Sari la conținut

se pot scrie mai multe microcontrolere o data?


ciro

Postări Recomandate

Se poate scrie mai multe microcontrolere, ex. Atmel, o data. As vrea sa fac o placa cu mai multe socluri DIP40 pe care sa montez 20 de microcontrolere Atmega32. Aceste microcontrolere vreau sa le programez pe toate o data si nu stiu daca se poate! Programarea as vrea sa o fac serial, asemenea interfetei hardware PONYPROG.

Editat de donpetru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am incercat niciodata aceasta operatie. Mi-e greu sa spun daca se poate sau nu. Dar, daca nu veti primi niciun raspuns despre acest procedeu "multi-scriere uC", ati putea chiar dvs. sa-l experimentati, incepand cu numai doua microcontrolere. Am vazut ca v-ati referit la interfata seriala de programare ponyprog, cea cu diode Zener si rezistente. Pentru inceput ati putea incerca sa conectati doua astfel de circuite pe acelasi cablu serial. Totusi, aceasta operatie implica automat sa riscati viata a doua microcontrolere. Deci, trebuie sa fiti foarte constient de acest lucru.

 

Dar atentie! Nu veti putea mari prea mult numarul de circuite de programare care iau semnal de pe un singur cablu serial RS232, din cauza ca suprasolicitatii iesirile seriale pe care le folositi; curentul absorbit de circuite pe aceste iesiri fiind limitat de placa de baza a PC-ului. Deci, daca veti conecta prea multe socluri DIP sau microcontrolere, in timpul programarii, tensiunea de programarea va scade foarte mult, cu reprecursiuni asupra finalizarii corecte a programarii. Asadar, v-am expus un punct de plecare, care poate fi sau nu, detaliat si care... bineinteles, poate avea sortii de izbanda.

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intr-adevar, numai ca eu am reusit sa ard un port paralel astfel.

Cum?Doar pe fiecare iesire din PC,este o singura intrare de operator,care nu consuma mai mult decat un led-ul optocuplorului, poate a fost din cauza sursei externe.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cum?Doar pe fiecare iesire din PC,este o singura intrare de operator,care nu consuma mai mult decat un led-ul optocuplorului, poate a fost din cauza sursei externe.

 

Incercam sa scriu niste programe in C pt. comanda portului paralel (eram inca la facultate), aveam la iesirea portului ceva open-colector si un aparat de masura. La un moment dat a murit portul.

 

Mersi pentru raspuns. Am sa incerc cu optocuploare.

De fapt, daca am inteles eu bine, trebuie sa folosesc un set de optocuploare pentru fiecare microcontroler ? Se aduna cam multe!

 

Nu le folosesti pt. fiecare uC ci doar la iesirea din port, dupa optocuplor folosesti eventual open-colector sau un ULN2003 (de exemplu). Trebuie sa vezi daca la PonyProg toate liniile portului sunt iesiri sau unele sunt folosite ca si intrari pt. ca asta nu stiu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La un moment dat a murit portul.

Dar portul nu are un fan-out macar de 1,cum putea sa se arda,eu cred ca cedat din cauza unei manevre gresite, un optocuplor la partea de emisie, cred ca are consum mai mare decat o intrare de inversor.

Off topic.

se poate scrie mai multe microcontrolere o data?
formularea corecta .cred ca este "se pot scrie mai multe microcontrolere o data?" Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

formularea corecta .cred ca este "se pot scrie mai multe microcontrolere o data?"

 

OFFTOPIC: Dl.miron, am observat si eu si am sa fac modificarea de rigoare in titlul topicului.

 

Sa incercam totusi sa trasam o schema cu un programtor de mai multe microcontrolere identice. Cred ca acest lucru doreste initiatorul acestui topic!

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock