Sari la conținut

solutie ieftina si rapida pentru detectarea cablurilor electrice intrerupte

titi

Postări Recomandate

Stie cineva vreo schema pentru detectat, cabluri electrice intrerupte in retele de 230V sau trifazate (aluminiu si cupru)? Am dat de curand peste o instalatie electrica de casa facuta din cablu (pamblica) din aluminiu, de 4, care are o priza intrerupta. Nu as vrea sa sparg in perete tot traseul prizei. Lucrarea de curatenie generala in casa respectiva urmand sa fie demarata la anul. TOt atunci ma gandesc sa refac si instalatia (dar numai acolo unde se merita sau sa-i zic omului sa o refaca complet)? Nu l-am intrebat daca face curatenie in toata casa sau numai in camera respectiva! Dar... o solutie..!!!!

morning1.gif

Editat de titi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pot incerca cu un detector de tensiune

mergi cu el pe unde e cablul si trebuie sa lumineze unde nu lumineaza ai intrerupere

Merge doar daca ai intrerupere pe faza

la nul nu lumineza

Editat de adrian_vista
Link spre comentariu

are o priza intrerupta.

Verificati ce fir este intrerupt, faza sau nul.Daca nu aveti faza, cu un detector de metal care are si detector de curent.Daca lipseste nulul, cu un strap in priza, cu aceasi metoda, dar cu sensibilitatea mai mica ,pentru a depista cand semnalul scade.

post-9-1261321884_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

- O schema simpla de detector de tensiune, va rog!

- De verificat, oricum o sa trebuiasca sa verific circuitul de priza si ca sa nu am parte de alte surprize, am sa fac asta fara niciun consumator pe prize in toata instalatia electrica. O fi bine! scratch_one-s_head.gif Si o schema de detector de metal..!

Link spre comentariu

• 1 month later...

Dl. miron, este interesanta solutia pentru detectarea cablurilor intrerupte, dar ar fi frumos daca ne-ar spune cineva daca da rezultate! Asta pentru a fi siguri ca demararea unui proiect cu microcontroler si afisaj LCD are 100% rezultatul scontat!

Link spre comentariu

ar fi frumos daca ne-ar spune cineva daca da rezultate!

Pai cineva ar trebuii sa realizeze adaptorul si sa posede osciloscop si daca da rezultate cu acesta(osciloscopul), dupa opinia mea, de neinitiat in uC, trebuie sa mearca si cu uC.Nu stiu daca Dl.titi care a deschis topicul are osciloscop, dumnealui este cel mai interesat de problema.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 5 years later...

Salut baieti,am si eu o problema cu un fir zidit in perete la un intrerupator,banuiesc ca e intrerupt,m-am uitat peste schemele propuse de voi (care ma depasesc total,n-am cunostinte avansate de electrica) si l-a titlul topicului "solutie ieftina si rapida...",ma gandeam ca voi gasi ceva de genul "iei doua fire,legi un bec,etc..",daca ma puteti sfatui cumva simplu cu o schema sa-l depistez care e?

Link spre comentariu

http://www.freeinfosociety.com/electronics/schemview.php?id=1955

Principiu(nu montajul) este simplu, se injecteaza semnal RF in firul suspectat, iar cu un receptor radio (comutat in domeniul AM, respectiv UL, UM ) se urmareste traseul cablului pana dispare semnalul.

P.S.

Daca pe firul respectiv ajunge faza, puteti incerca cu solutia din trimitrea atasata aici http://www.tehnium-azi.ro/topic/2614-solutie-ieftina-si-rapida-pentru-detectarea-cablurilor-electrice-intrerupte/?do=findComment&comment=23822

Daca faza este prezenta doar la un un fir al intrerupatorului, este necesar ca acesta  sa fie in pozitia inchis.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Ms pt raspunsul rapid,dar montajul ma depaseste complet,de aceea caut o solutie mai usoara gen "trimit un fel de semnal (electric,audio,etc) pe fir si il depistez daca e interupt ", eventual sa folosesc un multimetru ca sa ii testez continuitatea,nuh,? as putea incerca asa daca stau sa ma gandesc.

Link spre comentariu

Nu puteti, trebuie sa creati un camp magnetic care sa poata fi detectat pana la locul intreruperii.

Daca va depaseste montajul, cumparati un detector ca acesta http://www.tehnium-azi.ro/topic/2614-solutie-ieftina-si-rapida-pentru-detectarea-cablurilor-electrice-intrerupte/?do=findComment&comment=23820

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nu stiu care e pretul unui astfel de detector dar nu cred ca merita sa achizitionez unul doar pt o problema (desi imi place sa-mi cumpar multe scule :) ), iar eu ma refer sa verific continuitatea celor 2 fire (faza/nul) fara a avea tensiune pe ele,deci exact ca si 2 conductori neconectati la nicio sursa de energie,doar verificarea continuitatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock