Sari la conținut

Schema simpla de interfon

releu

Postări Recomandate

Dupa ce am realizat schema cu automatizarea motopompei, m-am gandit si i-am propus cunostintei respective o solutie de deschidere a portii de la distanta, mai exact din casa dupa o comunicare audio cu vizitatorul. Asa m-am gandit sa gasesc o solutie tot la fel de simpla dar si eficienta care sa nu coste prea mult dar sa multumeasca clientul. Daca aveti vreo schema in acest sens va rog sa o postati... schema de interfon.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La ultimele interfoane pe care le-am construit am folosit am folosit walkman-e dezafectate: partea electronica (mica, consum infim) la care legam un microfon oarecare (condensator sau dinamic) la intrare (in locul capului de redare), iar la iesirea de casti legam un difuzoras (ca nu trebuie sa se auda pana peste drum) si gata

pentru distante mici se poate folosi un singur montaj pt ambele directii (doua microfoane si doua difuzoare, pt ca montajele sunt - de obicei - stereo; asta ca sa evit comutatorul), iar pentru distante mai marisoare se folosesc doua montaje (ca sa nu prinda prea multi paraziti)

Link spre comentariu

Dl. miron1947 nu functioneaza link-ul dvs.

Am mai cautat prin niste carti scheme simplute pe care sa le realizez intr-un interval scurt de timp dar nimic. Daca are vreun user o schema de interfon simpla il rog sa o posteze aici. Ce ma intereseaza in mod concret si cred ca imi trebuie (de fapt ar trebui sa contina schema):

- doua difuzoare care sa lucreze si pe post de microfon asa cum era la casetofoanele alea international la care te puteai inregistra (in acest sens mentionez ca am doua difuzoare de la un astfel de casetofon de 2W in 8 Ohmi);

- imi trebuie schema unui circuit electronic care sa permita transmiterea informatiilor bidirectional de la un difuzor la altul, deci cand unul este "microfon", celalat sa fie "difuzor" si viceversa;

- schema mai sus mentionata as dori sa permita ca printr-un contact auxiliar la unul din posturi sa actioneze un electromagnet aflat la celalat post, electromagnet care sa deschida usa. Acest electromagnet din pacate nu il am, poate aveti cateva idei sa-l construiesc sau de unde sa-l cumpar, nu ar fi rau!

Sigur o sa ma intrebati daca tot stiu ce trebuie sa contina schema de ce nu as incerca sa fac eu un interfon? Deoarece nu am facut niciodata asa ceva, timpul ma cam preseaza si sincer sa va spun: "nu prea am timp de experimente...mai ales de lunga durata". Precum spuneam adineaori am cautat saptamana trecuta niste carti, din alea vechi...poate gasesc ceva, dar nu am gasit. Luna aceasta pana in data de 20 ale luni trebuie sa gasesc solutia daca nu cred ca ii propun cunostintei sa achizitoneze unul de ala romanesc de la Electra. Totusi, parca nu as rata ocazia de a mai scoate un bacsis, mic cum e , numai de dragul vremurilor de altadata.

Ce spuneti ? Ati putea sa ma ajutati ?

P.S. Cat despre aparatul de sudura, mai aman putin treaba, sa vad ce schema imi arata donpetru daca nu...in fine! Sa mai caut pe net...

:h9:

Link spre comentariu

schema mai sus mentionata as dori sa permita ca printr-un contact auxiliar la unul din posturi sa actioneze un electromagnet aflat la celalat post, electromagnet care sa deschida usa. Acest electromagnet din pacate nu il am, poate aveti cateva idei sa-l construiesc sau de unde sa-l cumpar, nu ar fi rau!

Pentru asta pot sa va dau unele sugestii;

solenoid de Majak(cel de pauza)

solenoid de Dacia(cel de la electromotor)

sau un contactor,dar este mare si are cursa mica.

Mai puteti face si cu un motoras cu snec,dar se complica schema,deoarece trebuie si comanda de revenire.

Link spre comentariu

Dl. miron1947, m-am uitat pe schema postata si vroiam sa va intreb ceva: nu cumva valoarea nivelului de amplificare pe cele doua difuzoare nu este aceeasi in cazurile cand: unul este pe post de micron si altul pe post de difuzor si pentru cazul cealalt, mai exact viceversa. Ma gandesc la asta deoarece nu cred ca coeficientul de amplificare este acelasi pe amplificatorul operational si pe cel cu tranzistoare. Nu cumva se poate intampla ca intr-un difuzor sa se auda putin mai tare ca in celalalt ??? Intrebam si eu.

Schema este foarte interesanta, am sa o analizeze mai detaliat. In plus, din schema electromagnetul se actioneaza cu semnalul de audiofrecventa sau nu am inteles eu bine ? Daca este asa, precum cred, nu prea este convenabil deoarece eu vreau ca printr-un buton independent de circuitul audio sa-mi actionez electromagnetul.

Sa inteleg ca aceasta schema ati realizat-o dvs ?

Link spre comentariu

Nu cumva se poate intampla ca intr-un difuzor sa se auda putin mai tare ca in celalalt ??? Intrebam si eu.

Nu,ele schimba posturile deci vor functiona la fel daca sunt acelasi tip de difuzor.

Schema este foarte interesanta, am sa o analizeze mai detaliat. In plus, din schema electromagnetul se actioneaza cu semnalul de audiofrecventa sau nu am inteles eu bine

Unde ati vazut actionarea electtromagnetului?

Sa inteleg ca aceasta schema ati realizat-o dvs ?

Nu

Link spre comentariu

Unde ati vazut actionarea electtromagnetului?

Aveti dreptate, nu este nici un electromagnet. S-a strecurat o confuzie in exprimare mea. Difuzoarele sunt de acelasi tip. In privinta constructiei electromagnetului cred ca am sa gasesc o solutie pana la urma. In ceea ce priveste schema postata mai sus de dvs. ma gandesc sa-i fac o simulare mai intai sa vad cum functioneaza. Oricum, multumesc pentru schema, am sa va tin la curent cu rezultatele simulari si dupa aceea...cu cele practice.

Link spre comentariu

Cer scuze pentru intarziere, am refacut schema in MultiSim, in sensul ca am introdus si partea de actionare a electromagnetului. Am gasit la un vecin un electromagnet la 12V dar inca nu am masurat curentul. S-ar putea ca BD135 din schema sa nu suporte un astfel de curent. Apropo, aveti vreo idee cam cat curent trage un electromagnet de ala pentru YALA. Din auzite se pare ca mai mult de un amper. O fi adevarat ?

post-4-1192472723_thumb.jpg

Nu am reusit sa-i fac complet o simulare deoarece nu prea stiu eu bine sa folosesc MultiSim-ul, dar nici nu cred sa aiba vreo optiune sa simulez "microfonul". In fine, ce doream sa va mai intreb: daca din ambele posturi (vorbesc de schema postata de mine) actionez simultan ambele comutatoare Sw1 si Sw2, se intampla ceva, adica exista pericolul sa oscileze circuitul sau stiu eu... ? Ma bate gandul serios sa o incerc dar ... :j8:

Link spre comentariu

In fine, ce doream sa va mai intreb: daca din ambele posturi (vorbesc de schema postata de mine) actionez simultan ambele comutatoare Sw1 si Sw2, se intampla ceva, adica exista pericolul sa oscileze circuitul sau stiu eu... ? Ma bate gandul serios sa o incerc dar ... :j8:

SW1 si SW2 sunt actionate simultan,SW este un singur comutator cu doua sectiuni SW1 si SW2 aflat in incinta casei.In schema care am postat-o puteti vedea ca S1a si S1b sunt unite printr-o linie intrerupta.Nu-nteleg scopul pentru care le-ati pus separat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock