Sari la conținut

Blaupunkt GTA260

Bobby_TM

Postări Recomandate

Am o problema cu o statie auto Blaupunkt GTA260...

Puterea scoasa este f mica in jur de 1 W pe ambele canale (unul parca merge mai slab ca altul) sau in punte... daca maresc volumul la intrare statie intra in protectie pt o sec apoi revine si tot asa...

Pentru aceasta "treaba" papa din sursa si 9 A...

Sursa in comunitatie furnizeza statiei o tensiune ciudata adica am +24 v GND si -26 V... care oscileaza...

E destul de greu de lucrat pentru ca tot sasiul e radiator...pentru a lucra trebuie scoasa placa din carcasa insa trebuie sa las mosfeti fara radiatoare si nu vreau sa risc sa-i distrug...

Cateva indicii, un punct de plecare sau cu o schema ma ajuta cineva... pentru nu stiu unde sa ma uit... la sursa sau la amplficator...

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alimentati statia de amplificare de la o sursa liniara de tensiune (de laborator) la +/-24Vcc, eliminand din circuit conexiunile sursei in comutatie a statiei cu canalele de amplificare (de fapt, trebuie sa taiati niste strapuri). Verificati curentul de mers in gol pe fiecare canal, verificati daca se poate regla acest curent si apoi testati cu semnal muzical pe rand fiecare canal (avand pt. inceput volumul spre minim). Daca amplificarea functioneaza corect atunci problema o reprezinta sursa in comutatie, mai exact chopper-ul 12Vcc/+-24Vcc a statiei.

Numai Bine

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatii.

Am reusit sa o rezolv intre timp (noaptea asta) prin refacea unor lipituri in jurul integratului ce controleaza sursa in comuntatie... acuma merge insa difuzorul de teste nu are decat 25W, mai mare nu am...

Diferenta de tensiune inca exista cam de 1 v intre cele 2 ramuri... insa la sarcina nu intra in protectie acuma... O sa o incerc cu un difuzor mai mare si daca merge fara probleme o las asa... o perioada...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock