Sari la conținut

dizolvare sacaz sau colofoniu in apa sau alcool?

Postări Recomandate

as vrea sa protejez un cablaj cu un amestec lichid de sacaz sau colofoniu in apa sau alcool dar nu stiu cum se face asta? cat timp dureaza sa se dizolve sacazul si in ce este mai bine sa dizolvam sacazul sau colofoniu? este o metoda buna de protectie a cablajului, este transparenta sau raman urme ? sa ma orientez catre alta metode si daca da, care ar fi astea?

scratch_one-s_head.gif

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2596-dizolvare-sacaz-sau-colofoniu-in-apa-sau-alcool/
Distribuie pe alte site-uri

Dizolavrea se face in alcool, prefereabil izopropilic, pentru a accelera dizolvarea, scazul(colofoniul)poate fi maruntit(pana la pulbere) pentru a mari suprafata de reactie.

si cat timp dureaza dizolvarea sacazului si colofoniului ?

dupa ce se dizolva cu ce ungem cablajul (e buna o pensula?) si daca stratul depus este transparent?

nu am facut asta niciodata, de asta intreb!

Editat de titi
si cat timp dureaza dizolvarea sacazului si colofoniului ?

Nu am cronometrat, devine vizibil cand este complet dizolvat.

dupa ce se dizolva cu ce ungem cablajul (e buna o pensula?) si daca stratul depus este transparent?

Da, cu pensula si ramane semitransparent(galbui), se vad traseele prin el.Puteti vedea cum arata si pensuland cu alcool,zonele unde au ramas resturi de colofoniu de la lipit, uneori aceasta operatie este suficienta.

Editat de miron1947

Va salut,

Solutia asta = sacaz sau colofoniu dizolvat in alcool ajuta foarte mult la stanarea traseelor pcb. De mult ma bate gandul sa incerc sa caut o solutie care depusa pe cablajul imprealabil uns cu solutia asta sa se topeasca la cald pe trasee! Daca stiti vreun magazin care vinde fludor pulbere sa-mi spuneti si mie, va rog!

Cu stima

dan

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock