Sari la conținut

incarcator lipo cu egalizare

iozsi39

Postări Recomandate

Buna ziua.Am realizat partea de egalizare din schema.Am realizat 3 module pt.3S lipo.Daca-l alimentez cu 12.6v se pare ca functioneaza deoarece pot sa impart tensiunea in mod egal intre sectiuni din semireglabil(4.2v).LED-le sunt stinse.Dupa cate am inteles trebuie sa se aprinda in momentul cand incarcarea este terminata.Intrebarea este:cum pot verifica daca intr-adevar se aprind fara sa pun acumulatori la incarcat.Adica sa verific daca montajul functioneaza.Scuze de calitatea imaginilor!

post-6040-1258289497_thumb.jpg

post-6040-1258289528_thumb.png

post-6040-1258289565_thumb.jpg

post-6040-1258289632_thumb.jpg

post-6040-1258289720_thumb.jpg

post-6040-1258291012_thumb.jpg

Editat de iozsi39
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am incercat cu 15k pe 2 ramuri,dar nu merge.Alimentarea am realizat-o pe 2 ramuri cu 8.4v.Nu se aprind ledurile.Cred ca am pus bine tl431:K in baza BD140 si A la masa.?.Iar LED-ul l-am pus la o baterie sa lumineze,apoi partea cu - spre baza BD243.?

Editat de iozsi39
Link spre comentariu

Cele trei montaje,la atingerea pragului de tensiune,prestabilit de semireglabil,sunteaza modulul respectiv prin deschiderea tranzistorului TIP3055 si led-ul afiseaza aceasta stare,nu poate fi testat fiecare modul,deacat da ca aveti o sursa de tensiune reglabila,care sa poate fi cuoplata la fiecare modul.Daca aveti o astfel de sursa,puteti incerca modulele si fara sa alimentati incarcatorul.

Link spre comentariu

Pai poza cu placatul e sus unde am deschis topicul.U2 e de la o sursa reglabila.Daca folosesc 2 module pun 8.4v si daca folosesc schema cu toate cele 3 module pun 12.6v.Placatul se vede(mai rau) ca e despartit intre module,iar undeva sus sun niste 'sunturi'din sarma subtire care fac legatura intre module.Am pus bine tl431 si LED-le?Finalii sunt BD243.Iar in loc de 500 ohmi am pus 470.

Link spre comentariu

Unde e?

Acum am vazut ca asa este notat zenerul.In desenul placatului,ati folosit pentru zener simbolul de led si chiar si acesta este desenat gresit,deoarece nu poate fi indentificata orientarea anod/catod.

LED-ul l-am pus la o baterie sa lumineze

Cum la baterie,in schema este legat la colectorul BD.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock