Sari la conținut

Postări Recomandate

• Răspunsuri 54
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

sigur, maine ma voi ocupa, insa presupun ca le-ati mai intalnit. ma refer in principiu la cele din tehnium. nu mai stiu exact anii, am sa parcurg maine cartile/revistele respective. sunt celebrele scheme cu MMC353 daca nu ma inseala memoria asupra modelului integratului, care nu putea sa numere mai mult de 12h, motivul imi scapa in acest moment. revin cu mai multe detalii dupa un somn mult dorit.

aceste scheme sunt cu afisaj uzual.

Cum zicea si dl. Miron, erau schemele cu MMC353 dar integratele sunt cam rare. Pe vremea lui Ceausescu era un kit cu MMC353, MMC4543 si afisajul. MMC353 folosea un cristal de cuart pe care daca nu aveam kit-ul il recuperam din ceasurile electronice de mana.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2536-digital-alarm-clock-24h-lm8560/page/2/#findComment-23167
Distribuie pe alte site-uri

---

Daca gasiti mm353 sau MM5314N,eu va atasez schemele.

---

da. nu gasesc componentele respective, se gaseste in schimb MM 5318N si MM 5455N , insa nu am reusit sa gasesc un datasheet pe net sa vad daca sunt cumva echivalente.

se pot adapta schemele acestea pentru 24h?

chiar nu se mai poate realiza un ceas digital in tara asta fara sa apelez la microcontrolere si PIC16F84A?

Editat de dementhor
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2536-digital-alarm-clock-24h-lm8560/page/2/#findComment-23175

Dar acesta il gasiti?Trebuie interfatat pentru led-uri.

pentru MM numai

MM 5318 N

MM 5455 N

orice alt model fie nu este valabil, fie nu este listat. am sa fac niste drumuri saptamana viitoare pentru o mai buna exactitate, dar de obicei ce este pe site are o probabilitate de a fi gasit, ce nu este... nu este(pe nicaieri in comert).

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2536-digital-alarm-clock-24h-lm8560/page/2/#findComment-23181

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock