Sari la conținut

cartele telefonice

dany_l

Postări Recomandate

se pot reprograma cartelele telefonice?

Eu stiu ca sunt de unica folosinta. Dar acum depinde de care cartele telefonice, de la care firma etc.... ???

P.S. Cele de la Romtelecom stiam ca se pot reprograma dar asta era acum vreo cativa ani in urma. Astea noi din cate stiu...NU.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cartelele telefonice de la Romtelecom ??? E stiu ca se pot dar....mai stiu ca este ilegal. :124:

Mda de romtelecom. Am vazut un proiect facut cu cartele telefonice romtelecom ,ceva in genul unui sistem de securitate.

Link spre comentariu

dany, pentru asa ceva iti trebuie dispozitivul de citire a cartelei, il ai ? In plus, iti mai trebuie un circuit la care sa se conecteze cartela respectiva. Tu crezi ca poti realiza circuitul respectiv ? Am vazut ceva simulat cu ajutorul PC-ului si un circuit de adaptare la dispozitivul de citire a cartelei dar era undeva pe net, nu mai stiu exact unde.

Totusi, ceea ce ceri tu...Hm... :093:

Link spre comentariu

Cartelele telefonice NU se pot programa. Am facut mai multe proiecte (aduse mai mult sau mai putin la finalitate, cititor de cartele, sistem de securitate), si pot sa spun cert ca nu se pot scrie. Adica poti modifica continutul cartelei pe partea de pret dar poti doar sa scazi, nicicum sa cresti creditul. Nu mai tin minte exact dar nici 50% din continutul cartelei nu reprezinta suma de pe ea, restul sunt infor&&&&&&& folosite de Romtelecom pt. identificarea lor. Adica, am observat ca doua cartele identice (aceeasi poza pe ele), au acelasi lucru scris intr-o zona de memorie, difera seria personala a fiecarei cartele (aceste campuri nu se pot modifica). Lucrarea mea de licenta a fost un sistem de securitate la care introduceai o cartela telefonica intr-o fanta si bagai un cod de 4 cifre de la o tastatura. Fiecare cartela avea codul ei, deci dubla securitate, nu se poate codul fara cartela sau invers. Sistemul a fost cu un AT89C2051, la asta nu mai am programul, dar daca vreti s-ar putea sa mai am acasa un program in C care citeste o cartela si afiseaza pe ecran datele de pe ea, este adaptata dupa un program dintr-un Conex. Mai am simularile semnalelor care le da uC, cartelei, dar toate astea daca le caut bine.

Link spre comentariu

Cartelele telefonice NU se pot programa. Am facut mai multe proiecte (aduse mai mult sau mai putin la finalitate, cititor de cartele, sistem de securitate), si pot sa spun cert ca nu se pot scrie. Adica poti modifica continutul cartelei pe partea de pret dar poti doar sa scazi, nicicum sa cresti creditul. Nu mai tin minte exact dar nici 50% din continutul cartelei nu reprezinta suma de pe ea, restul sunt infor&&&&&&& folosite de Romtelecom pt. identificarea lor. Adica, am observat ca doua cartele identice (aceeasi poza pe ele), au acelasi lucru scris intr-o zona de memorie, difera seria personala a fiecarei cartele (aceste campuri nu se pot modifica). Lucrarea mea de licenta a fost un sistem de securitate la care introduceai o cartela telefonica intr-o fanta si bagai un cod de 4 cifre de la o tastatura. Fiecare cartela avea codul ei, deci dubla securitate, nu se poate codul fara cartela sau invers. Sistemul a fost cu un AT89C2051, la asta nu mai am programul, dar daca vreti s-ar putea sa mai am acasa un program in C care citeste o cartela si afiseaza pe ecran datele de pe ea, este adaptata dupa un program dintr-un Conex. Mai am simularile semnalelor care le da uC, cartelei, dar toate astea daca le caut bine.

pe mine nu ma intereseaza creditul de pe ele,sau alte chesti din astea ... ma intereseaza cum pot folosi o singura cartela pe post de card de securitate,deci numai acea cartela sa poata deschide o anumita usa. oricum thx. :003:

Link spre comentariu

• 4 months later...

daca fiecare cartela are un sistem de recunoastere se poate folosi aceasta "serie" si in alte aplicatii dar trebuie sa ai un cititor de cartela.

Am avzut pe internet DicoveryChanel , un inventator ce a facut aparate radio ce functionau cu dinam , dinamul find actionat de un sistem mecanic cu arc ,asemenea motorului de patephon , tras odata arcul functiona cateva ore ,

Tot la acest inventator am vazut ca a dotat unele aparate cu cititor de cartele de telefon pe care a inmagazinat muzica sub o compresie desteapta .Asa se poate refolosi cartele uzata .

A gasit fabricant si distribuitor in africa intr-un stat mai subdezvoltat , si a ajuns milionar .

Ce capacitate are o cartela de telefon ?

normal cativa Kb ,..?

Link spre comentariu

Sigur erau cartele de telefon? Sunt de vanzare in comert cartele "smartcard" care sunt exact ca si cele de telefon, dar sunt blank-uri... Capacitatea unei cartele telefonice este foarte redusa, in general 32 octeti (256 biti), deci sunt cam sceptic legat de compresia respectivului. Cu atat mai mult cu cat cartelele telefonice NU se pot modifica (mai putin campul de date legate de tarif, dar pe acelea nu poti sa le faci decat sa scade, nicidecum sa creasca, deci acolo nu poti sa inmagazinezi date, iar acest camp, al tarifului ocupa cel mai mare spatiu de pe cartela).

Link spre comentariu

• 1 month later...

Nu stiu despre cartelele de telefon, dar cardurile (de genul celor care se folosesc la bancomate), stiu ca pot fi "inscriptionate". Nu stiu ce memorie au, nici daca este legal, dar sigur au mai multa memorie decat o cartela telefonica si ca este nevoie de un dispozitiv de citire/scriere care poate fi conectat la un computer.

Link spre comentariu

• 2 months later...
pe mine nu ma intereseaza creditul de pe ele,sau alte chesti din astea ... ma intereseaza cum pot folosi o singura cartela pe post de card de securitate,deci numai acea cartela sa poata deschide o anumita usa. oricum thx. :003:

Am vazut acum cativa ani (2 sau 3) un articol in revista Connex Electronic care trata exact subiectul asta. Sistemul citea codul de identificare al unei cartele Romtelecom (cartelele sunt unice asa ca din punctul asta de vedere siguranta e maxima) si daca acest cod corespundea cu cel programat in memoria PIC-ului folosit, dadea o comanda catre o iesire (deschidere usa sau alta automatizare). Cauta pe siteul celor de la conex sau daca nu gasesti spune-mi si cred ca inca mai am revista. Iti scanez articolul si ti-l trimit.

Link spre comentariu

• 11 months later...
Am vazut acum cativa ani (2 sau 3) un articol in revista Connex Electronic care trata exact subiectul asta. Sistemul citea codul de identificare al unei cartele Romtelecom (cartelele sunt unice asa ca din punctul asta de vedere siguranta e maxima) si daca acest cod corespundea cu cel programat in memoria PIC-ului folosit, dadea o comanda catre o iesire (deschidere usa sau alta automatizare). Cauta pe siteul celor de la conex sau daca nu gasesti spune-mi si cred ca inca mai am revista. Iti scanez articolul si ti-l trimit.

am citit despre ce ati scris acolo si eu lucrez pentru licentza acuma lucrez cu un smartcard facut de simen SLE 4442 ... cchestia ii ca are 256octeti de date date care pot fi programate si reprogramate cum vrea un programator chestia ii cam mai sunt inca 32 de octeti care au bit de protectie ... daca ala ii setat informatia nu se poate modificar ori ce ai incerca a si mai sunt inca 3 octeti care contin codul de securitate (doar modelul sle 4442) la 4432 nu exista acest segment

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock