Sari la conținut

schema afisare scurtcircuit

Postări Recomandate

Am nevoie de o schema care sa ma atentioneze printr un LED/bec ca sursa este in scurt.Adica mai exact clestii de la sursa fac scurtcircuit.Si poate si o scheme de protectie la scurtcircui daca se poate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 41
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pai am sursa de tensiune stabilizata.Curentul normal de lucru este de 1-30V DC.

asta spune tot...

succes.

RR

PS - sunt mici sansele sa duci la capat un proiect ca asta daca nu faci diferenta intre tensiune si intensitatea curentului. De obicei se pune o rezistenta de shunt (inseriata cu sarcina) iar tensiunea la bornele rezistentei de shunt va fi proportionala cu intensitatea curentului prin sarcina. Folosind un amplificator diferential urmat de un comparator, se poate deschide circuitul de sarcina, sau se poate actiona un circuit bistabil, care se poate reseta manual (sau automat) la inlaturarea scurtcircuitului, sau scaderea curentului prin sarcina sub limita maxima. O sursa echipata cu protectie la supracurent se mai numeste si sursa cu limitare a curentului.

Ma indoiesc ca tot ce am scris mai sus iti va folosii in mod real, dar poate va folosii la altii.

pentru cei ce vor sa intelega mai bine ce am descris mai pot sa se uite la un circuit care e popular in protectiile la supracurent in diferite produse electronice

http://datasheets.maxim-ic.com/en/ds/MAX4173-MAX4173T.pdf

exemplul de mai sus este numai amplificatorul shunt-ului (care e si partea cea mai delicata) el trebuie urmat de comparator si de circuitul bistabil.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Curentul normal de lucru este de 1-30V DC.

Curentul se exprima in A(amperi) si tensiunea in V(volti).Deci, care este curentul maxim suportat de sursa, la care doriti sa apara avertizarea?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Deci va trebuie o avertizare cand acest curent este depasit?Pentru acesta , trebuie intervenit in schema sursei, sau, va trebuie o sursa de alimentare separata pentru martor.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

asa cum e desenata cu 12 V ca in secundar nu va scoate pe iesire mai mult de 16V (de fapt va scoate 12 * 1.41 - LM317_drop_out = 15.42V)

si mai are o problema, la 17A prin fiecare tranzistor vor trece 8.5A, daca reglezi tensiunea minima 1.23V, o sa ai pe fiecare tranzistor o cadere de tensiune de 14V care multiplicata cu 8.5A va fi de ~ 120W. Deci cu doi tranzistori o sa disipi 250W (adica de 8 ori mai mult decat ciocanul meu de lipit) sa fi pregatit cu radiator pe masura.

la 8.5A pe rezistentele de limitare (0.1 Ohmi) o sa ai 0.85V (atentie si ele o sa transforme 7.2W in caldura fiecare la curentul maxim, indiferent de tensiunea reglata)

dar poti conecta un amplificator diferential si un comparator sa ataci un releu de automentinere.

RR

Link spre comentariu

Obtin numai din schema asta 30v 17A.Sa postez o poza cu o masuratoare? :hi:

Cu diode 1N4001 nu puteti avea 17A(poate 1,7A), iar asa cum a scris roadrunner, puterea disipata este foarte mare.Poate ati realizat aceasta schema dar cu componente diferite de cele din schema.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Da :hi: Am uitat sa precizez ca am cumparat altfel de punte nu mai stiu exact ce tip,si alte componente pe langa aceasta,am facut sursa mai demult si nu mai stiu exact unsure.gif Oricum dak vreti va pot demonstra ce am precizat mai sus.

Editat de DIVI
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock