Sari la conținut

STY140NS10 - ca stabilizator tensiune 12V 10A

Bobby_TM

Postări Recomandate

Se poate face un stabilizator de tensiune fix (12 V 10A ) sau reglabil in domeniul 0 - 15 V 10 A folosind acest tranzsitor ?

Vreo 2 zile am caut datasheet pt el... pt ca pe capsula scrie Y140NS10 greu mi-am dat seama ca e si ST...

Cu o schema ceva ma poate ajuta cineva... nu prea complicata...

Link spre comentariu
Daca nu ati cumparat inca acel MOSFET atunci e mai bine sa realizati practic o schema cu tranzistoare bipolare (iesiti mai ieftin).

Daca aveti acel MOSFET atunci puteti realiza o aplicatie asemenea celei prezentate mai jos:

Stabilizator_cu_STY140NS10.pdf

Numai Bine

In primul rand multumesc pentru schema

Am pus intrebarea pentru ca detin 4 bucati...

Plus ca am un traf de 12 V 8.33A CA (recuperat de pe un proiector disco) o punte de 15 A si C de 22000 microF si vreau sa-mi fac o sursa polivalenta reglabila...

Puntea e KBJ1508G insa la o sarcina de 10A ar necesita radiator si ea ?

Legat de MOSFET cam de ce radiator ar avea nevoie ? Cam cat de mare aproximativ ? Ca sa incerc sa concep si o placa pentru toate...

Schema dumnevoastra e destul de simpla si pare la prima vedere usor de realizat practic..... insa am niste intrebari legate de ea... ce putere au rezistentele folosite 0.25, 0.5, 1W ?

R1, R2, R3 220 miliOHMI ? Ce putere au ? La o asemenea valoare par greu de obtinut deoarece si lugimea pinilor influenteaza valoarea de 220....

Editat de Bobby_TM
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock