comutatie pentru sudat sau ati gasit voi vreo schema pe undeva ?

betamax, tu ce spui, daca le dau un telefon celor de la SONY la Bucuresti, Roma, Tokyo imi trimit vreo schema de service. Eu cred ca nu, dar sigur cred ca ma invita sa cumpar produsul lor din magazin. Sigur asa procedeaza si astia de la epsi. Asa ca...In fine.

Cum a ramas pana la urma ? Facem noi o sursa in comutatie pentru sudat sau ati gasit voi vreo schema pe undeva ?

Releu, te refereai la schema celor de la ***... din Craiova, epsi, cum ii zici tu ca sa scapi de cenzura lui donpetru. Lor iti sugeram sa le dai un telefon. Capisci ?

Noi nu putem s-o facem, ca deocamdata nu suntem sindicalisti, si cei mai multi nici nu ne pricepem si ar fi mai bine sa shut up. A propus donpetru o proiectare, pe care o va face el, si eu am sustinut ideea.

Ca idee generala, ar cam trebui sa ne asumam responsabilitaea afirmatiilor noastre.

Pana una, alta, donpetru, ai doar doi sustinatori declarati. In mod sigur mai sunt si altii, dar care, nu stiu de ce, nu cuvanteaza.

• Like 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock