Sari la conținut

finisare boxe

SEED

Postări Recomandate

Buna,am o problema cu finisatul incintelor.Nu stiu ce folosesc astia la finisat da tare as vrea sa iasa asa un negru mat da sa fie fin asa ca melamina.Stiu ca dau ceva vopsea ,parca poliuretanica sau ceva,da pregatirea ma omoara.Adica nu stiu cu ce sa dau inainte de vopsire ( grund,chit,sprit chit?)sau care is procedeele,ma ajuta careva pls,Precizez ca am incintele din osc de 18 nemelaminat asa brut

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

din cate am auzit si vazut intai se chituieste incinta, si dupa aceea se ia la jmirgheluit cu jmirghel cat mai fin......ai grija ca jmirgheluirea sa fie aproape perfecta ca daca nu orice urma lasata, denivelare sau mici gropite se vor vedea dupa vopsire.....ca vopsea poti folosi vopsea mata sau cum ai zis poliuretanica.....am vazut ca multi folosesc vopsea metalizata ca sa dea aspect de incinta comercializata, sa aiba acea sclipire ...succes

Link spre comentariu

• 5 months later...

Eu cred ca el se refera la MDF nu OSB . In legatura cu vopsirea , mai intai chituiesti incinta [nu pe toata , numai unde sunt denivelari si gauri ] apoi o iei la mana cu smilgher fin pana iese dreapta si fina , daca vrei sa iasa cat mai bine ii dai si un spritchit si dupaia o vopsesti in ce culoare vrei u ... iar in legatura cu vopseaua mata , eu zic ca e mai buna aia metalizata sau peste vopseaua mata sa dai un lac protector pt ca vopseaua mata se zgarie imediat .

Link spre comentariu

• 1 month later...

Eu le fac in felul urmator : dupa ce termin incinta rotunjesc marginile cu o rindea electrica , dupa care chituiesc locurile in care e nevoie. Atentie insa la chitul folosit. Desi e scump , eu recomand chit poliesteric auto . Nu am gasit chit la fel de rezistent si se finiseze si asa de bine . Dupa chituire finisez cu smirghel din ce in ce mai fin toata incinta , apoi sterg cu o carpa cu diluant toate impuritatile , dupa care incep vopsirea. Eu vopsesc cu pistol , dar merge foarte bine si cu trafalet din acela din burete . Eu folosesc vopsea Sigma marine Coating , nu stiu exact care "model" dar e foarte rezistenta si se usuca in maxim o ora , depinde si de cat intaritor pun in ea. Dau cam 4-5 straturi pentru rezistenta . Daca se doreste sa arate ca si cele din comert , folosesc antifon auto . Granulatia acceea iese mai diferita dupa cat de departe tii pistolul de vopsit de incinta , se poate face cum se doreste , e o chestie de gust. Inainte de a mai da un strat de vopsea peste , trebuie lasata cam 7 zile sa se intareasca bine , alfel o sa se zgarie foarte usor .

Vopseaua poliuretanica nu merita folosita in regin DIY , e prea costisitor , necesita "unelte " mai speciale pt vopsire si daca nu aveti o comanda foarte foarte serioasa , nu scoateti banii pe ea.

Editat de paradoxx89
Link spre comentariu

• 7 months later...
Vizitator tragaci

Eu le fac in felul urmator : dupa ce termin incinta rotunjesc marginile cu o rindea electrica , dupa care chituiesc locurile in care e nevoie. Atentie insa la chitul folosit. Desi e scump , eu recomand chit poliesteric auto . Nu am gasit chit la fel de rezistent si se finiseze si asa de bine . Dupa chituire finisez cu smirghel din ce in ce mai fin toata incinta , apoi sterg cu o carpa cu diluant toate impuritatile , dupa care incep vopsirea. Eu vopsesc cu pistol , dar merge foarte bine si cu trafalet din acela din burete . Eu folosesc vopsea Sigma marine Coating , nu stiu exact care "model" dar e foarte rezistenta si se usuca in maxim o ora , depinde si de cat intaritor pun in ea. Dau cam 4-5 straturi pentru rezistenta . Daca se doreste sa arate ca si cele din comert , folosesc antifon auto . Granulatia acceea iese mai diferita dupa cat de departe tii pistolul de vopsit de incinta , se poate face cum se doreste , e o chestie de gust. Inainte de a mai da un strat de vopsea peste , trebuie lasata cam 7 zile sa se intareasca bine , alfel o sa se zgarie foarte usor .

Vopseaua poliuretanica nu merita folosita in regin DIY , e prea costisitor , necesita "unelte " mai speciale pt vopsire si daca nu aveti o comanda foarte foarte serioasa , nu scoateti banii pe ea.

Ceea ce a zis userul paradox89 este foarte bine de retinut pentru cei ce vor sa isi construiasca singuri incintele si sa le finiseze prin aceasta metoda.

Eu unul am folosit asa ceva pentru finisarea subwooferului meu:

post-1626-024305700 1295337035_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock