Sari la conținut

Schema simpla de interfon

releu

Postări Recomandate

Nu-nteleg scopul pentru care le-ati pus separat.

Inseamna ca nu am interpretat eu bine schema, cand am desenat-o. Daca e asa cum spuneti dvs., adica comutatorul care cuprinde sectiunile S1a + S1b sa fie unul si acelasi atunci in care post il montez, ala din casa sau ala de la usa ? Apoi, daca e asa, cum ma apeleaza vizitatorul. Sa fac o sonerie separata ? E totusi ceva ce nu am inteles eu suficient de bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inseamna ca nu am interpretat eu bine schema, cand am desenat-o. Daca e asa cum spuneti dvs., adica comutatorul care cuprinde sectiunile S1a + S1b sa fie unul si acelasi atunci in care post il montez, ala din casa sau ala de la usa ?

Da, in casa.

Apoi, daca e asa, cum ma apeleaza vizitatorul. Sa fac o sonerie separata ?

Da.Puteti s-o actionati tot prin cele doua fire.

Uitati-va si aici .

post-9-1192476059_thumb.jpg

Link spre comentariu

• 1 month later...
La ultimele interfoane pe care le-am construit am folosit am folosit walkman-e dezafectate: partea electronica (mica, consum infim) la care legam un microfon oarecare (condensator sau dinamic) la intrare (in locul capului de redare), iar la iesirea de casti legam un difuzoras (ca nu trebuie sa se auda pana peste drum) si gata

pentru distante mici se poate folosi un singur montaj pt ambele directii (doua microfoane si doua difuzoare, pt ca montajele sunt - de obicei - stereo; asta ca sa evit comutatorul), iar pentru distante mai marisoare se folosesc doua montaje (ca sa nu prinda prea multi paraziti)

Solutia propusa si aplicata mi se pare inspirata si foarte economica si nu are de ce sa nu functioneze. am unele neclaritati: folosind un montaj in schema fara comutator,

a.- intre cele 2 puncte de comunicare vor fi intinse 4 fire (eventual 3)?

b.- firele nu trebuie ecranate?

c.- nu a aparut fenomenul de microfonie, masuri luate?

Pentru distante mai marisoare ati folosit 2 montaje. Dar 2 montaje=4 amplificatoare si nu inteleg cum le-ati folosit in comunicarea intre tot 2 puncte?

Link spre comentariu

resort, omule, firele eu le-am ecranat, tocmai i-am montat omului sambata trecuta interfonul - am si uitat de topicul asta - merge foarte bine, pacat ca nu am putut sa fac niste poze, nu mi-a luat foarte mult sa fac cablajul.

Microfonia nu are cum sa apara daca ambele difuzoare le-am amplasat la o distanta de 25m, zic eu, nu am masurat dar unul l-am montat in casa si unul la poarta.

intre cele 2 puncte de comunicare vor fi intinse 4 fire (eventual 3)?

eu am pus patru fire, doua cate doua, fiecare cu masa lui.

Link spre comentariu

dl. miron1947, am optat pentru schema prezentata de dvs. si apoi modificata de mine, adica i-am montat cum mi-ati spus soneria si cam atat.Totusi, amplificarea pe difuzor mi se pare putin cam mica dar este suficient - omul a fost foarte multumit, deh...nici nu l-a costat mult! :e1:

Link spre comentariu

Cum se poate face laun interfon sa-i micsorezi volumul cu care suna?

Am doua nivelele de sunet la interfon dar si nivelul mic suna tare?(mai ales cand doarme copilul).

Am inseriat o rezistenta cu difuzorul,suna mai incet ce-i drept,dar se auzea si foarte slab ce vorbea cel de la capatul celalalt.(se diminuase semnalul audio).

Mersi.

Link spre comentariu

• 2 years later...
  • 1 year later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock