Sari la conținut

Amplificator 200 w mosfet problema alimentare

IonutzBC

Postări Recomandate

Sunt un pic incepator si as vrea o indicatie. Vreau sa construiesc amplificatorul dupa schema asta si nu stiu valorile exacte de alimentare, stiu ca imi trebuie un transformator de 55 v dar nu stiu la ce putere. Va sunt recunoscator daca ma ajutati cu acest detaliu.

Multumesc anticipat support.gif!

200W_n_FET_Amplifier.rar

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

un transformator de 55 v dar nu stiu la ce putere.

Cel putin sa poata debita acest curent, iar puterea o puteti determina singur dupa ce va hotarati la ce tensiune il alimentati, intre cei 40 si 60V.

post-9-1264004731_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Pai eu am un transformator de 2x55v la 200VA credeti ca ar fi suficient?

Ar putea fi, daca aceasta putere ar fi in secundar., mai bun ar fi de 250.

cu transformatorul meu ce putere as scoate?

cu cca.6-10% mai putin, in functie de calitatea miezului si tipul miezului, toroidal sau E + I.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

E prea mare tensiunea de 2x55V a transformatorului pentru a alimenta acel amplificator audio. Redresat si filtrat veti obtine putin peste 2x70V curent continuu, ceea ce este prea mult! Avand in vedere puterea transformatorului, va recomand sa-i rebobinati secundarul cu conductor de 1,2...1,5mm diametru, realizand doua infasurari de 25...30V, nu mai mult. De abia atunci veti putea alimenta montajul la +/-40Vcc, ceea ce inseamna sa obtineti o putere de cca 2x60W per 4Ohmi.

Numai bine

Link spre comentariu

eu unul as opta pentru un transformator de 2*30Vca la o putere de 500-600W...ca sa stii ca duce si in 4 ohmi...de obicei aleg puterea trafului cu 1.5 ori mai mare ca puterea debitata...succes

Va salut, eu cred ca e prea mult un transformator de 600W pentru kitul ala, chiar si pentru doua kituri. Cum tranzistoarele sunt in capsula de plastic si mai mult ca sigur fake sau nu, eu nu m-as risca sa alimentez kiturile alea la mai mult de +-40Vdc. Un transformator de 250W 2x25V, pentru un montaj stereo si cu un filtraj de 2x10000uF per kit, e o solutie optima. Spun asta pentru ca am facut ceva asemanator si merge si astazi fara probleme.

Stima

dan_e

Editat de dan_e
Link spre comentariu

mie imi place sa exagerez cu anumite lucruri... traf, nr finali pe canal si filtraj

later edit.....traful de 600W este pentru stereo, la 4 perechi de finali nu ajung 250W pentru acei 200W pe care zice ca-i scoate schema

Editat de home
Link spre comentariu

Ok m-am cam lamurit. Unde as putea gasi un traf de 2x25 v la vreo 400 VA si cam cat m-ar ajunge?

Si as mai avea o rugaminte... Dupa cum am spus sunt putin incepator ... Schema pe care vreau sa o lucrez, are rost sa continui sa construiesc sau e slaba? Plus ca am impresia ca e incompleta lipsesc unele valori cum ar fi puterea rezistentelor (sper ca m-am exprimat bine) si inca ceva am inteles ca unii tranzistori trebuie imperecheati. Nu prea inteleg cum vine asta , e vorba si in cazul montajului meu.

Multumesc anticipat.

Invat mai greu dar bag la cutiuta!

Editat de IonutzBC
Link spre comentariu

home sau adrian, schema aia nu poate sa scoata 200W. Hai sa-ti spun si de ce. Sa zicem ca o alimentam la +-60Vcc cum se zice in schema. Si mai spunem ca avem difuri de 4Ohmi. Curentul de varf ramura poz. sau neg. va fi 60/4=15A, curent care va trebui suportat de cele doua perechi, de fapt doua tranzistoare (ori alea de pe plus, ori alea de pe minus). Ar veni cam 7,5A per tranzistor, ceea ce este destul de mult. Schema ar putea da la aceasta tensiune de alimentare 200W dar ii mai trebuie inca vreo doua perechi de finali. In forma in care este acum, nici nu trebuie sa o alimentam la mai mult de +-40V, ca mai devreme sau mai tarziu, plangem langa ea. Esti de acord cu mine?

IonutzBC, de ce nu faci AV400 ? Si lasa traful ala de 400VA! Pana la urma unde vrei sa folosesti amplificatorul si ce boxe ai?

Link spre comentariu

Boxe nu am o iau de la zero barat. Vreau un amplificator pentru uz casnic in principiu dar uneori va fi folosit si outdoor. Nu vreau neaparat schema asta... Vreau ceva relativ simplu de construit pentru ca dupa cum am spus sunt novice dar vreau ceva pe mos fet pt ca am avut privilegiul sa ma distrez cu o scula asemanatoare si am ramas placut impresionat. Traful de care dispun este de 2x55 v la 200 va total e cam mic.

Sunt dispus sa incerc si altceva am mai cautat si kituri as fi mai multumit cu asa ceva dar ce am gasit pe la magazine erau foarte prost construite. Daca imi puteti recomanda o alta varianta ar fi bine poate chiar si un kit e si mai bine. Majoritatea kit-urilor frumoase pe care le-am gasit pe net sunt anunturi expirate sad.gif

P.S. La schema prezentata de mine trebuie imperecheate tranzistoarele? Pare o operatiune complexa care cere cunostinte mai aprofundate ce nu stiu inca daca le detin? support.gif

Link spre comentariu

home sau adrian, schema aia nu poate sa scoata 200W. Hai sa-ti spun si de ce. Sa zicem ca o alimentam la +-60Vcc cum se zice in schema. Si mai spunem ca avem difuri de 4Ohmi. Curentul de varf ramura poz. sau neg. va fi 60/4=15A, curent care va trebui suportat de cele doua perechi, de fapt doua tranzistoare (ori alea de pe plus, ori alea de pe minus). Ar veni cam 7,5A per tranzistor, ceea ce este destul de mult. Schema ar putea da la aceasta tensiune de alimentare 200W dar ii mai trebuie inca vreo doua perechi de finali. In forma in care este acum, nici nu trebuie sa o alimentam la mai mult de +-40V, ca mai devreme sau mai tarziu, plangem langa ea. Esti de acord cu mine?

IonutzBC, de ce nu faci AV400 ? Si lasa traful ala de 400VA! Pana la urma unde vrei sa folosesti amplificatorul si ce boxe ai?

releu. ai si tu dreptate aici....eu chiar am specificat mai sus ca montez mai multe perechi de finali la un amplificator....

ontopic......IonutzBC.....spune mai intai ce boxe vrei sa folosesti, sau macar o putere si in functie de asta iti faci amplificatorul......si inca ceva la toate amplificatoarele pe tranzistori trebuie imperecheati tranzistorii....bipolarii se masoara cu un multimetru iar pentru mes-fet-uri gasesti schema cum se masoara in arhiva lui AV400 si explica acolo ce si cum

Link spre comentariu

Vreau un amplificator pentru uz casnic in principiu dar uneori va fi folosit si outdoor. Nu vreau neaparat schema asta... Vreau ceva relativ simplu de construit pentru ca dupa cum am

http://www.forum.tehnium-azi.ro/kituri_ele...mant-t1220.html

P.S. Tot va trebui sa faci rost de alt transformator sau, pentru o putere mai mica, sa rebobinezi secundarul celui existent.

Numai bine

Link spre comentariu

Multumesc mult sefu happy.gif schema e aproximativ la fel dar ceva mai hi fi. Pentru aceasta ar fi nevoie de un traf de vreo 50 v - 60 v la 600 VA. sa vad cum ma descurc de asa ceva. Donpetru mai pot apela la dvs. pt imperecherea tranzistorilor? Cred ca ma depaseste operatiunea.

Multumesc anticipat.

P.S. Recomandati-mi un online store pt piesele de care am nevoie. Multumesc

Link spre comentariu

Doua infasurari de 40...50V sunt suficiente pentru a alimenta FET300. Iar transformatorul e bine sa fie de cel putin 600VA (ideal 800VA) pentru un montaj stereo.

Referitor la imperecherea tranzistorilor MOSFET citeste si aplica recomandarea utilizatorului @home de mai sus.

Cat despre magazine web care comercializeaza componente, acestea le puteti afla foarte usor folosind google. Trebuie doar sa insistati.

Numai Bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock