Sari la conținut

Amplificator 100W cu 2N3055

doru20

Postări Recomandate

Cu condensator electrolitic pe iesire...eu consider ca este o schema depasita.Probabil ati ales varianta asta,datorita sursei de alimentara,in speta a transformatorului.

Mai bine incercati un P3A,eu am finalizat o singura placa acum cateva luni si suna superb.De cealalta nu mai am timp sa ma apuc.Bine,sunt alte piese,dar satisfactiile vor fi mai mari.

E doar o opinie.

Cu respect.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt o gramada de scheme de amplificatoare audio care necesita atentie, inclusiv schema recomandata de utilizatorul @EL-Gabry mai sus. Va propun sa treceti in revista topicul cu Scheme de amplificatoare audio si de abia dupa aceea sa va opriti asupra unei scheme.

Daca totusi v-ati apucat de schema, atunci chiar va rog sa ne spuneti cum a iesit?

Numai Bine

Link spre comentariu

eu am facut-o cu vreo 8ani in urma si mi-a mers bine se auzea si bine schema cu corector a aparut in tehnium 1984 dar nu am folosit corectorul acela ci unul din tehnium 1989 de la un amplif de 35W am tinut-o vreo 2 ani si am vindut-o si merge si acum inca ceva foloseste semireglabili de calitate in special la cel de curent de mers in gol si dan are dreptate d3 e invers iar r8 de 250 ohm

Editat de sile78
Link spre comentariu

Va salut, cred ca dioda D3 este montata pe dos.

stima

dan

Dioda 3 este pusa corect,acest amplificator l-am realizat si eu acum multi ani si a mers destul de bine.

Editat de yonut
Link spre comentariu

• 6 years later...

Eu l-am realizat, ca ?i ?n poza de fa??, cu semiragrabil multitur? de 10k la intrare ?i semiregrabil de 100ohmi (reglat la jum?tate a?a mi s-a spus de c?tre un electronist de la care am luat schema pe cd din calculator) realizat pe un cablaj de textolit de la mivarom, pe atunci am luat oj? pentru c? nu aflasem de marker pentru cablaje.

Se aude destul de bine, prefinalii nu se inc?lzesc dec?t finalii: 2N3055, dar nu am probleme in auditie cu ei la vreo 25 - 35 de grade, problema este alta c? dac? ?i pun la intrare o r?g?lie de mixer Magnedine care sigur este chinez?rie nu r?spunde bine in toate frecven?ele & efectele mixerului ?i apar distorsiuni ?n difuzor, dar f?r? nu-i problem?. Problema este c? nu ?tiu ce transformator s? mai pun s? ajung la cei 25W R.M.S in 8 ohmi,

Am avut si un transformator de televizor cred cu 17vca cu s?rm? de cupru emailat de 1mm, iar acum am alt transformator cu 2 x 26vca la care i-am scos dintr-un secundar ceva spire s? ajung la cei 39-40 vca, am ?n?eles c?ci func?ioneaz? p?n? la 42 de vol?i nu 60 c?t sunt ?n schem?, ce iese din transformator, dar eu am o punte ce rezist? p?n? la 4 A si 2 condensatori de filtraj de 4700uF / 50v.

1) Cam ce mai trebuia imbun?t??it?

2) Un preamplificator / corector de ton ?

3) Alimentarea ?i filtrajul prea inferior pentru a?tept?rile mele?

Editat de Jhony21
Link spre comentariu

Referitor la acei 25W in 8 Ohm si problemele conexe, va recomand sa cititi tabelul de la pagina 2 a articolului urmator si chiar tot articolul:

[sharedmedia=ccs:custom_database_1:21]

Pe de alta parte, in schema se mentioneza faptul ca este nevoie de 2,6Vpp ca amplificatorul sa atinga puterea nominala. Apoi, 2,6Vpp = 0,919 Vrms, deci aprox. 1 Vrms. Unele placi audio din PC-uri nu prea pot asigura acel nivel de tensiune la niste distorsiuni acceptabile iar din acest motiv e bine de intercalat un mic preu. Atentie si la modul cum ati cablat amplificatorul (nu ar fi rau sa postati modul cum ati facut legaturile in amplificator).
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Placa de sunet din spatele calculatorului numai ?mi trimite semnal in mixer / nici c??ti, acum o folosesc pe cea frontala ?i dac? ascult muzic? de pe youtube, am m?surat semnalul ?i pe vcc ?i pe alternativ, ?i ?mi arat? pe multimetru 300 ?i ceva de milivol?i ca.

Iar c?nd ascult din winamp 469 mili vol?i curent alternativ ce intr? ?n mixer iar ce iese din mixer 1.2 vca, iar de la box? aproximativ 24 vca la 1.41 A ca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock